1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586393 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2369168

Sv: Försäsong 2022
Erland: Nja får det ändå till 6-7 juniorer som fick någon match förra året. Cred where cred due.

Nej, det är det verkligen inte. Men jag förstår att påstå det hjälper er att gräva er längre ner i Känttä-träsket.

Jag bryr mig om svensk hockey rent generellt. Tyvärr är det så att det inte bara är de egna fansen som får ha åsikter om en viss klubb. Det här är ju en extrem öm tå för er, jag väljer att tolka det som att ni innerst inne är medvetna om problematiken, men kör ögonbindel för de där sweet sweet HA-finaler det genererat ska spelas till vilket pris som helst.

Nu ska vi inte uppta denna bok med mer snack om detta. Om ni kommer upp hoppas jag ni byter plats med Örebro. De hade 15 importer förra året. Så vi bara har ett sånt lag i högstaserien tänker jag.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
empa11:
Jag köper att du inte vill fortsätta diskutera men om vi utgår från ditt påstående om Lövens identitet så tror jag att du misstar dig. Intresset för Löven har alltid varit stort. Publiken har varit lojal även i ettan. Utan att pissa på andra klubbar så känner jag mig övertygad om att vi tillhör en liten skara av klubbar med den lojaliteten hos supportrarna.

Intresset borde ha dalat enligt din teori men det stämmer inte. Det har ökat. Varför skadas identiteten av att värva från Kanada (Hutch m.fl.) istället för Uppland (Hartmann)? För en Umebo eller Timrå- och Sundsvallsbo har de lika lite med sin nya arbetsgivare att göra. Jag kan säga att Hutch står lika mycket (och lika litet) för Lövens identitet som Hartmann står för Timrås.

Om du nu värnar svensk hockey så kunde du ha valt ett annat angreppssätt. Hur ska man få fram spelarna som har drivet men som saknar ekonomisk möjlighet, och föräldrars tid, som ligger efter fysiskt och slås ut av en alldeles för tidig elitsatsning? Problemet med svensk hockey är inte att elitlag värvar för mycket från ”fel” land. Importerna är snarare resultatet av att svensk hockey inte längre producerar så många spelare som behövs.
Låst ämne