Brynäs IF

724869 inlägg · 7958 ämnen

Agera Mera!

306015 · » Till forumet


Sv: Agera Mera!
Är det så att vi kanske får betala för tider som varit. Får vi nu betala för våran överlägsenhet vi hade på delar av 60-talet och 70-talet. Då vi plockade allt av värde från hockeysverige. Var man inte Brynäsare på den tiden så hatade man verkligen Brynäs. Jag kan tänka mig att många som har några år på nacken gottar sig nu när det går dåligt för Brynäs, både personer inom massmedia och vanliga "svensson".

Lite det fenomenet MIF nu råkar utför. "Köpelag, vad härligt att se att det inte går hoppas dom trillar ur".
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Har den den där obehagliga hemmaförlustmatchkänslan i magen idag. Har funderat på att sätta upp en lapp på dörren:
"Innan Du knackar på den här dörren bör Du kolla elitserieresultaten.

Om Brynäs har förlorat hemma igår kväll bör Du ha väldigt goda nyheter att förmedla. I annat fall bör Du inte knacka.

Om Brynäs vann hemma är det bara att kliva in.

Om Brynäs förlorade borta kommer Du att få ett vresigt mottagande men låt inte det hindra Dig

Om Brynäs vann borta serveras kaffe, kanelbulle och cognac hela dagen, så kliv på!"
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Jompe: Jag hoppas verkligen att du har rätt!
Kommentera

Sv: Agera Mera!
En tanke bara, det kan ju knappast vara till stöd att publiken går hem när det är mer än 5 min. kvar av matchen.

Men dom kanske vet att Brynäs aldrig kan göra en Timrå eller VF o vända matchen sista 5?

Hur som helst, SVAG publik som inte stöttar sitt lag, det är trots allt bara 9:e omg!
Kommentera

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues: Varför har det gått käpprätt åt helvete med Din älskade förening?
1. Därför att vi var outstanding när hockeyklubbar sköttes ideellt. Det gick för bra. Vi har inte sett förändringsbehovet. Slutsats: Nu inser alla förändrings- och moderniseringsbehovet. Den processen pågår. Vi ömsar skal just nu och då är man sårbar.
2. Därför att på samma sätt som framgång föder framgång så föds nederlag ur nederlag. Vi har hamnat i en ond cirkel av uteblivna framgångar och sviktande sponsorsstöd. Slutsats: Man skulle kunna tro att vi kan sälja oss ur krisen men så fungerar inte sponsorsmarknaden. Vi måste ta oss ur krisen för egen maskin. När vi gjort det kommer sponsorerna.
3. Därför att Gävle--dess invånare och näringsliv--blivit så invanda vid att ha Brynäs i stan att de inte förstår hur värdefullt det är för dem att ha en elitserieklubb. Noll krismedvetande, helt OK att snacka och skriva skit om Brynäs. Slutsats: Förändringen försenas och försvåras, något paradoxalt, av att vi inte åkt ner i allsvenskan. Då hade krisen blivit uppenbar för allt och vi hade fått samling och mobilisering kring klubben. Nästa alla andra ES-klubbar har varit nere och vänt i AS, och kommit stärkta tillbaka. Vårt mål måste vara att klara omställningen utan degradering.
4. Därför att vi ser mönster i olyckorna. Hade allt annat varit bra hade vi förstås reagerat kraftfullt över förskingringen, men vi hade inte set den som en del i ett mönster. Slutsats: Dekonstruera detta mönster! Se till det positiva som finns, trots allt.
5. Därför att de tidigare framgångarna eliminerade varje form av förståelse för att klubben måste professionaliseras och moderniseras (marknadsarbete, arena, proffsig organisationsledning, med mera). Därför ligger vi efter de andra klubbarna i den processen. Slutsats: Föreningen behöver stöd för att ta sig igenom den här processen. Den här säsongen blir ett stålbad, klarar vi den kommer det förmodligen att bli något bättre framöver.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Ford Prefect:
Precis, forden. Utan defensiv ingen offensiv. Glöm det där med att anfall är bästa försvar.
Jag säger bara Tretjak... typ!

