Brynäs IF

724005 inlägg · 7957 ämnen

Brynäs IF-Timrå IK

628177 · » Till forumet


Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Är förbannad över en sak, har med 20kr att göra. Du får lista ut det själv du från gävle som satt här igår när det var match.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Dream Team: "Huge: "Ja, det var en solklar straff.
Hade varit bättre än 2 minuter, som det blev, även om vi nu fick spela 5 mot 3 i drygt 1 och en halv minut."

Det resonemanget lär väl bero en del på hur ert för kvällen väldigt uddlösa powerplay slutat just där, eller hur? Hade ni bara gjort mål, då hade väl det varit bättre, eller har jag fel?"

Vet inte om du missuppfattade mig.
Jag hade hellre sett en straff än två minuter.
Trots att vi genom tvåan hade fått spela 5 mot 3 i en halv minut.
Vis av skadan (ni gjorde ju ert andra mål då vi spelade 5 mot 3), och ett i övrigt knackig PP från vår sida, gör att jag hade föredragit en straff.
Och vid en ev missad straff så hade vi ju isf ändå fått fortsätta i 5 mot 4.
En liten "gardering" mao, sas....
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Det känns som att vi hade vinnut igår om vi hade haft lika bra powerplay igår som i början av säsongen. Nu gör vi nästan aldrig mål i powerplay. Tidigare kunde vi vinna matcher på det, och det kändes som att det vart mål direkt då vi fick ett powerplay. Men så e de inte nu..
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
GävleLasse: Först trodde jag att det var en bentackling men på reprisen såg det ut som höft/arsel, absolut ingen hög klubba....ingen utvisning tycker jag.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
GävleLasse: Klok kommentar. Manderville är inte i Gävle för provfilmning! Många andra, ja, men inte han!
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Peja: Jag uppfattade inte situationen när det hände men att man får ont direkt efter smällen för att sedan kunna spela vidare tillhör inte ovanlighetena.. Att kalla Manderville för "Diver" tycker jag är totalt överdrivet och orättvist..

Men kanske han fick ett bamseplåster och lov om en extra kula på glassen efter matchen... ;)
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Pucken har varit framme med sina stora öron i Gavlerinkens korridorer,hämtat från Puckens Blogg:

"Det är oro i Brynäsleden.
I går kväll efter matchen mot Timrå surrades det friskt om ett möte som ska hållas under onsdagen. kallade till mötet lär vara sportchefen, klubbdirektören, Leif Boork och kapten Tommy Sjödin.
Vad som avhandlas på mötet gick sent i går kväll inte att få fram. Men det snackas om att det finns grupper - med bl.a. sponsorer som har en del att säga till om och spelare - som jobbar hårt för att Micke Wahlberg ska med in i laget igen.
Kan Boork köras över?
Nej, det låter inte som troligt. En enig styrelse har stått bakom Boork och att i det här läget köra över sin tränare är osannolikt.
Nej, det går inte.
Men stämmer uppgifterna så sitter inte Boork så säkert som man trodde".

Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
GävleLasse: Håller med om att det är så himla typiskt. Precis som hemma mot Luleå när kvitteringen var nära och Fabricius skjuter på Lavins och in i mål...

Jag såg inte Månssons "sak" på Manderville. Han fick jävligt ont i benet, men Månsson åkte ju ut för hög klubba, vilket känns skumt. Ryssen såg inte heller, så det var nog inget, eftersom han verkade se allt :)
Men Manderville verkade få jävligt ont och spelade en minut senare. What a fucking diver!
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Peja: Ja om man jämför med 0-1 så är det ju så jävla typiskt när vi startar en match på ett positivt sätt...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Peja: Det var ett par utvisningar som var lite tveksamma,som den på Månsson när han fällde Manderville,sen fick väl vi nån billig utvisning,annars tycker jag han var konsekvent o tog på spelförstörande moment som hakningar o fashållningar.....

