1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587697 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2719027

Sv: Apropå nånting...
J F K: Bernhardt var riktigt bra i allsvenskan men är kanske också ett levande bevis på att det inte betyder nånting i SHL, precis som Albin Carlsson. Bernhardt gick från att ha gjort 19 mål senaste allsvenska säsongen till 3 mål i SHL. Från +26 till -21. Det återstår att se om han kan hantera SHL. Tycker inte hans spelstil är en fördel i ett SHL-lag på nedre halvan. Det hade inte blivit bättre i Timrå för honom heller.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Jag tror inte att det är så enkelt som att han inte passar i SHL. Han gjorde trots allt 20 poäng.

Det var nog mycket självförtroende där, för han hade en ruskig oflyt i början av serien med stolpträffar, konstiga studsar och liknande.

Givetvis kommer han inte göra alls lika många mål som i allsvenskan, men jag tror inte han skulle fått mest speltid i laget om han inte bedömdes ha viss kvalité. Vi var liksom inte i en position där vi kunde låta honom spela för att växa in i det, utan vi var nykomlingar med allt vad det innebär.

Vi förlängde väl dessutom med honom, så jag tror man ser väldigt stor potential i honom. Rätt eller fel lär vi få reda på i vinter.

Sedan har vi framförallt gått efter defensiv när vi värvat backar, så ledningen förstår vad som saknats. Kanske blir det lättare för Bernhardt med en stabilare defensiv back än Näsén. Han var mycket bättre än väntat, men är ingen defensiv klippa för Bernhardt att luta sig emot.
Kommentera