Sedan är det ingen som påstått att Tintin och Soling är annat än medvindsspelare som skall ha pucken sista av alla, dvs närmast mål.
Det är den sista tredjedelen de är bra på, glöm resten av banan för deras del, det finns andra som skall briljera där.

Å andra sidan kan man konstatera att motståndarförsvaren har läst på vilken position Anger jobbar sig in i zon efter långpass från egen zon, eller?
Det vore kanske bra med lite variation i försöken att nå Anger med passningar.

Sedan är det också en fråga om vilket ledarskap gruppen (spelarna) behöver, det är en annan het potatis.
Flygis kan säkert skrämma upp Tintin-virveln ett par snäpp.

GP kan det inte, han är en gamäng...

Motvind. Gamäng.
Gamäng. Motvind.
Hmmmm...

Flygis. Kamp.
Kamp. Flygis.
Resurs.
Ja.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Jompe: Det kan nog vara en bra ide, den skulle definitivt behövas här i staden. Det känns på nåt vis som stoltheten att vara Brynäsare saknas hos majoriteten av gävleborna och denna skulle behövas återupprättas. Nu säger säkert många att "De får allt visa upp bättre spel innan jag visar mitt stöd", men jag tycker att det är dags att visa sitt stöd för att få Brynäs att spela bättre.

-HF
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Jompe: Vår älskade förening ska det givetvis vara!!
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Jompe: Jag är som du vet en av dom som gnäller och blir heligt förbannad när det går åt helvete, jag lägger ner tusentals kronor på Brynäs varje säsong genom att åka från Stockholm till Gävle och på ett gäng bortamatcher och räknar faktiskt med att få någonting tillbaka men så har tyvärr inte skett dom senaste säsongerna och man börjar tröttna på all skit som blåser runt i föreningen, har mailat o visat mitt stöd m.m.Nu måste det till en rejäl uppryckning från föreningens sida.Jag fattar inte att det har gått så käpprätt åt helvete med min älskade förening?
Kommentera

Sv: Agera Mera!
HF: Strålande! Vi bildar föreningar Tokbrynäsare UPA (det senare kanske bäst att lägga till med tanke på de senaste dagarna strul i kansliet...).
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Jompe: Klockrent inlägg! Negativa trender vänder man med positivt tänkande och hårt arbete, detta går ju mycket lättare om man känner stöd utifrån.

Jag anmäler mig också till föreningen Tokbrynäsare ;)

-HF
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Efter att ha skummat igenom morgonens mediaorgasm om förskingringen börjar man återigen fundera över Gävle stad, Brynäs och hela den baletten. Utan att ha någon egentlig insikt i vad som hänt kliver allehanda Messerschmittar fram och säger att tja, sånt händer när man inte har intern kontroll. Som jämförelse kan det vara intressant att se att morgonnyheterna här i Göteborg meddelade att två företagare klått en bank på 138 miljoner, och banker får ändå sägas ha hyfsad intern kontroll. Förskingring förekommer alltså alltid och överallt. Vi fick skiten i ett väldigt känsligt läge. Vill man lägga den här affären till andra så kan man förstås göra det. Jag menar att det är att skapa ett mönster av inte relaterade fenomen.

Jag har klagat tidigare över medias bevakning av Brynäs, och då menar jag inte analysen av spelet; där har jag inget att invända. Men att som Bengt Pucken Persson återge ogrundade rykten ("stora belopp är det...") som har sin rot i läktarsnack är så oproffsigt att man inte tror att det är sant.

Fattar fortfarande inte vad det är som gör att folk älskar att hata Brynäs. Hur hade förskingringen hanterats av media om den skett i Leksand eller Timrå, till exempel?

