Brynäs IF

723277 inlägg · 7955 ämnen

Frölunda-Brynäs 1/2-05

500565 · » Till forumet


Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos, Huge m.fl.: Frågan om Gävles tillväxtmöjligheter är viktigare än utgången av kommande kvalserie. Jag kan köpa att Brynäs åker ur bara det visar sej att klubben på sikt får bättre ekonomiska förutsättningar. På samma sätt är det en Pyrrhusseger om vi klarar kvalet men ekonomin fortsätter att gå på tomgång. Då åker vi ur nästa år istället. Förresten, när jag tänker efter, jag kan INTE köpa att Brynäs åker ur, ö.h.t.

Och alla teorier om hur klantiga Brynäs ledning är. Så länge inte nån kan ge konkreta exempel på klantighet (mer än Magicos "allt borde skötas bättre") och, framförallt, exempel på hur det skulle ha gjorts istället, är det svårt att ta sånt på allvar. Det är ungefär som att säga att "hade vi fått första målet hade vi vunnit". Lätt att säga men svårt att leda i bevis. Att Brynäs som förening går dåligt kan säkert ha att göra med hur dom ansvariga jobbar men hur syns det? Det är lättare att hitta exempel på konkreta utomstående faktorer som påverkat Brynäs kräftgång. Men på vilket sätt kan Hedin tvinga företag att sponsra, hur kan han få Gävlepubliken att visa att dom stöttar hemmalaget, hur kan han sänka kommunalskatten, höja huspriserna, få ner arbetslösheten, locka arbetstillfällen till regionen, sänka sjuktalen osv? Sen kan man ju göra det lätt för sej och säga att det är ledningens uppgift att "ta ner månen".

För övrigt kan jag hålla med Magico när han tvivlar på att Brynäs är på väg åt rätt håll. Konkret, hur ser jag det? Att Brynäs hockeylag eller ekonomi är bättre än förra året är ointressant om alla konkurrenter har blivit ännu bättre på alla plan (snigeln rör sej också framåt men han får nog jobbigt om han tävlar mot haren). Att styrelsegubbar har bytts ut betyder inte heller nödvändigtvis en förbättring (det kan ju bli ett byte mot ex.vis munkas). I mina ögon är läget värre än nånsin. För första gången tvivlar jag på allvar på att Brynäs spelar i Elitserien kommande säsong.

bradberry: "Sällan har skillnaden varit större mellan E.S och K.S rent generellt som i år!"

Tvärtom! Aldrig har skillnaden varit så liten som i år. Två elitserielag sladdar och är klart sämre än övriga lag. Elftelagets resultat sista hälften av serien håller allsvensk klass. I Allsvenskan finns i år spelare av unikt hög elitserieklass pga. lockouten. Spelare som Wernblom och Söderberg hade utan vidare platsat i både mif och Brynäs. Dom förstärkningar som gjorts under säsongen av allsvenskans topplag håller nära på samma klass som dom Elitseriens två bottenlag gjort. Skillnaden mellan Kvalseriens förväntade topplag är inte större än att målvaktsspelet kan avgöra. Brynäs har Honken, malmö har Nurminen, leksand har Hedberg och skellefteå har Dunham. Var står Honken i den konkurrensen? Kvalserien gör mej skitskraj.

bocken: "Men nu är det nämligen så att jag själv sponsrar föreningen(kommer alltid fortsätta) och har själv upplevt ett negativ inställning från vissa personer som sitter/satt i organisationen. Du kan ge dig f..n på att jag och många andra inte kräver att bli bjudna på ena och det andra som du nämnde. Många företag har egentligen inte råd med sponsring men ställer upp ändå."

Heders! Så agerar den livsviktiga stommen i ett elitlags finansiering. Finns det klantskallar i föreningen man plöjer ner tusenlappar i, ska man peka med hela handen och förklara att man inte är nöjd. Riktat till dom ansvariga. Namnge vilka man inte är nöjd med, tala om hur man vill ha det istället. Inte göra som så många andra tydligen gör; drar sej ur och klagar högljutt till alla utanför föreningen.

