1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587618 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2730555

Sv: Apropå nånting...
Zoogin62: ”Missuppfatta mig inte, men hur kan backar i ett lag vara dåliga när laget släpper in 3:e minst mål i serien?”

Men det var ju ifjol?
Ni har ju ändå tappat er poängbästa back + Lyytinen som trots allt var en av era bättre backar.
Menar du att dessa spelartapp inte gjort backsidan sämre på pappret?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: Lytinen och Rindell var kanske de backar som syntes mest men Rindell hade höga toppar och extremt djupa dalar. Ett lag som Timrå har inte råd med en sådan back. Oklart om Leksand har det. Han hade passat bättre i ett ännu bättre lag.
Lytinen hade jag kunnat haft kvar men med en i övrigt skadefylld backbesättning är det inte värt att lägga 200000 i månaden på Lytinen. Skulle bli förvånad om han spelar mer än 40 matcher i år.
Skulle säga att han är 50-50 att lyckas/floppa i Leksand.
Skulle inte säga att vår baksida varken blivit bättre eller sämre än ifjol. Men förhoppningsvis jämnare och mindre skadad.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: Det är ingen expert som scoutar Timrå på samma sätt som dom kollar på topplagen. Stenqvist var bara några poäng bakom Rondell säsongen innan, inte en jävel hyllade honom då. Var Stenqvist en assistkung av sällan skådat slag? Självklart inte. Han fick bara spela 100% av alla PP och fick en massa andraassist gratis. Lite så var det med Rondell också även om han hade ett bättre sinne för målet.

Så Lyytinen och Rondell, dom fick all speltid i världen och då såg kvällsblaskornas experter det och tänkte ”aha, dom där är bra hockeyspelare!” Inte en jävel hade hört talas om Lyytinen innan han kom, halvskadad, till Timrå och spelade 50% av matcherna. Och nu är han en stjärna? Lägg aaaaaav.

Lyytinen och Rondell vann ”bottenlagsjackpotten”. Dom kom in i ett läge där dom fick massor av speltid. Leksand förbisåg tydligen alla deras negativa aspekter i försvarsspelet och nu sitter båda dom här killarna på feta kontrakt hos Gatsten IF. Det är bara att gratulera den finska duon. ”From rags to riches” fanns det en tv-serie som hette. Talande.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: Lyytinen var vår bästa back, när han var hel! Han missade väl en tredjedel av säsongen! Rindell gjorde en del poäng, men hans agerande i försvarszon var rent ut sagt svagt!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: året innan de tappade vi vår poäng bästa back i stenqvist och året innan det laleggia osv osv osv.

förstår din bild av det men för oss börjar detta bli rätt tröttsamt när vi haft samma kärna backar i snart 3 år och ändå får höra hur genomusel vår back sida är. trots att vi är i toppen defensivt många av säsongerna. visst, rindell hade varit spännande att se en sässe till men han är allt annat än fulländad. lyytinen älskade ja men spelade också typ 70% av matcherna han hade här pga skador.

ok att experter inte skruvar upp vår back sida i år, men att återigen rapa att den är sämst i shl trots ganska snarlik våra två senaste lyckade säsonger är verkligen tröttsamt. speciellt när det knappt backas upp. det är bara en allmän sanning
Kommentera