Ni förstår säkert att jag är inte ett dugg mindre förbannad över vad som hänt än alla andra, men nu känns det som om det är dags att sluta leden. Ställ upp för Brynäs IF. Ett lag som spelar dåligt behöve rinte höra att man spelar dåligt; de har de förmodligen redan räknat ut själva. Man stödjer inte sin förening genom att kasta skit på den utan att ställa upp för den. Gå på matcherna! Stöd insamlingen! Stötta laget, stötta GP, stötta de som jobbar heltid med den här föreningen. Är säker på att alla i kansliet är i trauma efter vad som kommit fram de senaste dagarna. Om ni vill stödja Brynäs i det här läget så slå en signal till kansliet och säg "vill bara att ni ska veta att vi är hundraden och tusenden som står upp för er just nu".

Gör det.

Gävlemedia kommer inte att bli lyckliga förrän de dragit sitt strå till stacken för att dra ner Brynäs i allsvenskan. Gärna kritisk journalistik men först kunnig och proffsig journalistik. Själklart ska förskingringen kommenteras, men gör det på ett journalistiskt korrekt sätt. Kolla källor. Återge inte rykten utan att verifiera dem. Anonyma källor ska undvikas. Bidra inte till ryktesspridning. Sånt man lär sig första veckan på journalistutbildningen.

Som sagt, dags att sluta leden nu och ställa upp för klubben då den behöver det som bäst.

Tokbrynäsare? Javisst.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Ford Prefect: Tydligen så behövs det inte så mycket för att knäcka Brynäslaget, tyvärr! Persson måste gå in o visa vad skåpet ska stå o agera tuffare i båset, visa att han är engagerad.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues: Så lätt kan det väl ändå inte vara att knäcka en bunt hockeyspelare? Ska inte det vara hårda killar?
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Ford Prefect: GP:s kommentar efter matchen.- Vi var återigen okoncentrerade och saknade det rätta bettet, självförtroendet är kört i botten efter den svaga hemmainsatsen senast mot Linköping.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
20 Lindgren: När jag ändå lurat till GP:s lilla lapp ska jag passa på att skriva att det är semifinal imorgon också. Då förlorar vi inte! :)
Kommentera

Sv: Agera Mera!
20 Lindgren: Skriv läsligare, Lindgren!

Pinsam rad
to 2001·09·20 Brynäs IF–Luleå HF 2–0 3 741
to 2001·10·25 Luleå HF–Brynäs IF 4–1 4 376
ti 2001·11·20 Brynäs IF–Luleå HF 6–3 3 904
on 2001·12·26 Brynäs IF–Luleå HF reg 2–4 4 931
lö 2001·12·29 Luleå HF–Brynäs IF reg 6–2 4 607
ti 2002·01·22 Luleå HF–Brynäs IF 5–1 3 803
to 2002·10·03 Brynäs IF–Luleå HF 2–3 3 884
to 2002·10·31 Luleå HF–Brynäs IF 2–1 4 783
to 2002·11·28 Luleå HF–Brynäs IF reg 5–2 en 4 801
to 2003·01·02 Brynäs IF–Luleå HF reg 2–1** 4 816 Ove Molin straff
to 2003·01·16 Brynäs IF–Luleå HF 0–3 4 447
to 2003·02·20 Luleå HF–Brynäs IF 5–2 4 718
lö 2003·08·30 Luleå HF–Brynäs IF 6%uleå HF–Brynäs IF 5–1 3 803
to 2002·10·03 Brynäs IF–Luleå HF 2–3 3 884
to 2002·10·31 Luleå HF–Brynäs IF 2–1 4 783
to 2002·11·28 Luleå HF–Brynäs IF reg 5–2 en 4 801
to 2003·01·02 Brynäs IF–Luleå HF reg 2–1** 4 816 Ove Molin straff
to 2003·01·16 Brynäs IF–Luleå HF 0–3 4 447
to 2003·02·20 Luleå HF–Brynäs IF 5–2 4 718
lö 2003·08·30 Luleå HF–Brynäs IF 6–3
ti 2003·09·09 Luleå HF–Brynäs IF 4–1 1 207 dessutom tog Luleå bonusstraffpoängen

