1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586512 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2722705

Sv: Apropå nånting...
Olle: det är väl ett oomtvisteligt faktum att träningsupplägget i år är helt annorlunda än tidigare? Högre intensitet, mer skridskoåkning, tuffare krav. Det tillsammans med ett nytt spelsystem (som kräver mer fysisk utväxling än Antes hockey) tror jag kan leda till "en överkörning av ett allsvenskt mittengäng". I den andra träningsmatchen efter inte särskilt lång tid på is.

Hade vi haft kvar Ante hade det förmodligen sett mycket bättre ut idag. Högre tempo, kompaktare, mer explosivitet. Ungefär som det såg ut ifjol när vi lekte oss genom träningsmatcherna och DHL-kedjan såg ut som seriens bästa.

Jag förväntar mig den berömda _processen_ i år. Förhoppningsvis kommer vi gradvis att bli bättre. Såväl individuellt, när kropparna acklimatiserats i den nya träningsmodellen, som på lagnivå, när spelarna vet vad dom ska göra - och har energin till det.

Förhoppningsvis. Det här är dock en chansning. Jokinen kommer att ställas på prov. Finska ligan och SHL är två helt skilda världar, och han lär behöva skruva på sin spelfilosofi om han ska röna liknande framgångar här. Kan han det? Det återstår att se.

Den stora utmaningen är, som vi alla vet, backsidan. Eller backspelet, kanske snarare. Pucken måste spelas fort, det måste vara rörligt, det måste finnas tydliga spelalternativ.
Idag syntes typ ingenting av några sådana intentioner. Det gör mig en smula orolig. I a f betydligt mer än att vi blev frånåkta av ett högst mediokert motstånd.

Nu är jag nyfiken på reaktionerna. Först Jokinens efter den här krampaktiga insatsen, sen på hur laget i sin tur responderar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Jag håller med dig om att backspelet lämnar mycket att önska. Framförallt två personer som såg ut att ha det riktigt tufft igår var ju Melander & Pilö. Nu kanske ni avhandlat detta redan (jag har inte scrollat bakåt och läst) men jag upplever att Melander ofta försatte sig själv i krångliga situationer istället för att spela pucken vidare.

Pilö upplevde jag hade lite lika tendenser och att han ofta checkades fast, dock när han väl fick testa på att skjuta i anfallszon så såg det ut som att han har ett fint skott :)

Upplever också att den där lilla dumpen som typ _alla_ gjorde i defensivzon igår där man inte riktigt kikade adress på pucken innan man flippade iväg den ställde till det i 9,9/10 lägen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Tror Didde kommer få problem med det där snabba spelet bakifrån.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Om spelidén utgör en tombola bland kedjekonstellationerna så kommer jag bli extremt orolig. Nu testar Jokinen och Pena säkert kemin bland spelarna, men kastar man in Boyce och Eisenmenger i första PP i andra matchen i rad så är man lite fel ute. Inget ont om spelarna alls, de har en bakgrund och alltid haft en viss roll genom karriären. Det som fattas nu är att Dahlén får några minuter i BP och att man testar köra flygande målis i PP, radikalt, men varför inte testa sätta våran målvakt framför motståndarnas målis för att skymma?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: I morgon ska Mumintrollen från Vasa få liiida för vårt defensiva korthus ras ikväll.
Se bara till att tända stubinen med ett gäng F'kin bastards Olli så grabbarna hand om resten.
Kommentera