1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586426 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2723325

Sv: Försäsong 2024
Gorkyman: Min ”analys” är att vi mycket väl kan få en start likt Örebro fick med Hedberg förra säsongen. dvs. att man bara sköljer över motståndet första 10 omgångarna för att sedan få det lite tuffare när motståndarna har landat i vilket typ av hockey som krävs för att slå oss. Förhoppningsvis får vi inte en lika tuff period som Örebro, men tycker det scenariot låter hyfsat rimligt. Dock, så hade vi nog behövt ha tillgång till en fulltalig centersida med Kapanen i spetsen för att få en så bra start som Örebro. Tyvärr missar han ju 4-5 matcher.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2024
Turkiska Tiken : Låter som en trovärdig analys. Det som också talar emot den analysen är att Marklund har hand om det mesta som är defensivt, vilket är den lagdelen som överträffat alla förväntningar enligt kvaliteten och kvantiteten som finns.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2024
Turkiska Tiken : ja, det är extremt suboptimala förutsättningar vi går in med till säsongsstart. Vår ena toppcenter missar inledningen (bara, förhoppningsvis), vår andra missar en stor del av träningsmatchandet. Allt detta i kombination med att vi ska testa ett nytt, SHL-obeprövat spelsystem.

Nu tror jag att tålamodet kommer vara stort vad gäller Jokinen, men ligger vi och skvalpar i tabellbotten med feta minussiffror i målskillnadskolumnen när vi går in i november, så...blir det tufft.

Jag är helt klart orolig. Samtidigt är jag helt för Jokinen som tränare. Det är ett potentiellt genidrag, och en 180 graderssväng från Ante-hockeyn. High risk, high reward.
Men: förutsättningarna suger, verkligen. Det kommer att krävas en jävla utväxling individuellt på spelarna samt en överraskningsfaktor i starten på serien om vi ska få någon form av arbetsro.

Hursom. Spännande är det i a f.
Låst ämne