1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586350 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2738374

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Fast nu tycker jag att hockeyjournalisterna gör det klassiska misstaget att vara efterkloka. Jag har en känsla av att Kapanen blev klar för Timrå relativt tidigt under förra säsongen, långt innan han blivit uttagen till VM och gjort succé.

Tittar man på Kapanens grundserie i Finland kan man konstatera att han gjorde 34 poäng, vilket är en likvärdig produktion med spelare som Axel Ottosson, Johan Sundström och Axel Holmqvist. Visst, Kapanen är yngre, men också med oprövad. Men vad jag försöker säga är att Timrå inte värvat en VM-center, utan värvat en center som SENARE tog plats i finska VM-laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Vargher85: Jo så är det ju givetvis, vad gäller media så är det ju lätt att vara efterkloka. Men det jag menade är att han trots allt är värvad i allafall som en topp 3 center. Bakom Oliver(tänker botten 6 centrar) är det för tunnt när det gäller offensiva kvalitér i det långa loppet hos våra övriga centrar.

Vad gäller Olivers produktion i Liiga förra säsongen så är det ju faktiskt så att många missat att Oliver behövde göra den obligatoriska "lumpen". Vilket förstörde hans uppladdning för säsongen. Vilket också hans produktion visade lite då han kom igång mer och mer ju längre säsongen gick. Och faktiskt sen var en av de absolut bästa forwardsen i ligan i slutspelet.

Summa summarum. Oavsett om Oliver var värvad som en 3:e center från start. Så har vi ju faktiskt ingen bakom i dagsläget som har in nån av de 2 förstakedjorna att göra om nån av Lander eller EP går sönder.

Något som Kimmo sa själv nyss i en artikel i ST.
Om inte Oliver kommer tillbaks så lär det ageras då det är en center kort i laget.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Vargher85: Kapanen senior har sagt något liknande, att han inte värvades som förstacenter. Snacket här inne efter att det kom ut var att han skulle börja som 3e
Kommentera