1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586510 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2691028

Sv: Silly Season 2024-25
Vargher85:
"
Så om samma sak hade hänt i Nobelhallen hade det inte varit utvisning.
"

Precis exakt så.


"
En spelare som skjuter eller slår (med hand eller klubba) pucken direkt (utan att den studsar på någon eller någonting) ut från rinken från sin egen försvarszon, förutom där det saknas ett skyddsglas. Den avgörande faktorn för denna bedömning är puckens position när den sköts eller slogs i väg av felande spelare. Om pucken senast spelas från försvarszonen och går direkt ur spel ska mindre straffet utdömas. Om pucken skjuts över ett skyddsglas som omgärdar spelarbåset, ska utvisning utdömas. NOTERA: Om pucken skjuts in i ett spelarbås, ska ingen utvisning utdömas. Om pucken skjuts direkt ur spel från ett nedsläpp, ska ingen utvisning utdömas.
"
Ovan är citerat från nuvarande regelbok, domarna väljer att tolka det som att pucken skjuts över ett skyddsglas som omgärdar spelarbåset, kunde lika gärna tolka det som in i ett skyddsglas som omgärdar spelarbåset.

Vidare" Om pucken skjuts in i ett spelarbås, ska ingen utvisning utdömas. " nog går det att tolka att pucken skjuts in i ett spelarbås, den landade bokstavligen på båset.

Inte alls övertygad om att Brynäs kommer klara Difopoli.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2024-25
Pinaceae: Se där. Uppenbarligen en tolkningsfråga, men visst känns det surt att en match avgörs på en tveksam utvisning. Än mer surt är att Moras mål i första perioden dömdes bort. Visst, det var en störning, men jag har sett andra tillfällen den här säsongen när liknande mål godkänts.

För övrigt tycker jag DIF ska tacka Timrå. Utan Timrå hade de inte fått uppleva ett slutspel i HockeyAllsvenskan.
Kommentera