1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586418 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2722376

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Nu öppnar väl Jokinen för att vi kommer att få se förändringar under försäsongen. Vilket förstås är hela grundidén med varför dessa matcher finns till.

"Under dagarna som gått sedan matchen mot Brynäs har ledarstaben arbetat med att analysera och bryta ned den prestationen. Nu väntar ett dubbelmöte mot finska Vasa Sport hemma i SCA Arena.

Det innebär en möjlighet att identifiera fler styrkor och svagheter i spelet, men också en möjlighet att experimentera lite.

– I ligan har vi inte den här typen av back-to-back-matcher, men självklart kommer vi rotera spelare och testa olika kedjekombinationer. Några av killarna som vi inte behöver se lika mycket av kanske spelar fem eller sex matcher under försäsongen i stället för åtta, säger Olli Jokinen."

Det känns ju till exempel helt snuskigt frestande om vi kan återgå till kedjan Hållander-Lander-Wedin och att vi hittar ett komplement i kedjan Kapanen-Dahlén. De båda offensiva hoten hade jag varit rent mörkrädd att möta som motståndare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: – Jag hade inte förväntat mig att vi skulle ha kommit såhär långt, såhär tidigt, säger Jokinen. Inlärningsprocessen har nästan överraskat mig lite. Det har gått lite fortare än jag räknat med. Det säger mig att vi har många smarta hockeyspelare som kan anpassa sig och förstår filosofin. På så vis är jag lite förvånad över var vi är.

Det låter väldigt bra tycker jag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Det blir oerhört intressant att se hur de hanterar Vaasa i de här matcherna, medd tanke på att Jokinen säger att de kör mycket "trap"-spel. Det är rätt mycket av den varan i SHL också och även om det är ett rätt trist sätt att spela så har det ändå lett till rejäla framgångar för t.ex. Växjö.
Kommentera