1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587456 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2716338

Sv: Apropå nånting...
solbacken: Uppdaterat kamikzetips i AB för den som bryr sig om sånt.

”10. TIMRÅ
Kommentar: Står inför en spännande vinter med ny tränare i profilen och NHL-veteranen Olli Jokinen. Dessutom med en forwardssida som känns starkare än förra året, förutsatt att nye stortalangen Oliver Kapanen inte tar en plats i Montreal. Men det vet ingen i nuläget. Därför ligger jag lågt med Timrå, som står inför en stor omställning.
Samtidigt är Timrå ett av de mer svårbedömda lagen inför nästa säsong. Backsidan känns fortfarande relativt tunn och lagbygget har fortfarande slagsida. Men faller allt på plats kan det bli succé, även om Timrå inte kan mäta sig med de allra bästa i serien.

Plus: Offensivt är det mumma för själe
Minus: Nye tränaren Olii Jokinen har mycket att leva upp till. Finska tränare brukar ha svårt i SHL.”
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kör väl en tippning jag också, om någon orkar läsa.

Tre givna i topp:

1. Skellefteå - Mästarlaget har en stark trupp rakt igenom. Enda orosmolnet är att några av talangerna riskerar att försvinna till Nordamerika.

2. Frölunda - Ett lag som känns givet i toppen. Ser inga brister i laget och det finns flera talanger som kan ta ytterligare steg i år. Frölunda har kapacitet att slåss om seriesegern, definitivt.

3. Färjestad - Är alltid med i toppen har ett bra lag. Lite tveksam till målvaktssidan. Kommer Lagacé eller Clara ta förstaspaden? För övrigt är Viktor Lodin ett spännande nyförvärv på gott och ont.

De mer svårbedömda:

4. Linköping - Efter många år av motgångar fick LHC till det ifjol. Tappet av Högberg är visserligen tungt, men de verkar ha fått in en stabil ersättare. När kommer åldern ta ut sin rätt hos Brock Little?

5. Växjö - Ett lag som känns på väg ner. Försvaret är högklassigt och de har ett väl ingjutet grundspel. Däremot så saknar jag offensiv spets i truppen, vilket får mig att tro att laget inte kommer vara med högst upp i år.

6. Timrå - Timrå har två raka säsonger med 80 inspelade poäng och spelaromsättningen har varit låg. Stort fokus har hamnat på tränarbytet och expertanalysen lyder "finska tränare brukar ha det svårt i SHL". Jokinen gjorde succé i Jukurit och kommer leda ett lag med kapacitet.

7. Rögle - Ifjol var förväntningarna höga. Laget misslyckades i grundserien och gjorde succé i slutspelet. Bärande spelare har försvunnit, men fina nyförvärv har tillkommit. Otroligt svårbedömt lag som skulle kunna vara med i toppen om allt faller på plats.

8.Luleå - Tappar mycket ryggrad när Tyrväinen försvinner. Känner mig tveksam inför nyförvärv som O'Neill och Bromé. Därför är Luleå ytterligare ett lag som på förhand känns svårbedömt. En play in-plats ska laget klara, men beroende på hur nämnda nyförvärv lyckas kan det bli en tuff kamp.

9. Leksand - Spelarna som försvunnit är tunga förluster och ersättarna hålla inte samma nivå. Om alla bitar faller på plats kan laget mycket väl återupprepa fjolårets placering. Min uppfattning är dock att det finns lite för många spelare i laget som kan blanda och ge.

Bottenskiktet:

10. HV71 - Tror egentligen ingenting på HV. En sparkad sportchef, men ingen direkt storstädning i den trupp som inte lever upp till förväntningarna. Nya tränaren Anton Blomqvist lyckades bra i AIK, men AIK hade också en trupp för toppen av HA. Ser egentligen inte mycket som talar för att HV ska vara mycket bättre jämfört med ifjol. Kan mycket väl bli kval i år igen.

11. Örebro - Det är uppenbarligen turbulent i Örebro och fjolåret var ett misslyckande. Finns inte mycket som talar för att det ska bli bättre i år. Möjligen kan det få en positivt effekt att vissa spelare försvunnit från truppen. Ska för övrigt bli intressant att se hur värvningen av Karlkvist faller ut.

12. Brynäs - Laget har gjort några fina nyförvärv, men stommen är i grund och botten samma lag som åkte ur 22/23. Nu har dessa spelare tillbringat ett år i HA. Lägg där till en oprövad tränare. Nej, Brynäs återkomst i den högsta serien kan bli en lika brun historia som HV71:s dito.

13. Modo - Laget överraskade positivt ifjol. I år kommer laget mötas av mer respekt och större förväntningar. Möjligheten att slå ur underläge är inte lika stor längre. Samtidigt skulle det inte förvåna mig om Modo överraskar igen. Om nyförvärven blir lyckade kan laget slåss om en play in-plats.

14. Malmö - Påminner mig om Oskarshamn ifjol. Succévärvningarna har lämnat och ersättarna känns tveksamma. För mig är Malmö den givna jumbon och laget som kommer degraderas när säsongen är färdigspelad.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: känns som att han gör det så lätt för sig att minuset är att det är en ny finsk tränare. Det är ju inte så att det är nationaliteten på tränaren som avgör om det funkar eller inte. Fokuset borde ju vara på vad Jokinen gjort som tränare och inte vad som står i passet. Känns som att ingen riktigt gjort analysen varför finska tränare haft det svårt i SHL. Vilka klubbar har de varit i, under vilka förutsättningar, vilket skick har klubbarna varit i etc.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Placering är ju som oftast vansklig men textkommentaren är väl en ganska bra beskrivning.
Kommentera