Det höll Timråspelarna med om i intervjuerna i pausperioderna.......
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
GävleLasse: Jo, men med lite tur kunde det ju ha blivit pp-mål i första. Det var rätt många grötiga situationer framför Asplund och det var ju rena tillfälligheter att ingen var på puckjäveln och stötte in den egentligen.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Dream Team: Ja det är nog en ganska korrekt bedömning. Men jag tyckte att vi skapade en hel del i första perioden när vi hade PP... Men när målen uteblev så blev det överkonstruktivt... Så typiskt Brynäs...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Fattar inte hur ni kan tycka att domaren var okonsekvent. Han tog på ALLA interfarances och holdings, precis som dom säger att zebrorna ska göra!
Dessutom såg han "rätt", typ som när Aarnio gav en TIKare en rak höger efter avblåsning. Klart som fan att bara Aarnio ska åka ut.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
GävleLasse: Det var nog ni som var dåliga, det kändes så. Ni kom ju knappt till skott ens. Boork sa väl att det där rätta trycket helt uteblev? Det kändes som en god analys av hur det faktiskt såg ut.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Dream Team: Ja powerplayet var uddlöst, eller så var ert boxplay bra...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Huge: "Ja, det var en solklar straff.
Hade varit bättre än 2 minuter, som det blev, även om vi nu fick spela 5 mot 3 i drygt 1 och en halv minut."

Det resonemanget lär väl bero en del på hur ert för kvällen väldigt uddlösa powerplay slutat just där, eller hur? Hade ni bara gjort mål, då hade väl det varit bättre, eller har jag fel?
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Huge: Andra gången på 3 matcher...Oacceptabelt.

Boorkens feghet har i sämsta fall kostat oss 4 pinnar. Är det NÅGON som skall skicka signaler och försöka ge killarna självförtroende så är det Boork.

Det misslyckades han med och får ta på sig en stor del...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
GävleLasse: Ja, det var en solklar straff.
Hade varit bättre än 2 minuter, som det blev, även om vi nu fick spela 5 mot 3 i drygt 1 och en halv minut.
Även om vi bränt straffen så hade vi ju ändå fått fortsätta i 5 mot 4.
Sen tycker jag inte man ska klandra Boork alltför mkt vad beträffar taktiken i sista. Lätt hänt att man blir lite avvaktande i dessa lägen med tanke på självförtroendet och även matchens betydelse.
Tycker vi blev lite för passiva i 1-3-1-spelet och förstagubben kom lite för långt bak i banan, sas.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
prosten: Jag tycker att domaren var lite svajig, okonsekvent. Dessbättre var han ju lite hemmabetonad så det drabbade ju inte Brynäs vidare mycket men överlag så var han petig ibland och släppte på tok för mycket ibland.

Men jag har sett många domarinsatser som har varit sämre i år.


Och nog borde det varit straff i situationen när Dackell fick eld i arslet å kom på att man faktiskt KAN åka skridskor...Solklar straff tycker jag.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
GävleLasse: Om du kan vara objektiv....hur var domaren?
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
JanT: Ja visst var det ett fall framåt. Men tendensen att Boork fegar ihop totalt och skall backa hem med en period kvar är tjänstefel. På hemmaplan skall vi spela smart anfallsspel. Inte backa hem och ge dem hela mittzonen. Detta var precis som hände uppe i Luleå så Boork borde ha anat att detta skulle ske ikväll med.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
GävleLasse: ja 0-1 målet fick Korhonen o se ut som ett riktigt "Cykelställ".......trean såg ju inte helt otagbart ut,påminde lite om nåt mål uppe i Luleå!!

Man såg ju direkt i tredje att det var bevakning som gällde,o det håller ju inte så ofta!!
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
GävleLasse: Hur som helst ett fall framåt...Men det måste till segrar för att vända den här skutan! 2 st är ett minimum på de kommande 5 matcherna, allrahelst behöver vi 3 st för att vara med runt slutspelsstrecket på allvar.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Bissett19: Aarnio var grym ikväll. Mål och med i protokollet, inte en dag för tidigt. Men det är som det är, man producerar inte i fjärdekedjan. Att Aarnio skulle få chansen har man ju önskat ett bra tag nu. Utöver det så fixade Aarnio 5 powerplay och ett boxplay vilket visar att den killen kämpar.

Synd bara att vi har så pass omständiga spelare i Dackell och Lind. De spelade krångligt och med ett ruggigt dåligt tempo.

En annan sak som jag tycker var positiv är att de äntligen upptäckt att det går att spela upp över hela banan, inte bara längs sargerna. Man anade tendenser till det på värmningen idag när Boork gav samtliga formationer fritt att vara kreativa att träna in lite nya kombinationer...

Att sedan Boork ställer sig och tycker att "vi blir ängsliga" i sista perioden...Precis som mot Luleå.. Är det så konstigt? Vilka signaler skickar Boork när han kommenderar att de skall börja spela 1-3-1 ?