El Aka Ali: Tyvärr är jag också helt övertygad om att lhc kommer att bli en stormakt i svensk hockey för lång tid framöver. En slutsats som är enkel att dra när man tittar på deras ekonomiska styrka. Som i sin tur bygger på stödet från hela Linköpingområdet; företag, kommun och innevånare. Allt det inte Brynäs har i sin hemkommun.

lindberg: Apropå bordshockey: såg en bild från finalen i öppna SM i bordshockey som spelades i helgen. Vinnaren (minns inte namnet) spelade i Sveriges snyggaste hockeytröja; Brynäs gamla röda. Nåja, den svarta är nog ännu snyggare. Det kan vara det största en Brynäsare vinner under överskådlig tid.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos: Jag vill börja med att säga att Gavlerinken tar in 6147 sedan är det fullt. Publiksnittet ligger en bra bit över det budgeterade 4500 pers/match så vi är på rätt väg. Jag var och köpte biljett till Modomatchen här om dagen och allt som fanns var ståplats, så det borgar för mycket folk återigen. Tyvärr så har tendensen varit att det blir dåligt med folk om
Brynäs förlorat matchen innan eller om det är en måndagsmatch.

Det som måste göras som nummer ett är att få mer stabilitet spelmässigt. Vet man att gubbarna i laget kommer att göra sitt bästa så tror jag att även publiken kommer, men de bottennapp som man bjudits på med jämna mellanrum i kombination av tabelläget är den stora bidragade orsaken. En annan orsak är att De som ändå är där är alltför tysta. Jag kommer ihåg flera gånger där Brynäspubliken blivit överröstade av ett 50-tal motståndarsupportrar...(När Brynäs ligger under målmässigt ska tilläggas)

Jag tycker att lördagens möte som berättades på hemsidan och i nyhetsmail om är en bra grund för en bra nystart på det som händer kring matcher etc.

Men jag håller med dig i det du säger... NÅT måste hända.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Jompe: Vi bör ju inte kunna fylla Gavlerinken (6500) i match efter match så länge det inte presteras något som man vill se, något bra. I regel så väljer man att gå på de matcher där man tror att Brynäs har en chans att vinna, eller då man tror att det kan bli en bra match. Man är bortskämda med bra hockey här, och många ger upp och vill inte se eländet, möjligen i KS då det kan bli segrar...

Med andra ord:
- ju bättre Brynäs spelar desto mer publik kommer
- ju mer egna produkter desto mer hjärta för laget hos åskådarna

Vilket ger:
- ju mer åskadare i snitt desto mer inkomst för Brynäs
- ju mer inkomster desto bättre spelarmaterial
- ju mer framgång på isen desto lättare för juniorer att ta steget in i laget
- ju mer framgång på isen och bättre ungdomssatsning desto bättre profilering
- ju bättre profilering av klubben desto mer mediautrymme
- ju mer mediautrymme pga bra profilering desto mer sponsorintäkter

Det skulle vara intressant att stapla upp en massa händelser och rangordna dess betydelse och ordningsföljd... Sen se till att göra ett program där man börjar från grunden och planerar samt bygger upp allt som krävs för att ha en stabilare grund att stå på för att nå framgång igen...
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos: Jag såg inte matchen igår. Skulle vara kul att höra vad de Brynäsare som var där tyckte. Min gissning är att vi var med hyfsat i första perioden, Frölunda är enormt effektiva och hänger tre och efter det orkar inte Brynäs komma igen. 6-0 är i vilket fall som helst ett ruggigt resultat.

Sen till frågan om pengar styr allt. Jag menar att pengar styr kanske inte allt men väldigt, väldigt mycket. Frölunda fyller isladan med 12000 pers vid nästan varje hemmamatch. Men det intressanta är att man satsat en stor del av pengarna på ungdomsverksamhet och inte bara på att värva spelare. Om vi bortser från den nuvarande NHL-liknande säsongen och tittar på förra säsongen så var Frölunda den klubb i ES som hade störst andel egna produkter i A-laget. Frölunda är alltså inte ett extremt köpelag som t ex Linköping.

