1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586263 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2435272

Sv: Apropå nånting...
Dubbeld: Absolut. Men kom ihåg KHK's uppgång och fall, som Timrå IK kraftigt bidrog till. När Karlskrona HK gick upp i SHL hade SHL satt ett krav på en viss publikkapacitet som varje arena hade som krav på sig att säkerställa. Detta föll man på. Jag minns inte hur mycket publik man tog in innan man gick upp, men det var en siffra som nog inte är alltför långt ifrån sär IKO ligger idag. Nåväl, man blev tvingade att bygga om/bygga ut och denna investering skuldsatte klubben och man kämpar väl fortfarande med att klara det lånet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Njae, eltifoso och Spock har väll gått igenom det där? KHK hade inte ekonomin i balans innan arenan och kommunen tog den absoluta majoriteten av kostnaden. Nu grinar torskars för att kommunen inte byggt ut hallen åt dem, så de kan inte konkurrera med sittplatserna och intäkterna hos de andra lagen.

Med andra ord skulle nog torskars vilja ha ett publikkrav att räcka fram till kommunen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Kan tycka att en förening kanske får dispens i 4-5 år innan krav på viss publikkapacitet. Då hinner man visa att man antingen etablerat sig eller åkt ur igen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Gott Nytt År på er, fördömda Timråtokar!!!
Kommentera