1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586822 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2715183

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Jo och egentligen bör ju Eronen vara vår defensiva klippa, sett till löneanspråk gentemot övriga backar i laget och att han är en tvåvägsback med solid defensiv i grunden. Nu sägs han väl däremot gått skadad förra säsongen och kanske har mer att visa upp under Jokinen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Eronen värvades väl i grund och botten för att vara ett hot i PP? Lite av en chansning från Nubbens sida. Att han fortfarande är kvar är väl mest ett utfall av Kapanen inte hittade något annat under förra sommaren och förmodligen tvingades skriva två år för att få ihop ekonomin.

Epitetet defensiv klippa tänker jag att Tim Erixon har, tveklöst. Sett över en hela hans karriär så är han vår mest kvalificerade back och han har alltid fokuserat på defensiven. Sen har vi Didde också. Men jag gissar att Tim står överst på Marklunds lista när en ledning ska försvaras.

Skägget ser mer ut som en defensiv klippa än vad han faktiskt är som spelare, när han är som bäst (tex under förra hösten innan första skadan) så får han ihop både defensiven och kan dessutom flytta pucken på ett bra sätt. Möjligt att han var utpräglat defensiv i Almtuna men jag tyckte att det var uppenbart att vi ville utveckla hans tvåvägsspel redan när han kom hit. Men då kom han till ett ruggigt bra lag i HA där det fanns betydligt mer svängrum, nu är läget ett annat. Men det verkar han fullt medveten om också, såväl de offensiva utflykterna som jakten på tacklingar har mattats av under de sista två åren när laget blivit mer konkurrensmässigt. Tyvärr har skadeproblemen tagit fart istället.
Kommentera