1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586822 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2715190

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Eronen värvades väl i grund och botten för att vara ett hot i PP? Lite av en chansning från Nubbens sida. Att han fortfarande är kvar är väl mest ett utfall av Kapanen inte hittade något annat under förra sommaren och förmodligen tvingades skriva två år för att få ihop ekonomin.

Epitetet defensiv klippa tänker jag att Tim Erixon har, tveklöst. Sett över en hela hans karriär så är han vår mest kvalificerade back och han har alltid fokuserat på defensiven. Sen har vi Didde också. Men jag gissar att Tim står överst på Marklunds lista när en ledning ska försvaras.

Skägget ser mer ut som en defensiv klippa än vad han faktiskt är som spelare, när han är som bäst (tex under förra hösten innan första skadan) så får han ihop både defensiven och kan dessutom flytta pucken på ett bra sätt. Möjligt att han var utpräglat defensiv i Almtuna men jag tyckte att det var uppenbart att vi ville utveckla hans tvåvägsspel redan när han kom hit. Men då kom han till ett ruggigt bra lag i HA där det fanns betydligt mer svängrum, nu är läget ett annat. Men det verkar han fullt medveten om också, såväl de offensiva utflykterna som jakten på tacklingar har mattats av under de sista två åren när laget blivit mer konkurrensmässigt. Tyvärr har skadeproblemen tagit fart istället.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Osäker egentligen. Rapporterna från Madhawk etc var väl att han var en tvåvägsback med stabil defensiv, men svag på grillorna.
Mycket speltid i TPS och rapporterna om att han var solid i egen zon i slutspelet etc.

Vilket jag då menade att han skulle vara en back som är självklar för topp 4 i vårat Timrå.
Nått som han defenitivt inte är om han inte steppar upp kommande säsong.

Som man förstod på Kapanen så var det väl mest han som var på Eronen i ett rätt tidigt skede och väntade ut honom.
Jagade externa sponsorer för att ro ihop kontraktet. Nog hade han kunnat gå vidare med annat än att vänta ut Eronen.

Jag vidstår nog snarare i att det var ett felbeslut av Kapanen, då han hade kunnat hitta likvärdig till betydligt billigare peng. Kapanen stirrade sig nog lite för blind av att Eronen gjorde ett bra slutspel mot Örebro när han förlängde.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: De jag gillar mest med sheriffen är att 9/10 som han och en motståndare går in i sargduell kommer vår sheriff ut med pucken.
Kommentera