1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587691 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2604128

Sv: Apropå nånting...
mikenomad:
Tim Erixon. Handskada pga täckt skott.
Per Svensson. Fotskada pga täckt skott.
Didrik Strömberg. Fotskada pga täckt skott.
Dessa herrar täcker överlägset flest skott per match.

Jag dra absolut inte fram något oturskort. Jag drar istället fram ett kort som tydligt visar på att spelsystemet vi har måste förbättras, där motståndarna inte får mata skott på det sätt som har gjorts. Hur många andra lag har skador på sina backar efter täckta skott?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Svaret på den frågan har vi väl inte? Men det kanske är så att andra lags backar inte täcker lika mycket skott? Eller har vi för klen skyddsutrustning på våra spelare? Kan ju inte bara vara otur hela tiden.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: tror fan vi måste uppfinna skridskor starka/hållbara som pansarvagnar men smidiga till våra backar 😂😬
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Har reflekterat att vi lite för ofta är för långt ifrån skytten, framför allt i BP då.
Ofta har vår spelare som ska gå in i skottlinje 5-8 meter upp till skytten vi skottögonblicket. Hade vi legat lite närmare gissar jag att vi skulle haft några färre "täckskador".
Lekmannaanalys är att vi inte lyckas med överbelastning-checkning och då blir det tydligt fria ytor när vi så att säga gått bort oss.
Överhuvudtaget har ju BP varit undermålig den här säsongen. Avvägning mellan att mer passivt täcka ytor och aktivt checka/överbelasta har hittills funkat dåligt. Hoppas det går att korrigera.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: PS tillför oerhört mkt mer till det här laget än Didde någonsin gjort, du kan inte på allvar jämföra dem bara för att skägget nu råkar vara skadad. Tim är inte heller en adekvat jämförelse annat än att han väl också är en besvikelse isf

Men ja, du har nåt när du skriver om spelsystemet. Det måste såklart skärskådas när säsongen ser ut så här, med alla skador. Det är garanterat en stor bov. Didde kan dock inte gömma sig bakom dåliga spelsystem heller efter alla år med spolierade säsonger
Kommentera