1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586393 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2369119

Sv: Försäsong 2022
empa11: Freddan får ofta skit, så här i efterhand, för det delade ledarskapet. Kanske speciellt eftersom ante blev kvar och vi klarade kvalet. Men det finns många faktorer som man inte väger in här. Dels motståndaren djurgården och dels att vi faktiskt vann med ante utan att veta hur det hade gått med Freddan.

Jag kan förstå att alla (inklusive mig själv) skrek efter sparkade tränare ifjol då vi gick skit men jag har lite svårare att förstå de som automatiskt pekar ut Freddan som den felande länken. Kanske var det så att dom bara inte funkade tillsammans? Kanske kontraktslängder och framtida spelarvärvningar hade påverkan på vilken tränare som blev kvar?

I en annan, mer etablerad, klubb hade båda tränarna fått gå. Betänk det innan vi spottar åt det ena eller det andra hållet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Olle: vill dock minnas att Freddan var sjuk en av matcherna på en bortaturne i fjol och den matchen spelade vi riktigt bra under Antes coachning och vann.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Olle: När jag säger att jag ofta försvarar Freddan, menar jag för hans gärningar och att jag verkligen tror att han lagt ner tid och själ i Timrå. Det ska han alltid ha cred för.

Vad gäller tränarrollen har jag alltid tyckt att den lämnat mer att önska. Sättet vi spelat hockey under honom tycker jag stundtals sett stubbigt ut, trots att vi vunnit (även då vi haft bra trupper). Ingen kan säga något annat än att han verkligen varit en del av framgångar, och det ska han ha. Men jag vidhåller att han inte skapat den hockey jag personligen önskat.

Tycker inte jag spottat åt något håll. Jag har min uppfattning om Timrå, baserat på mina erfarenheter som ett 30+ år fan. Du har säkert dina. Men vi måste kunna analysera epoker utan att vi anses vanhedra eller ”spotta” mot något håll.
Den bästa hockeyn jag sett under de senaste 5 åren är den mot djurgården. I 4 matcher. Jag kommer inte tillskriva Ante någon Messiasroll för det, men faktum kvarstår.
Låst ämne