1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586426 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2723326

Sv: Försäsong 2024
Turkiska Tiken : ja, det är extremt suboptimala förutsättningar vi går in med till säsongsstart. Vår ena toppcenter missar inledningen (bara, förhoppningsvis), vår andra missar en stor del av träningsmatchandet. Allt detta i kombination med att vi ska testa ett nytt, SHL-obeprövat spelsystem.

Nu tror jag att tålamodet kommer vara stort vad gäller Jokinen, men ligger vi och skvalpar i tabellbotten med feta minussiffror i målskillnadskolumnen när vi går in i november, så...blir det tufft.

Jag är helt klart orolig. Samtidigt är jag helt för Jokinen som tränare. Det är ett potentiellt genidrag, och en 180 graderssväng från Ante-hockeyn. High risk, high reward.
Men: förutsättningarna suger, verkligen. Det kommer att krävas en jävla utväxling individuellt på spelarna samt en överraskningsfaktor i starten på serien om vi ska få någon form av arbetsro.

Hursom. Spännande är det i a f.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2024
Bragd-Birger: är det tävling i att oroa sig så säger jag bara Hold my beer... tänkt om Montreal får några skador på center sidan samtidigt som OK gör en riktigt bra camp 🙀
Låst ämne

Sv: Försäsong 2024
Bragd-Birger: Japp. Det stör mig som fan det här med centersidan i inledningen. Det blir ”ganska” svårt att spela ihop dom kedjor man vill ha. Vi har inte råd med att EP ska ha någon startsträcka i början, utan han måste verkligen vara redo från match nr 1. Han får gärna spela dom två sista träningsmatcherna mot Leksand och Luleå, så vi hinner sätta ihop korrekta kedjor. Antar man vill sära på EP och Dahlén i och med att dom är varken dom starkaste eller snabbaste spelarna vi har, och i en ”Jokinen hockey” så passar dom nog inte med varandra. Så då finns det bara ett centeralternativ mellan Dahlén och Hållander, vilket blir Lander. Pettersson spelas nog in med Wedin och möjligtvis OJ. Där får EP fart på sina kanter.

Så skulle redan nu tro att vi får se detta tills Kapanen är tillbaka. Sen ska Hartmann in så småningom.

Dahlén - Lander - Hållander
Wedin - Pettersson - Johansson
Walli - Eisenmenger - Pääjärvi
Lundmark - Värmhed - Boyce
Låst ämne