1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586462 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2733572

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2024-09-21
Labban: Bättre lag än Timrå tar ”chansen” att avsluta från blå och gröta in returer i PP. Det är som att i Timrå där har man bestämt att vi har så puckskickliga spelare att vi kan spela oss runt till ett öppet läge i slottet men problemet är att vi har alldeles för dåliga målskyttar. Luleå måste ha garvat i varje boxplay igår, håll Dahlén utanför tekningscirklarna och det kommer aldrig bli ett bra avslut på mål. Hur enkelt som helst.

Vi ser ut att få samma problem i PP som ifjol där vi har en bra PP-Lina och en 2:a som knappt tar sig in i zon. Bryt upp det där och sprid ut offensiven på båda formationerna, in med Walli och Eisenmenger i varsin lina som bara ska gröta framför mål och bomba skott från blå. Vi kan inte köra fast i samma hjulspår som ifjol i PP.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2024-09-21
Olle: tyckte att dom första 2 PP:na var lovande, men sen föll man mer och mer in i fjolårssynderna. Att stå stilla och spela runt tills det plötsligt finns en ren passningsväg in i slottet händer liksom inte på den här nivån.

Vad gäller formationerna i PP saknar vi nu två nyckelpjäser: Kapanen och Hartmann. Med dom tillbaka (ja, jag vet) tror jag vi kommer att kunna få till ett bättre PP2.

Angående Lander: skönt att han inte verkar skadad, men oroväckande att han känns lika långt från 22/23-dominansen som han var ifjol. Med Kapanen tillbaka (...) tror jag att han gör sig bäst i en tredjekedja, med huvudsakligen tyngd och defensiv på arbetsbeskrivningen.
PP bör han definitivt inte spela.

Annars sov jag hyfsat gott i natt trots allt. Första matchen på säsongen säger ungefär lika mycket om serieutgången som träningsmatcherna. Oroväckande att man inte kunde pusha alls i 3e, men frågan är också var Lule står i år. Tyckte dom kändes obehagligt stabila över hela banan.

Örebro blir en intressantare värdemätare. Tippade i botten av dom flesta, och går nog in i serien ungefär lika taggade som en bottenstämplad nykomling brukar göra. Det blir verkligen ingen lätt uppgift.
Nu har vi hemmaplan, och då är det verkligen upp till bevis vad gäller "in your face" och "entertaining hockey".
Oavsett resultat, missar i defensiven osv vill man ju se ett jävla driv här. Annars börjar man ju fundera på riktigt.

Hoppas på ett matchavsnitt snart. Misstänker att Jokinen inte var helnöjd med insatsen...
Låst ämne

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2024-09-21
Olle: Walli såg helt malplacerad ut i första PP när det knappt blev något avslut som han fick jobba på. Men inte direkt hans fel att det aldrig kom något avslut mot mål. Kanske funkar spela PP som vi gör mot typ Tingsryd i Hockeyallsvenskan, men inte mot Luleå i SHL
Låst ämne

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2024-09-21
Olle: Håller med. Det kladdas för mycket.
Det är bara att kolla på hur våra motståndare gör mål på oss när dom har powerplay.
Känns som dom slänger in puckar från blå och det styrs eller är skymd målvakt.
Ibland spelar dom över centrallinjen och nyper ett direktskott också. Men för att lyckas med det måste man ha spelare som är duktiga på direktskott. Det har inte vi. Så varför vi försöker detta spel hela tiden är en gåta.
Möjligtvis att Eronen kan skjuta direktskott.
Dahlen tex är oduglig på direktskott. Eller egentligen vet jag inte om han är oduglig, han provar nämligen aldrig. Han tar alltid emot och håller puckar nån sekund innan han vispar iväg den. Då och då sitter den också men det krävs ju enorm precision för att den ska gå in.
Att inte Dahlen tränar direktskott, satan vad vass han skulle bli.
Låst ämne

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2024-09-21
Positivt är att både 3e o 4e linan höll nollan borta mot Luleå trots att de från flera håll pekats ut som svaga.
Låst ämne