1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586822 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2716453

Sv: Apropå nånting...
mattias - 74: ja sedan har ju vi lurat på er två riktigt jävla kassa backar 😉.
Seriöst... ni kommer inte sluta 5a och inte vi heller. Kampen om plats 6-9 kommer bli stenhård i år däremot
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Apropå det här påståendet av "finska tränare brukar ha det svårt i SHL" så var jag tvungen att göra en snabb översikt för att se hur mycket sanning det ligger bakom påståendet.

Jag begränsade mig till tränare de senaste 20 åren. Om jag glömt någon ber jag om ursäkt.

Vi har då Harri Rindell som kom på 8:e plats med Mora två säsonger i rad. Att ta lilla Mora till slutspel två år i rad kan inte ses som ett misslyckande. Rindell var även i Modo en säsong. Framgången uteblev och laget slutade på 9:e plats.

Hannu Aravirta ersatte Rindell i Modo och åstadkom samma resultat. Det bör tilläggas att laget var en poäng från en slutspelsplats och en seger från sjundeplatsen.

Sedan har vi Mikko Manner, som först tog Brynäs till play in, för att degraderas säsongen därefter. Två saker man bör minnas i fallet Manner är: 1. Han tog över ett lag som tvingats kvala för att hålla sig kvar. 2. Brynäs spel under säsongen 22/23 var mutipel personlighet^hockeylag. Under en och samma match kunde laget prestera ett spel som knappt räckt för att slå IF Sundsvall Hockey, för att i nästa period komma ut med kapacitet att spela ut Skellefteå AIK.

Hur som helst blir slutsatsen att det har varit för få finländska tränare i SHL de senaste 20 åren för att man ska kunna dra några generella slutsatser. Men det är värt att nämna att de få finländare som varit huvudtränare i SHL inte haft några lätta uppgifter och utifrån förutsättningarna har jag svårt att se att det ligger särskilt mycket sanning i de bevingade orden "finska tränare brukar ha det svårt i SHL".
Kommentera