1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586393 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2369149

Sv: Försäsong 2022
empa11:
”Ungefär som att man hoppas att lövenfansen någon dag vaknar ur deras trans över Känttä, och förstår hur mycket han urvattnar deras identitet med hetsvärvandet av nordamerikaner, trots att han tar dem till HA-final gång på gång”

Urvattnad identitet? Du förklarar det med ”hetsvärvandet av nordamerikaner”. De senaste säsongerna har vi varit i topp i användandet av egna produkter. Det bygger identitet. Vi har spelare utifrån (Kanada och Sörmland) som förlänger år efter år eller med långa kontrakt. Det bygger identitet. Det spelar inte så stor roll hur många som är från Kanada eller Säffle om du samtidigt har en stomme av egna produkter samt spelare som år efter år återkommer eller som har valt att rota sig i staden och i laget. Det är identitet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Erland: Det är jättebra att ni har en fungerande ungdomsverksamhet, där ni luftar spelare därifrån ibland. Men jag är ledsen, det kan inte finnas många som tänker ”åh, det egna produktlaget” när man tänker på Björklöven. Ni har haft sån ohälsosam importsituation de senaste åren, där gemene man säger ”Americanos” hellre än att ens ägna en tanke åt den snart minoritet av svenska spelare ni har i truppen.

För att vara tydlig, alla lag har importer och det är kul att se utländska spelare i Sverige. Men ni har just nu 13, varav 8 nordamerikaner. Att ingen av er ifrågasätter denna pågående cirkus, utan snarare försvarar den med näbbar och klor att ni minsann har egna spelare också, gör att jag inte har mycket till övers för föreningen som det ser ut just nu.
Låst ämne