1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586462 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2736411

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
DenRöda: Nej Svensson är väl ett exempel. Haha. Snacka om att han inte hade många rätt igår. Pinchade fel, slängde blindpass i var och varannat byte.

Det är väl också det som jag oroat mig hur det skall gå med Jokinens filosofi. Han vill att det skall finnas mycket instinkt i spelet, att gå på sin känsla.

Har man då trubbiga och inte så offensivt smarta backar. Så kan det straffa sig rätt hårt också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Sputnik1: Det blir svårt att skriva ner hur Timrås Forecheck fungerar på ett sätt men en sak jag tänkte på i andra perioden mot Örebro, förutom att vi hade nära till byte/rotation av spelare, är:

Vi säger att en motståndarback ska försöka spela ut från defensiv zon och står vänd mot höger.

Center jagar bakom mål. Checkar fast puckhållare.

Högervinge täcker upp passningsväg bakåt.

Vänstervinge kommer in som understöd från motståndarnas högra tekningscirkel.

Passningsvägar blir då tillknäppt. Motståndarna behöver valla ut pucken via sarg alternativt ha en medspelare 2 meter ifrån, för att spela ur press.

Våra backar agerar i denna situation. Höger back täpper till Höger och mitten på blålinje och Vänster möter via sarg eller inåt 2-3 meter.
Alla passningsvägar försvinner och motståndarna behöver bli stark med puck nu för att ta sig loss.

Därav Jokinens uttryck "Don't do anything standing still".
Åker hela vårat lag skridskor under denna forecheck, så räcker det med att en spelare snor pucken och "Boom" som Jokinen säger, är vi 1-2 meter ifrån motståndarna med pucken för att hitta pass in mot skottsektor eller mot våra backar på offensiv blå.

Jag har så jävla svårt att förklara men hoppas ni förstår. Såg detta 20-30 gånger mot Örebro och vi klarade det 4-5 gånger mot Färjestad varav 1 var våran hetaste målchans.

Ett stort problem mot Färjestad var att vi inte hade någon i mitten som täppte passningsvägarna, vilket resulterade i snabba kontringar för dom. Osynkat var det.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Sputnik1: Ja, vi skulle behöva en offensiv back typ LaLeggia men som också äger defensiven. En general. Nässen är det inte. Inte heller Svensson osv.
Kommentera