1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586822 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2714872

Sv: Apropå nånting...
Nämen om vi skulle prata lite Timrå IK och kommande säsong istället. Är intresserad av att höra era tankar/funderingar kring lagdelar - vad ser ni är den viktigaste lagdelen som måste funka för att vi ska få en hyfsat behaglig säsong? Självklart vill man se att alla spelare och lagdelar ska höja sig och klicka i men det är ju långt ifrån givet. Så vad är extra viktigt för att vi ska göra en bättre säsong? Att backsidan måste överprestera och vara någorlunda skadefria är viktigt och det ser jag som fullt möjligt. Vårt PP var under stora delar förra säsongen riktigt dåligt, minst sagt. Är PP den delen i vårt spel som måste bli mycket bättre? Ja troligen, här kan vi säkert vinna matcher och ta poäng med tanke på hur jämna matcherna är i SHL. Personligen lutar jag mot att vårt målvaktsspel, JJ och TJ, behöver komma upp i betydligt bättre siffror/spel (vilket kräver en bra defensiv givetvis) och kunna vinna poäng åt oss i de tighta matcher som kommer att bli. Ingen skugga ska falla över JJ/TJ för att säsongen blev som den blev, det är inte det jag vill få sagt. Då finns det en rad andra delar i vårt spel och kanske personer som bör nämnas istället. Med det sagt, förra säsongen var dessvärre inte vårt målvaktsspel så där överdrivet bra heller, bitvis bra men sett till hela säsongen…njaa not so much! Även om det fanns mycket mer att önska av spelet runt eget mål så saknade jag de där avgörande räddningarna och bra spel under längre perioder som vi såg för två år sedan, och som ju resulterade i i en femte plats i tabellen. Vi behöver komma upp i den nivån igen i målvaktsspelet som jag ser det, det spelet har båda dessa herrar i sig bevisligen, för att det ska kännas tryggt och bli en bra säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Triathlet: Behöver väl egentligen inte säga mer än att Jokinen kommer ge mer utrymme för vår offensiv att släppa loss. Tror knappast att O.johansson kommer behöva bli utskälld för att gjort mål mellan benen i år om man säger så.. "no risk, no reward" tänket, kommer göra vårat lag betydligt bättre.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Triathlet: jag tycker att målvakterna och backsidan ser helt okej ut, tre plus av fem i min bok. Men det är offensiven som måste leverera. Jag tycker att dom har underpresterat i dom två senaste säsongerna. Framförallt i PP, där vi har varit rent mediokra!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Triathlet: Härligt med hockeysnack:-)
Jag tror att den bästa värvningen är Olli. En bra tränare med en tydlig spelidé och kravställan kan lyfta ett på papperet lite sämre lag.
Med det sagt så har vi en enorm potential i forwardssidan. Ante fick inte ut tillnärmelsevis max där.
Med Oliver in så tror jag att vi har en av de bästa forwardssidorna i ligan.

Backsidan är som sagt ngt sämre på papperet, men jag tror återigen att Olli kommer att lyfta även den. Vi har en helt ny spelidé med Olli och den skulle kunna passa vår backsida ypperligt.

Målvaktssidan är också bra på papperet. Som du säger, vi fick inga stå på huvet- matcher av dem två förra säsongen. Men potential finns där.
Jag tror att med vårt nya offensiva spel blir nyckeln bla att kunna mota frilägen bla.

Detta blir Ollis första säsong, det kmr säkert inte att sätta sig 100% direkt med Ollis spel, så mycket kmr nog att ske med laget till år två.

Allt talar dock, i min hockeybok, intuition, erfarenhet, för att vi kommer att lyfta som lag och förening med Olli på plats i minst tre år.

Det känns riktigt, riktigt bra!!!!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Triathlet: bra initiativ! Ja våra målvakter måste höja sig. Om forwards (inräknat O Kapanen) känns top 4 så känns backsidan botten 4. Hoppas K Kapanen kan hitta en förstärkning här under säsongen. Bättre utdelning i PP och på hemmaplan vore klart önskvärt men precis som dig är jag lite orolig för PK. ÄÄÄÄH det blir som det blir, blir det.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Triathlet: Ja om PP höjer sig till ”normal” nivå så borde det det betyda några extra poäng. Som många andra lite orolig för backsidan. Men får hoppas att vi åtminstone håller samma nivå i BP som senaste säsongen.
Kommentera