Fyra raka förluster. Elva raka under vinst under speltid inkluderat tio förluster inom tre perioder och en straffutskjutningsseger.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Ford Prefect: Hmm hur var det nu varannadagsvinnare säger ju en del folk men det gick inte in i går,får väl se hur det blir på torsdag!!
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Ford Prefect: Så om vi släpper in -1 mål i nästa match så vinner vi! Det lär dessutom få folk att gå man ur huse för att bevittna.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
gordo: Så problemet idag är inte att vi inte gjorde några mål, utan att vi släppte in ett par?
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Huge: Ja det är klart man måste jobba hårt, men i slutänden går det ut på att göra mål, hur du än vrider och vänder på det.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Nä nu är det dax att nanna, god natt Brynäsvänner!!
Kommentera

Sv: Agera Mera!
gordo: Hoppas verkligen att du får rätt! God natt!
Kommentera

Sv: Agera Mera!
gordo: Det där med powerforward är ju bara en önskan från mig, som sagt matcha P3 jävligt försiktigt i början!!
Kommentera

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues:
Sov på saken så ser allt bättre ut...

Åtta. Slutspelsplats.
Gääääsp. Natti natti...
Kommentera

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues: Men var är det som är problemet varför kan inte Brynäs bjuda upp till dans då är det p.g.a att 1spelare är borta faller vi på LIND??Då har vi problem och vad är det med Anger o Soling hallå är ni med i matchen?????
Kommentera

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues:
Som powerforward menar du :-)
Kommentera

Sv: Agera Mera!
gordo: Tycker att man ska matcha P3 försiktigt i början så att knähelvetet inte börja spöka igen, fråga mig jag vet, Andersson skulle vara perfekt som komplement till en början.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues:
Precis, men AA är ju ingen förstärkning heller.
Ser man det krasst så är det bara Sjödda som
kan stå på egna ben bland backarna, resten
behöver någon (läs Sjödda) att hålla i handen
när det blåser!
Där är problemet!
Inte Angers frissa eller Solings brist på prickskytte
för tillfället.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
J Johansson ska givetvis spela mellan Rönnqvist o N Danielsson.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Ford Prefect: Du cyklar en aning, men utan att vingla.... ;-)

Jobbet är inte enbart att göra mål. Man måste också jobba hårt för laget, även om det ibland går troll i det hela. Nu tycker jag att det ser klart bättre ut. Att i det läget bänkas kan jag inte se ngn mening i.
Mkt opsykologiskt, enligt min mening.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
gordo: Det lär ta låååång tid för P3 att komma in i tempot, hur många matcher har han spelat dom senaste säsongerna? Sen tycker jag att P3 ska spela powerforward!!
Kommentera

Sv: Agera Mera!
HF: Hmm va de inte så de körde nu ikväll
Kommentera

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues: Varför inte använda J. Johansson? Tycker inte att han har gjort bort sig. Kör han med Molin och Soling tycker jag.

-HF
Kommentera

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues:
Vad i hela friden skall AA göra åt "situationen"?
Snart är ju P3 med i leken igen...
Fyra kedjor och tre backpar x tre matcher i veckan är det som
behöver ordineras laget...
Transpiration, bitte.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Ställ upp så här:

Målvakter: Korhonen(Lundström)

1:a Sjödin-Casselståhl Malmström-Miettinen-Anger

2:a VPL-Kuparinen Soling-Lind-Molin

3:e Björck-Johansson Nylander-Kyrö-B Danielsson

4:e Andersson-Karlsson Rönnqvist-Lind-N Danielsson

Tycker att man ska plocka hem Adam Andersson.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Huge: Jamen det handlar ju inte bara om att motivera de som inte får ut något av sitt spel, utan också om att sätta exempel för andra. Framför allt att visa bänknötarna att det finns chanser att få spela.
Ja, motståndarna har respekt för de där spelarna. Det är just därför killar de aldrig hört talas om kan få sätta en pyts gratis.

