1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586822 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2716346

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: känns som att han gör det så lätt för sig att minuset är att det är en ny finsk tränare. Det är ju inte så att det är nationaliteten på tränaren som avgör om det funkar eller inte. Fokuset borde ju vara på vad Jokinen gjort som tränare och inte vad som står i passet. Känns som att ingen riktigt gjort analysen varför finska tränare haft det svårt i SHL. Vilka klubbar har de varit i, under vilka förutsättningar, vilket skick har klubbarna varit i etc.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
iexil: Ta Mikko Manner som ett exempel. Enligt mig en demontränare i Finland. Älskade honom i Kärpät. En stor anledning till varför Finska landslaget skördat sina framgångar senaste 5 åren. Nu råkade han hamna i ett Brynäs som hade svartmögel i sina innersta kretsar. Uruselt ihopsatt lag utan någon speciell tanke bakom allt. Kaos. Manner hade gjort stordåd i Växjö t ex och blivit hyllad som den bäste finska tränaren i svenska högstaligan genom historien.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
iexil: precis vad jag har tänkt! Jokinen är ju inte skolad som en finsk tränare! Det verkar vara mer åt det nordamerikanska hållet. Det känns totalt fel när folk hakar upp sig på vart han är född!
Kommentera