1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586393 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2369173

Sv: Försäsong 2022
empa11:
Jag köper att du inte vill fortsätta diskutera men om vi utgår från ditt påstående om Lövens identitet så tror jag att du misstar dig. Intresset för Löven har alltid varit stort. Publiken har varit lojal även i ettan. Utan att pissa på andra klubbar så känner jag mig övertygad om att vi tillhör en liten skara av klubbar med den lojaliteten hos supportrarna.

Intresset borde ha dalat enligt din teori men det stämmer inte. Det har ökat. Varför skadas identiteten av att värva från Kanada (Hutch m.fl.) istället för Uppland (Hartmann)? För en Umebo eller Timrå- och Sundsvallsbo har de lika lite med sin nya arbetsgivare att göra. Jag kan säga att Hutch står lika mycket (och lika litet) för Lövens identitet som Hartmann står för Timrås.

Om du nu värnar svensk hockey så kunde du ha valt ett annat angreppssätt. Hur ska man få fram spelarna som har drivet men som saknar ekonomisk möjlighet, och föräldrars tid, som ligger efter fysiskt och slås ut av en alldeles för tidig elitsatsning? Problemet med svensk hockey är inte att elitlag värvar för mycket från ”fel” land. Importerna är snarare resultatet av att svensk hockey inte längre producerar så många spelare som behövs.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Erland: Det behöver absolut inte ha dalat intresse pga dessa anledningar? Det är endast du som drar den slutsatsen. Intresset blir dock från övriga att klubben är synonym med plast, och det på sikt kommer absolut få konsekvenser i form av ett förlöjligande, som redan pågår.

Men egentligen är ju detta ert problem. Är ni fine med det så sure. Givetvis är det skillnad på att satsa på svenska namn, och styrka inhemska spelare än att skeppa in högar av nordamerikaner år efter år. Det vet du nog också innerst inne. Du nämner att ni har många lojala jänkare som blir kvar. Senaste 3 åren måste ni haft över 20 stycken av dem, hur många är kvar nu?

Bara för att man identifierar ett problem, så finns det såklart andra. Som det du nämner. Nu diskuterades importvurmande Björklöven, varför ska vi byta fokus till ett annat problem bara för det? Jag är för import av spelare, men när man har hälften av truppen av dem som ni har, äcklar det mig att man väljer den taktiken för framgång, vilket på sikt kan hämma utvecklingen av inhemska spelare.
Låst ämne