1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586393 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2369148

Sv: Försäsong 2022
Pinaceae: Jag som va otydlig, Missade detaljen, "resultaten i försäsongen kommer inte ha nån betydelse. "

Givetvis förstår jag att försäsongen är en viktig förberedelse för att sätta detaljer och spelsystemet etc.
Men tror ju inte att Örebros förluster är en tydlig indikation på att de kommer få kvala kommande säsong till exempel.

Även om jag faktiskt varit en av dom som varnat för att Örebro kan komma att börja sjunka nu framöver och tappa mark i Svensk hockey.
Tycker framförallt att de saknar en grund av hemvävt och kulturbärare. Legoknektar ger kanske inte alltid det lilla extra om det går tungt över en hel säsong, de har ändå ett nytt kontrakt som väntar på annat håll om man åker ur.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Sputnik:

Ahh ok, så en omvänd variant av "om man vinner försäsongstabellen så vinner man minsann inte SM-guld"

"Givetvis förstår jag att försäsongen är en viktig förberedelse för att sätta detaljer och spelsystemet etc."

Vill vara tydlig med att min kommentar inte var menad som ett ifrågasättande av din kunskap eller förståelse.
Ville mer belysa att jag upplever att diskussionerna ofta hamnar i de spår jag nämnde och att det känns som att en hel del intressanta ämnen missas.

Har i år inte alls samma mängd tid över att lägga på att titta på ishockey, tyvärr. Så jag kan inte bidra med det jag själv finner intressant. Typ "hur såg x spelare ut, styrkor och svagheter?"

Har du sett någon av Örebros matcher? Undvek laget även när jag hade tid, till följd av hur de tog sig till SHL... Viss likhet med ÖFK inom fotbollen.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Sputnik: Med det sagt så känner jag att jag varit nöjd med de detaljer jag sett. Visst vi har släppt till en del omställningar mot oss, men det är ganska naturligt när vi fört varenda match i princip och skärpan inte är 100% i alla lägen.

Som Ante själv sa, det viktigaste är inte att vi vinner försäsongsmatcherna, men det stärker självförtroendet.
Sen spelar ju grabbarna givetvis för att vinna hockeymatcher, så det skadar ju inte att vinna även en "betydelselös" match. Det viktiga är alltså att se att spelarna svarar upp på det man pratat om och detaljer i grundspelet börjar sitta mer och mer.

Visst vi har spelat riktigt frejdig anfallshockey mellanåt men de målen betyder ju som sagt ingenting när serien väl drar igång. Det kan ju vara helt uddlöst då istället och målskyttet kanske går helt troll.
Men å andra sidan har vi inte haft med varken Jonte eller Wedda, så nog borde våran offensiv vara fruktad även när det brinner i SHL sen. 😁
Låst ämne