1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586462 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2736388

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
DenRöda: Ja exakt vi saknar en ledande back som tar skott från blå och smäller på visar var skåpet ska stå typ. Det är inte Nässen. Kan redan säga nu att han inte kommer att bli någon förstaback eller härförare som det var tänkt. Mycket tråkigt. Eronen har ett bra skott som han använder för sällan. Forsmark för orutinerad men gör det bra.

Nej en ny back behövs och det ska vara en härförare likt Caslava etc. Lär inte vara lätt att få in en sådan varken hitta en eller ha de pengarna som krävs tyvärr.

Sedan levererar inte forwards alls igår. I hemmamatchen mot Örebro såg vi en del av vad de kan i andraperioden. Men i båda bortamatcherna är våra s.k stjärnor totalt osynliga. Förutom Hållander som i perioder trampar på men är för ensam och det går inte alls även om man är Gretzky.

Det är tidigt ännu och spelsystemet sitter inte och kedjorna sitter inte perfekt. Hoppas att Olli kan få till detta för det finns en stor potential i laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zäta75: Jag valde att avstå att skriva något igår för att låta besvikelsen rinna av först.

Efter att ha funderat vidare på vad jag såg igår så är min kortfattade summering att det såg ut som FBK i långa stunder mötte ett gäng juniorer som jagade alla puckar i vår forechecking.

Det såg huvudlöst ut många gånger och FBK hade inga problem att spela bort oss i egen zon och alldeles för många gånger kom de 3 mot 2 eller 4 mot 2.

Det där är ett spel som man inte ens ser i juniorkronorna.

Man verkar inte alls läsa situationerna eller avväga när det är läge att forechecka högt. Sanny repeterade det som ett mantra i hela sändningen om hur "balansen" saknades i när man går och inte i forecheckingen.

Som det ser ut nu får vi inte ut fördelarna av det system Jokinen är ute efter, sätta press på motståndaren, men vi får alla nackdelar att vi öppnar upp oss bakåt alldeles för lätt och bränner energi på fel saker. Våra spelare måste vara rejält trötta efter att ha först jagat högt och sen måste jaga hem, på efterkälken.

Jag är inte beredd att såga Jokinen. Jag tror grundtanken om hög forechecking är bra, men det kan inte se ut hur som helst.

Jokinen är ingen dumskalle, han ser det alla andra ser. Han kommer att skruva på detta och våra spelare måste bli smartare.
Kommentera