1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586226 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2726286

Sv: Försäsong 2024
JanneH: Jag känner mig så pass trygg i att vi varit ett slutspelslag de 2 senaste säsongerna. Och underpresterade rätt kraftigt förra aongen sett till underliggande statistik.

Det gör att vi har ett sparkapital och ändå en trygg grund att stå på. Visst att backsidan inte är den bästa på SHL nivå.

Men den gjorde det ändå riktigt bra förra säsongen när vi väl fick vara hela från skador.

Jag tycker heller inte att vi är sämre med de backar vi tappat och fått in. Snarare tror jag att den kan vara ett snäpp bättre.
OM Eronen tar de kliv som det ser ut som han gjort nu i inledningen av försäsongen och om Pilö och Nässén kan växa in i SHL kostymen.
Då tycker jag backsidan ser stabilare ut än förra säsongen faktiskt!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2024
Sputnik1: Eronen och Forsmark tror jag är två backar som ”experterna” felbedömer lite. Forsmark kom hit som en 7:e back, han likställdes med juniorerna i eget led som eventuellt kunde ta en plats. Idag är ju Forsmark en helgjuten back för topp 4 i laget. Eronen är en 1:a back när han spelar på topp. Det gjorde han inte ifjol men han har mer i sig.

Sen är vi ju ganska duktiga här inne också på att snacka ner betydelsen av en spelare som Strömberg också. Han är skadebenägen, han är gammal, han är seg osv. osv. Faktum är att didde inte haft en säsong med Timrå med minusstatistik på 10 år. Han blockar tonvis med skott. Han höjde sitt Corsi med 10% mellan säsongen 22/23-23/24 det var aldrig Rindell eller Lyytinen i närheten av och dom har hyllats som förlorade gudar. En annan spelare som är tveksamme ju Svensson. Orkar han med tempot? När han är som bäst så är han en riktigt bra defensiv back, när han är dålig så kan han bli lite av ett rundningsmärke.

Har vi en backsida för en topplacering i ligan? Självklart inte. Hade vi mått bra av en prestigevärvning på backsidan? Absolut. Men vi är inte så dåliga som trötta experter på kvällstidningarna vill göra gällande. Skador kan ställa till det och om utväxlingen på Pilö/Nässén blir svag, ja då har vi problem.
Låst ämne