Fortsätter han som idag... Hans jobb är att göra mål. Det är det spelet går ut på. Eller är jag helt ute och cyklar?
Kommentera

Sv: Agera Mera!
gordo: Fick till det ganska bra där, eller hur? :-)

Du har så rätt, så rätt.
En åttondeplats är taget alla dar i veckan.
När nu Ove är tillbaka och förmodligen Lind på torsdag, skulle det inte förvåna om det blir 4 kedjor. I vilka konstellationer är dock oklart.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Huge:
En spelare som inte ger allt förtjänar bli bänkad . Dallas låg under mot buffalo häromdagen och coachen bänkade zubov och modando , inga dussin spelare det . Och som följd så lyckades laget nästan hämta in ledningen buffalo hade för att resten av laget höjde sig när dom såg det inte gick såsa omkring
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Ford Prefect:

"Huge: Men man behöver inte kräva att t ex Anger tillför något? "

Självklart, om man tycker att han varit helt under isen.
Fortsätter han bara som idag, samt att övriga höjer sig ngt snäpp, tycker jag inte det finns ngn anledning till bänkning.
Bänkning skall tas till när en spelare inte ens försöker och man ser att han är långt ifrån sin rätta kapacitet och att ingen ljusning kan skönjas.
Motståndarna har också ganska stor respekt för dessa spelare, trots att dom just nu kanske inte är riktigt på topp.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Huge:
Såg jag inte mitt namn nämnas... tihi, tihi...
För att vara andretränare så är GP ganska ok
som ansvarig tränare tillsammans med MS. Man skulle önska att det
fanns lite mer (läs mycket) tålamod med spelarna och framför allt
juniorerna. Tre matcher i veckan är tre matcher i veckan och alla
behövs om det skall bli något ös, speciellt som Brynäs numer får spela
på transpiration och ej talang. Råflytet mot Skansen och Löfbergs har man
inte ofta på en säsong, var så säker.
Tror inte får en sekund att hot om bänkning motiverar Soling och Anger,
men däremot att spela på tre femmor är ett misstag som växer för
varje omgång.
Man undrar vad den gode (läs onde) Flygis tänker i sitt stilla sinne...
någon som blir överraskad om han tas in som "kraft" i båset innan
säsongen är över?

Åtta.
Är inte det ganska ok med tanke på att alla lag som skall finnas
före i tabellengör det.

You win some, you loose some...

6-7 om allt stämmer, men 8 är rätt ok det också!
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Huge: Westerlind är som en folkpartist och vänder kappan efter vinden, du skulle ha hört honom ikväll :-)
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Ford Prefect: Its good to be the king :-) fast i det här fallet så är det väl du som är kung eftersom du är ledare, fan också, aldrig får man vara glad :-)
Kommentera

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues: Har inte du isf Westerlind som chef?
Enligt honom är ju denna GB gnällspikarnas Mecka.
Vems ord gäller egentligen? ;-))
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Hong Kong: Rolig kille :-)
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Hong Kong: Makten börjar stiga honom åt huvudet tror jag. :)
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Huge: Men man behöver inte kräva att t ex Anger tillför något?
Kommentera

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues: Moderator för dig och din hatt möjligtvis.
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Ford Prefect: Matcherna mot DIF och SSK?
Fan, det var ju nästan i förra seklet... ;-)
Han har spottat upp sig och är på G. Det går etappvis bara....

Det eviga dilemmat med junisarna är ju att man också måste begära att dom tillför ngt när dom kommer in, samtidigt som dom sällan får chansen. Den som kan lösa denna gordiska knut borde få Nobelpriset i hockey...
Kommentera

Sv: Agera Mera!
Huge: Finns inga gnälliga supportrar på den här GB:n, bara folk med olika åsikter och om jag säger att det är så, så gäller det, för jag är moderator :-))
Kommentera

306015 · »