Solklar coachingmiss av herr Boork.

Är vi på rätt väg? Nej, dit är det långt... dåliga i PP och i spel 5 mot 5, det måste bli bättre...

Korhonen verkar ha gått i samma "fälla" som Honken gick i förra säsongen när han var ohotad förstemålis. 0-1 målet är bevis på bristande koncentration tycker jag...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Jompe: Har tillbringat en halvtimme med att försöka tyda ut de tecken som nu börjar samlas på hög när halva serien är spelad. Har dragit följande slutsatser;

a) 50-55 poäng bör räcka för att undvika KS då de 4 bottenlagen som grupp betraktat är ovanligt svaga i år (gäller även lag 7 och 8). Snittet för att undvika KS har i år stadigt legat runt 1,0 poäng/match. Vad gäller slutspel har det legat på runt 1,2 poäng/match. Detta är låga siffror som inte brukar ändra sig nämnvärt när de väl har stabiliserat sig.

b) Om vi höjer oss ett snäpp i fortsättningen och plockar 30 poäng på de 25 matcher som är kvar (1,2 poäng/match) så landar vi på 56 poäng vilket bör räcka för fortsatt kontrakt.

c) Enligt ovanstående bör 60 poäng räcka för slutspel. (krävdes 61 poäng ifjol)

d) Trenden de senaste åren är att bottenlagen blir allt sämre medan topplagen drar ifrån..

MetalGuru; Nu vill jag inte ha några elaka kommentarer, ty jag är blott en enkel spåman som försöker tyda min kaffesump. ;-))
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
90Steen_: Starkt att få in 70 stycken meningslösa  meddelanden under en o samma match............
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Huge: Före matchen frågade jag vad vi skulle med en kedja Bäckis-Aarnio-Tuben till. Jag och min stora käft. Enbart den kedjan producerade.

Åtta matcher utan seger, fansen klagar i TV4, Boork lugn, Sundlöv spinner som en katt. Det kan komma en vändning, och den får gärna komma snart.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
mattias - 74: "Wikegård sa att nånting håller på och hända och det gör det väl också eller"
 
Du vet att allt tomten Wikegård säger inte är det rätta va?

"Brynäs powerplay börjar stämma".........tjarå!!!
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Bissett19: "Även i Enskede alltså:-)"

Jamen.
Men ngn sol ser jag inte för tillfället.
Däremot fläckar.
Snöfläckar, närmare bestämt.
En STOOOOR jävla snöfläck som täcker hela Stockholm..... :-)
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Huge: "Men även solen har fläckar, som bekant"

Även i Enskede alltså:-)

Du kanske har rätt........

HEJA AARNIO!!
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
JanT: Han är delad etta med Kopitar i "juniorligan". Erik Andersson, HV71 trea med 8 poäng.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Huge: Håller med angående Bäckström. Otroligt duktig spelare, inget snack om att han är årets rookie. Vet dock inte Månsson spelat elitserie förut.. men diggar honom också.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Huge: Han har petat in 5 poäng på de senaste 5 mtcherna och 11 totalt. Inte illa pinkat av en Rookie. Tror han straffar Kopitar med det! Jag skall spela in matchen på Onsdag och väntar med någon djupare analys tills dess. ;-)

I vanlig ordning har vi tur med resultaten i övriga matcher, det är fortsatt status quo i bottenstriden. Nu måste det dock till några segrar, men jag tror inte den första kommer mot FBK...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
arnio:

Måste ni förstärka då? Inte alltid det behövs, kanske bättre dem får fortsätta spela nu för det ser ju bra ut ändå mot vad det har gjort. Wikegård sa att nånting håller på och hända och det gör det väl också eller ??

Köper ni in fler spelare och gör massa ändringar kanske mitt tips kommer att gå in på min presentation vad beträffar brynäs placering i ES :-)
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Bissett19: Ja, jag tycker han känns som en rookie trots att han spelade ett par matcher ifjol.
Men reglerna kanske inte tillåter att han är nominerad iår.
Beror det inte på antalet matcher man spelat under debutåret?
Nä, jag är nog inte så påläst i detta fall.
Men även solen har fläckar, som bekant.... :-)
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
brynasaren: Vet inte varför men i tredje körde han Aarnio väldigt sparsamt,bara ett par tre byten plus nåt i sudden!!

