1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586462 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2736381

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Det jag är mest oroad för är att vi är för platt på backsidan. Vi saknar en härförare.

Eronen har startat klart bättre, men han skulle kunna ta plats i ett 3e backpar och styra ett 2a PP.

Nässén har verkligen blandat. Släpper till väldigt mycket bakåt och är svag i närkamper. Stark på offensiv blå och är rätt snabb i huvudet med pucken.

Forsmark har även han blandat. Större uppsida i offensiven och för mig känns det lite halvdant att vi ska förlita oss på honom som 1a back när han fick spela en hel SHL-säsong första gången förra året.

Pilö har spelat för lite för att ge någon bedömning men enligt mig så hade han haft samma status som Nässén ifall han hade fått lika mycket speltid.

Resterande backar är bara bra fysiskt och offrar ben, armar och huvud för Timrå. Men framåt är det inget att hurra för.

Vi behöver ha en ledande back. Eller åtminstone en bättre plan för backarna.

--------

Sagranden vill jag se imorgon mot Rögle. Han bör få ett stort självförtroende om Jokinen kallar in honom efter skitmatchen mot Färjestad. "Vi saknade din speed och vilja i den matchen".
Sätt ut Wedin på kanten igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
DenRöda: Nej Svensson är väl ett exempel. Haha. Snacka om att han inte hade många rätt igår. Pinchade fel, slängde blindpass i var och varannat byte.

Det är väl också det som jag oroat mig hur det skall gå med Jokinens filosofi. Han vill att det skall finnas mycket instinkt i spelet, att gå på sin känsla.

Har man då trubbiga och inte så offensivt smarta backar. Så kan det straffa sig rätt hårt också.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
DenRöda: Ja exakt vi saknar en ledande back som tar skott från blå och smäller på visar var skåpet ska stå typ. Det är inte Nässen. Kan redan säga nu att han inte kommer att bli någon förstaback eller härförare som det var tänkt. Mycket tråkigt. Eronen har ett bra skott som han använder för sällan. Forsmark för orutinerad men gör det bra.

Nej en ny back behövs och det ska vara en härförare likt Caslava etc. Lär inte vara lätt att få in en sådan varken hitta en eller ha de pengarna som krävs tyvärr.

Sedan levererar inte forwards alls igår. I hemmamatchen mot Örebro såg vi en del av vad de kan i andraperioden. Men i båda bortamatcherna är våra s.k stjärnor totalt osynliga. Förutom Hållander som i perioder trampar på men är för ensam och det går inte alls även om man är Gretzky.

Det är tidigt ännu och spelsystemet sitter inte och kedjorna sitter inte perfekt. Hoppas att Olli kan få till detta för det finns en stor potential i laget.
Kommentera