1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587457 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2709417

Sv: Apropå nånting...
Tillhör ligan som tycker det är obegripligt att inte fokus är ett fynd på back-marknaden. Forwards är topp 4-6. Målvakter är minst topp 6 om någon mv når 22-23-nivån. Backarna är 8-12-nivå även om skadefria. Tänk om!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Timrå Isstadion: ja, backsidan är som jag ser det det stora hotet vad gäller implementerandet av Jokinens in-your-face-spelsystem.

Nässlan klarar det givetvis, och blir i övrigt kukviktig när det kommer till att agera föredöme i hur man spelar Jokki-hokki.

Sen tror jag Forsmark och - faktiskt - Svensson grejar det. Den sistnämnde har varit som absolut sämst ju hårdare Ante drev "defensiven först!"-spelet, men förvånande skicklig på att skapa sig ytor och hålla kylan under press.

Eronen tror jag inte ett smack på. Skulle han evolvera till att bli den back han värvades för att vara är Jokinen en kandidat till Bragdguldet. Hittills har han dock inte lyckats uppnå god SHL-nivå vare sig offensivt eller defensivt. Ska han spela snabbt, resolut, finurligt? Hoho.

Erixon och Didde: lär få störst problem att hantera omställningen från Ante- till Jokinenhockey. Båda vill ha enbart defensiva uppgifter på sin arbetsbeskrivning, båda har ytterst svårt att vara konstruktiva med pucken. Stor risk att fr a Didde kommer att vara ett tvehågset rundningsmärke när han befinner sig utanför sin komfortzon (= tremetersradien runt eget mål).

Melander/junisback/ar: lär kunna hantera det snabba, rörliga spelet offensivt. Dock givetvis större problem bakåt.

Blir jävligt intressant att se hur Jokinen hanterar denna backsida, och vilken förmåga han har att justera sitt spelsystem så att dom kan spela så som han önskar/kräver.
Klart är att det lär kräva coachskillz i weilt-klasse för det.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Timrå Isstadion: Jag är den som tycker filosofin som Kapanen kör med är rätt väg att gå. Men vad som är rätt eller fel kan jag inte svara på. Vi får vänta och se när vi fått facit i vår hand.
Kommentera