Brynäs IF

715482 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2701082

Sv: A propósito de nada
Jockster : Jag säger inte alls att det är omöjligt att värva spets. Bara att det inte finns utrymme för tre spetspelare framåt utöver dom vi redan har på kontrakt + Lindblom. Visst man kan snåla på backsidan och/eller målvaktssidan och då kanske det går, men det vore en underlig prioritering.

Sen vet vi att Rödin, Larsson, Ölund, Bertil gick ner i lön i hockeyallsvenskan. Men dom satt fortfarande på höga löner för hockeyallsvenskan. Och den person som är mest insatt i löner och budgetar i Sverige (Johan Svensson) har själv sagt att dessa spelare går upp i lön nu enligt deras avtal. Det var lite de som var dealen, dom offrar lite lön i hockeyallsvenskan, men får tillbaka vid uppgång. När dom har peakat eller inte speglar inte avtalen i det här fallet.

Tro mig, hade tyckt det vore fantastiskt att kunna värva på som du önskar, men det finns ingen rimlighet i det utifrån vad vi faktiskt vet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lemp: Allt handlar om vilket intryck spelarna får av föreningen osv.
Är vida känt att ex Växjö och SAIK lyckats värva toppspelare för lägre löner än vad de skulle fått i andra klubbar.
Oavsett så behöver BIF få in klass i truppen för Rödin, Bertil m.fl visade redan förra svängen i SHL att de inte längre är aspiranter på toppfemman

Sen säger jag att de skall söka i Nordamerika där det går att hitta väldigt bra spelare för en billig penning. Finns otaliga exempel på det genom åren.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Frågan är hur man gör med Ölund, där sitter nog Alcén i ett ganska bra förhandlingsläge.
Schweiz lär ju knappast nypa honom så isåfall är det väl Tyskland eller Finland som är tänkbart. I Sverige tror jag inte klubbar står på rad för honom heller.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tror att alla klubbar kollar på SAIK och Växjö. Klart att man vill ha en fantastisk utveckling på sina egna talanger för att föda relativt billiga spelare till A-laget. De som stannar och blir kulturbärare, de som blir för bra och går till NHL och genererar pengar, de som blir mittemellan och kan komma tillbaka som toppspelare. Hela tiden med en bra balans och åldersmix, att det hela tiden finns ett flöde. Försvinner en så kommer en annan upp från J20 eller hem från NHL eller NL. Det är ju inget nytt, så har ju klubbar arbetat i minst 15 år och det är ju p det sättet man vill arbeta, med framför allt SAIK som ledande klubb.

Nu är ju vår verklighet något helt annat 24/25. Nu ska vi försöka stanna kvar år 1. Vi har en lovande kull (-07) som kanske kan börja fasas in redan i år men framför allt 25/26.

Vi sitter på dyra kontrakt och kommer behöva betala dyrt för mer kvalitet. Vi kan ju inte värva om ett lag för att få samma struktur som SAIK från en säsong till en annan. Och detta är ju med all säkerhet vår ledning medvetna om. Så nästa säsong får bli lite av en ”bro”, kanske även säsongen efter.

Rödin, Larsson, Kinnvall, Bertilsson, Ölund är kulturbärare och följde med ner. De kommer att kosta lite extra i år jämfört med vad de kommer prestera (troligen). Rödin är inte längre en 300k spelare i SHL. Larsson tror jag faktiskt har mer (säkert 350k om det räcker, med tanke på 200k i HA och de pratade om halvering av löner). De är alla bra spelare som definitivt håller i SHL, men inte på toppnivå till dessa löner. Men fullt förståeligt att det är på det sättet med tanke på att de faktiskt kunde tjänat större pengar någon annanstans denna säsong. Så all heder till dem, även om det ger ett litet bakslag 24/25. Men detta är ju ingen överraskning utan en kalkylerad risk.

Vi ska inte ta guld 24/25 eller 25/26, vi ska bygga för framtiden.
Kommentera