1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586482 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2722685

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Äh! Jag tror Vasas säsong börjar ungefär samtidigt som vår. Det här ”vi har tränat mycket hårdare än motståndarna” är den klyschigaste av klyschor när man ska komma med bortförklaringar. På individnivå kan jag köpa det men inte på kollektiv nivå när man blir överkörd av ett allsvenskt mittengäng.

Med det sagt så tror jag det var en nyttig smocka ikväll. Hellre hitta svagheter i upplägget nu än mot SHL-motstånd när serien börjat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Hörni!
Vi har ett helt nytt spelsystem som ska implementeras. Ingen kan väl begära det på ngt sätt ska sitta under försäsong, eller ens till jul, eller kanske inte till 100% på hela säsongen.
Jag tror inte heller att nuvarande lagbygge är det Olli vill ha, och jag tror att det kommer att skruvas en hel del på spelare till år två.

Lugn i båten. Alla mumin är inte i mumindalen ännu!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: det är väl ett oomtvisteligt faktum att träningsupplägget i år är helt annorlunda än tidigare? Högre intensitet, mer skridskoåkning, tuffare krav. Det tillsammans med ett nytt spelsystem (som kräver mer fysisk utväxling än Antes hockey) tror jag kan leda till "en överkörning av ett allsvenskt mittengäng". I den andra träningsmatchen efter inte särskilt lång tid på is.

Hade vi haft kvar Ante hade det förmodligen sett mycket bättre ut idag. Högre tempo, kompaktare, mer explosivitet. Ungefär som det såg ut ifjol när vi lekte oss genom träningsmatcherna och DHL-kedjan såg ut som seriens bästa.

Jag förväntar mig den berömda _processen_ i år. Förhoppningsvis kommer vi gradvis att bli bättre. Såväl individuellt, när kropparna acklimatiserats i den nya träningsmodellen, som på lagnivå, när spelarna vet vad dom ska göra - och har energin till det.

Förhoppningsvis. Det här är dock en chansning. Jokinen kommer att ställas på prov. Finska ligan och SHL är två helt skilda världar, och han lär behöva skruva på sin spelfilosofi om han ska röna liknande framgångar här. Kan han det? Det återstår att se.

Den stora utmaningen är, som vi alla vet, backsidan. Eller backspelet, kanske snarare. Pucken måste spelas fort, det måste vara rörligt, det måste finnas tydliga spelalternativ.
Idag syntes typ ingenting av några sådana intentioner. Det gör mig en smula orolig. I a f betydligt mer än att vi blev frånåkta av ett högst mediokert motstånd.

Nu är jag nyfiken på reaktionerna. Först Jokinens efter den här krampaktiga insatsen, sen på hur laget i sin tur responderar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Överkörd och överkörd. Allt är väl relativt om man tittar på Örebros torsk mot Bofors. 😅
Kommentera