1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586446 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2733591

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2024-09-21
Bragd-Birger: 6 skott på mål på 5 PP säger den officiella statistiken, det är oerhört svagt tycker jag. Det rimmar illa med Jokinens nordamerikanska ambitioner när det gäller målskytte och skottförsök.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2024-09-21
Olle: ja, det rimmar inte alls. Och det är jag hyfsat säker på att laget blivit uppmärksammade på.

Nu är väl PP en sån grej som kan klicka lite i början på säsongen eftersom man i normala fall inte har det som fokus under försäsongen (och möjligen ännu mindre i år eftersom man har ett helt nytt spelsystem att implementera). Vi hade ett totalhavererat PP ifjol, och utifrån matchen i övrigt är det tydligt att Jokinen-hockeyn inte alls sitter i ryggraden än. Man föll mer och mer in i gamla mönster, och det blev extra uppenbart i PP.
Att stå stilla och myspassa är väl ungefär så långt från Jokinens spelfilosofi man kan komma.

Vi bör ha en del tålamod den här säsongen. Men, för egen del kommer det enbart infinna sig om jag ser att intentionerna finns där och att man under tiden tar steg i rätt riktning.

Gårdagen var förhoppningsvis en rejäl bitchslap som laget blev förbannade av. Och, viktigast av allt, som Jokinen vet hur han ska hantera.

Vad gäller spelarna har vi mycket mer att förvänta oss av Jonte, Lander, Wedin, EP. Backsidan höll bra, och där tycker jag att spelet i stort funkade. Lite för smånätt emellanåt, men totalt sett tycker jag att vår på pappret svagaste lagdel höll måttet.
Det är framåt det inte kuggar i. Hade förväntat mig lite bättre forechecking - och utdelning - men det är möjligt att det första övertaggade bytet ställde till det lite mentalt.
Sen ska vi också komma ihåg att vi möter ett lag som är ett av seriens tajtaste styrspelslag defensivt. Hade vi mött Brynäs, HV, Modo etc hade vi garanterat firat större offensiva triumfer.
Låst ämne

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2024-09-21
Olle: Spelet i går matchar inte Jokinens instruktioner. Han har varit rätt tydlig med att det ska komma avslut snabbt i PP så vi hinner med många avslut.

Gissar att det blir en del videor på hur man inte ska göra på träningen imorgon.
Låst ämne