1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587618 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2716481

Sv: Apropå nånting...
Vargher85: Jag ska försöka mig på att ge mig på en ”nyanserad” bild av Manner och Brynäs säsongen 22/23. Jag tycker fortfarande att vi ”på pappret” hade ett för bra lag för att åka ur.

Men det var många som underpresterade stort under säsongen. Laget var dessutom lövtunt så det fanns ingen konkurrens om platserna vilket medförde att en spelare som Palve kunde vara hur kass som helst men ändå ha en plats som center i 2:a kedjan och med tid i PP.

Människan Manner verkar helt underbar, men dessa bitar var några jag störde mig på som tränare.

- Han envisades med att köra finsk landslagshockey. Det kanske överraskade en del lag under första säsongen som gav poäng men den andra säsongen hade övriga lag läst spelet. Det fanns ingen plan B. Den hockeyn funkar nog bättre under en kort landslagsturnering där det är dåligt med tid att sätta ett spelsystem. Men det funkade inte i SHL.
- Egentligen hela tränartrions fel, men det uppstod olika grupperingar inom laget. Droppen blev när man hade spelarmöte när Manner var iväg på uppdrag för att diskutera spelsystemet. Då hade han redan tappat omklädningsrummet.
- Han stod alltid i intervjuer och tog på sig skulden själv. Han hade inte förberett laget tillräckligt osv. Jag gillar tränare som är transparanta. Har en spelare varit klappkass så säg det då. Det är professionell idrott, ingen välgörenhet.

Jäklar vilket långt inlägg det blev, ber om ursäkt för det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Du har uppenbarligen betydligt bättre koll på Brynäs och Manner än jag har. Att det fanns kapacitet i laget syntes de gånger laget glimrade till.

Hur som helst så var jag främst ute efter att ta reda på hur mycket sanning det låg bakom påståendet att "finska tränare har svårt att lyckas i SHL". Min slutsats är att det inte ligger så mycket substans bakom och jag tycker det är häpnadsväckande uselt när "experterna" ska så tvivel om Jokinen baserat på att han är finne.

Om ens jobb är att rapportera om och analysera hockey så tycker jag man kan begära lite mer än att hänga upp sig på tränarens nationalitet. Förklara t.ex. varför Jokinens spelsystem inte kommer fungera i SHL. Lite krav måste man kunna ställa på personer som har betalt för att göra det vi andra hockeyintresserade gör på fritiden och gladeligen delar med oss till andra av, och inte gömmer våra tankar bakom en betalvägg.
Kommentera