1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588918 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2755182

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: jag ser det så här, vi tar in en spelare som skrivit tvåårskontrakt med hv. Vi ger han istid o hjälper dom att utveckla sin spelare. Samtidigt sågar vi våran egen akademi. Vi vill ha hit bättre juniorer men visar samtidigt att vi inte tror på det vi gör. Alla som söker ett hockeygymnasium vill i första hand till tex Skellefteå. Där skyfflar man in juniorer till a-laget och visar att gör man rätt för sig så får man chansen. Vi är ett topplag och har vunnit med egna juniorer. Varför inte fortsätta med egna o stärka sitt varumärke o attraktion till sitt hockeygym?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Plexit: Timrå sågar inte sin egen akademi, om de inte har spelare som kan hoppa in. Det kommer att ta tid att bygga upp från i princip noll. Att jämföra med Skellefteå är nog orättvist. Viggo känns som ett betydligt säkrare kort än Rönnelöf, och får nog Erixon att måsta stäppa upp. Tror att Viggo blir här längre än sagt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Plexit: Finns avtal som säger att en junior som spelar 100 minuter ska ha shl kontrakt med minimilön beroende på ålder. Detta gäller från juniorer från egna leden. Så att lasta in egna juniorer som spelar mycket kan bli kostsamt i längden. Men självklart billigare om man säger upp kontraktet av etablerade spelare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Plexit: Så kan man naturligtvis se på det men det är ju inte så att Timrå i n t e släpper fram från de egna leden. 2 st har fått chansen nu på kort tid och det kan säkert komma mer. Däremot är ju positionen i SHL prio ett och de kan ju inte låsa sig vid att det endast ska vara egna juniorer, oavsett om det finns nån redo eller inte. Jag är övertygad om att klubben har tagit hela bilden i beaktande och kommit fram till att det här är en lämplig lösning f.n.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Plexit: Viggo lär inte få spela mycket. Endast om skador på Strömberg och Erixon kan jag tänka mig. Det verkar ju som att båda är tillbaka på torsdag så detta är nog bara en kropp som några har skrivit. Lite tråkigt är det att han lär gå före Rönnelöw som har gjort det så bra. Men detta är bara 5-6 v lån så ingen större skandal. Tror som sagt att vi lär ta in en bättre back senare under säsongen.

Kapanen är den som är mest intressant att följa vad gäller Timrås chanser i vinter.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Till Västerås.
Nu kommer VLT med uppgifter om att klubben gjort klart med Patrik ?Bulan? Berglund i en ledarroll.
Det där såg man inte komma, trodde han hade lagt av
Kommentera