1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586226 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2726534

Sv: Försäsong 2024
Sputnik1: Eronen och Forsmark tror jag är två backar som ”experterna” felbedömer lite. Forsmark kom hit som en 7:e back, han likställdes med juniorerna i eget led som eventuellt kunde ta en plats. Idag är ju Forsmark en helgjuten back för topp 4 i laget. Eronen är en 1:a back när han spelar på topp. Det gjorde han inte ifjol men han har mer i sig.

Sen är vi ju ganska duktiga här inne också på att snacka ner betydelsen av en spelare som Strömberg också. Han är skadebenägen, han är gammal, han är seg osv. osv. Faktum är att didde inte haft en säsong med Timrå med minusstatistik på 10 år. Han blockar tonvis med skott. Han höjde sitt Corsi med 10% mellan säsongen 22/23-23/24 det var aldrig Rindell eller Lyytinen i närheten av och dom har hyllats som förlorade gudar. En annan spelare som är tveksamme ju Svensson. Orkar han med tempot? När han är som bäst så är han en riktigt bra defensiv back, när han är dålig så kan han bli lite av ett rundningsmärke.

Har vi en backsida för en topplacering i ligan? Självklart inte. Hade vi mått bra av en prestigevärvning på backsidan? Absolut. Men vi är inte så dåliga som trötta experter på kvällstidningarna vill göra gällande. Skador kan ställa till det och om utväxlingen på Pilö/Nässén blir svag, ja då har vi problem.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2024
Olle: Även om jag ifrågasatt vår backsida en del. Så tycker jag att backsidan visat att den trots allt är SHL mässig. Förförra säsongen släppte vi väl in 3:e minst mål i ligan vill jag minnas. Och större delen av den stommen är ju kvar.

Så defensivt tycker jag den får oförtjänt mycket kritik.

Det jag mest ställt mig frågande till är om backsidan håller för Jokinens filosofi med intensiv skridksoåkning och högt tempo.

Det kräver trots allt lite kreativa backar som kan sätta igång spelet snabbt. Något som jag på förhand tycker vi saknar nån dimension i på backsidan.

Men skulle som du säger, Eronen och Forsmark ta kliv, plus om Nässén och Pilö kan komma tillbaks till där han var för nån säsong sen då lag som Frölunda visade intresse.

Ja då har vi trots allt en rätt hyffsad backsida.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2024
Olle: didde har en otacksam roll för att få beröm tyvär . den största hockey analfabeten ser mest hans trubbigare sida och inte grovjobbet han gör. att han täcker skott med livet som insats och tar smällar i tid o otid räcker inte för beröm eftersom han av denna anledning blivit skadad några ggr. man önskar bara att alla som klaga på honom så fort de får chansen förstod hur viktig en sån spelare kan vara för ett lag
Låst ämne

Sv: Försäsong 2024
Olle: Tycker att det enda vi egentligen saknar är en riktig första back, annars är våra backar rätt habila. I vårat fall denna säsong handlar nog egentligen allting om Jokinens spelsystem fungerar, våra spelare på alla positioner är tillräckligt bra för att iaf ta oss till slutspel, det har vi redan bevisat 2 gånger. och jag tycker att våran backsida gick ganska +/- noll med backar ut och backar in, kanske t.o.m lite plus om alla lovord eronen fått från tränare och ledare i föreningen stämmer.

Så frågan är, fungerar ollis hockey bland svensk tråkhockey? A och O senaste åren har ju stavats riskminimering och det är iprincip raka motsatsen vill vad vi vill spela. Pessimisten kallar det nog för onödiga risker medans optimisten kallar det chansmaximering.

oavsett blir det en spännande säsong!
Låst ämne