Förmodligen berodde det på att det blev hel del Boxplay!!
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Huge: Bäckis,Rookie??Påläst Huge.........?
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Kom nyss hem från matchen.....
Ibland så spelar de helt bedrövligt för att nästa stund spela riktigt hyffsat.
Dåligt att inte sätta några puckar i första med tanke på att vi fick 5 raka PP i början.
Bäst i dag var Bäckström, Molin och Aarnio (Aarnio i alla fall första och andra). Dackell glimtade till han också med några soloprestationer.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
JanT: "Dom kunde tagit 3 poäng!"

Ja, man grämer sig lite att vi med lite medstuds kunde ha 31 pinnar i nuläget. 3 mot Luleå och även idag.
Men ett lag i motgång och stukat självförtroende skall prövas ordentligt innan det vänder.
Annars tycker jag vi gör en bra match i det stora hela. Första hade ingen riktig karaktär och inget av lagen kunde ta tag i matchen utan det blev mkt kamp och ställningskrig. Inte så konstigt med tanke på läget.
Iaf bra fart på rören idag och även bra intensitet. Andra perioden spelar vi ju riktigt bra och får bra tryck på dom.
Starkt också att kunna vända trots 0-1 och även 1-2 i spel fem mot tre.
Visar att det finns moral i laget.
Tyvärr så blir vi, liksom senast mot Luleå i sista, även idag lite för passiva och låter dom ta över lite för mkt. Kanske inte så konstigt iofs när man leder med 3-2 och sedan tidigare har ett stukat självförtroende.
Inte ovanligt i dessa lägen.
Båda lagen hade ju chansen i förlängningen och Koskinens stolpträff hördes nästan ända ner hit.
Men Sjöddas dubbelchans i slutsekunderna gick inte heller av för hackor.
Trodde det var mål när han försökte gå köksvägen, men Aspen fick ner klubban och täckte av efter isen.
Sett till chanserna så kanske resultatet ändå var ganska rättvist.
Men det hindrar ju inte att vi kunde få lite tur ngn gång för en gångs skull.
Man jobbar sig till tur, brukar man säga.
Och jobbat har vi iaf gjort både mot Luleå och idag.
Nu tar vi FBK borta på torsdag.
Bäckis avgör. Om den grabben inte får årets rookiepris då vete fan....
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Det är väl nu Boorkens kvalitéer sätts på prov. Efter den justering han gjort är det nu dags att få de kvarvarande med på tåget.
Jag håller med Boork om att Brynäs verkar vara en j--ligt otålig förening med tanke på hur man agerat de senaste fem åren. Ge det hela lite tid - än är det ingen panik, ni är ju inte i Leksands sits...ännu...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
JanT: Det skall föreställa en svordom inom parentesen...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
arnio: jo det var ju inga lag som kom i kapp oss i alla fall, det är väl alltid något, men det SKA vara 3 poäng i såna här viktiga matcher om man ska vara nöjd.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
79 Andersson: Dom kunde tagit 3 poäng! Men vi MÅSTE börja vinna nu. Det kommer att krävas 3 segrar på de kommande 5 matcherna för att vi inte ska fastna i KS-träsket! (f-a vad jag låter tjatig?!)
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
arnio: glöm ordet närmade i föregående inlägg
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
79 Andersson: Vi närmade behåller försprånget, alltid något. Dessutom så gjorde vi 3 mål och har en formation som producerar.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
brynästigern: japp 1p är bättre än ingenting, men vad hjälpte det när både ssk och dif tog en poäng också.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Gusten: hahaha, kanske du har rätt...Låt oss alla Brynäsare sluta bråka nu. Jag vet att vi alla vill samma sak dvs. Brynäs i elitserien och helst också i slutspel...men gott folk när hoppet har övegivit oss finns inget hopp kvar...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
arnio: Det vet vi inte...vi har fortfarande aldrig åkt ur ES eller hur?? Nä nu måste jag dra, ska äta två kilo krossat glas annars kommer JanT vinna en miljon på triss...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Gusten: om dina tvångshandlingar fungerade så skulle vi nog vara ett topplag, inte simma i skiten.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK
Dream Team: Tycker inte jag då Brynäs hade en "lättare" match än Södertälje...men visst poängmässigt är det oförändrat.
Vi behöver ta trepoängare i sånna här matcher. Nästa omgång möter vi FBK borta medans våra värsta konkurrenter DIF & SSK möts.
Kommentera

628177 · »