Frölunda är ramstarka just nu. De har fyra landslagsmässiga linor. Bara att gratulera. Vi i Brynäs har mycket att göra.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos: Självklart kan jag stava till ekonomiskt... Samt marknadsföringsutbildning... Illa!!! Godnatt!!!
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
pastorn: "flest arbetslösa, flest sjukskrivna, dummast på iq-tester till lumpen med mera?"

Är det så sorgligt som du skriver?

Låter inte som någon lysande grund för tillväxt i regionen. Om detta inte ändras kommer Brynäs vara i ännu mera behov av sponsorer utanför regionen.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: Pengarna kommer inte från klar himmel... Man måste börja från grunden, pengarna är inte grunden, det är grunden till lagbygget, men organisationen bakom och de mediala kontakterna är grunden till pengarna. De ideélla insatserna och hjärtat hos folk i föreningen är grunden till organisationen... Men som sagt, det krävs spets i varenda vrå i föreningen... Visst det går runt, och med pengar får man mer mediautrymme, men Brynäs borde ha en del gratis, så dom måste jobba på att se bra ut utåt, göra reklam för sig själva som en förening som tycker något, vill något, och har visioner och möjligheter att bli något, visar man det (kostar inte så mkt ekenomiskt, gäller att göra och säga rätt saker) så kan marknadsvärdet öka... Dom skulle ha lite marknadsöringsutbildning och strategi i föreningen, visst det finns kompetens hos några individer, men inte så mkt att föreningen genomsyras av en enhetlig attityd och tydlig linje utåt iaf... Dom jobbar säkert på bra med det dom gör... Det krävs dock mer, frågan är när det är för sent???
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos: Ok, då klarnar det betydligt.... ;-)
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: Ägget
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos: "Vi är inte överrens med detta enligt dig, för jag vill klaga på Brynäs och dess dåliga ekonomi, för man borde se till att bygga en organisation som inte bara lockar dom trogna lokala företagen,"

Åsså var vi där igen: för att bygga ngt med kvalitet behövs pengar...
Vad kom först: hönan eller ägget?
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Gävleborg är ju ett riktigt skitområde om man kollar på statistiken, hade vi inte flest arbetslösa, flest sjukskrivna, dummast på iq-tester till lumpen med mera?
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos: Varumärket flagnar... det krävs hårt jobb för få upp guldglansen igen.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Beezer: Det finns ju ett alternativ som förmodligen ligger närmast sanningen:
Även om Gävleregionens tillväxt skulle stå still eller t.o.m öka en aning, så utesluter ju inte det att övriga lags regiontillväxt ökar ännu mer eller redan är större.
Summa summarum: vi går framåt, men ändå bakåt... :-)
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: Ok, vi är överrens om att det går neråt, men du kräver att en riktigt seriös sponsor ger pengar hur som helst... Där är vi inte överrens... En riktigt seriös sponsor sponsrar det som gynnar sitt företag, och man ser en fördel i att sponsra stora summor... Självklart så ligger hjärtat hos de små som sponsrar ändå... Men, nog krävs de där stora penningstinna icke Brynäsanknutna sponsorerna också, dom som vill sola sig i glansen (i dagsläget finns inte mycket glans)... Brynäs måste bli intressantare för sponsorer som är utanför Gävles gränser... Vi är inte överrens med detta enligt dig, för jag vill klaga på Brynäs och dess dåliga ekonomi, för man borde se till att bygga en organisation som inte bara lockar dom trogna lokala företagen, utan konkurrerar på samma villkor som alla andra föreningar då Brynäs i kraft med sitt klubbmärke och tradition ändå borde kunna få bättre sponsorkontrakt... Brynäs, gör något stort som väcker medialt intresse för f-n.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos: "Och Gävles näringsliv går mot/åt vad??"

Folket i regionen visar vägen åt närningslivet.

"Som man sår får man skörda"
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Beezer: Förstår. Kanske inte bara svältfödda på hockey, utan öht på toppidrott i regionen, vilket lockar sponsorerna att spendera sina sparade slantar. I en region med stark tillväxt...
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos: "Och Gävles näringsliv går mot/åt vad??"

Med tanke på att de flesta verkar vara överens om att det går nedåt, är du inte lite förvånad över de som gnäller på Brynäs och deras dåliga ekonomi?
Förstår egentligen inte vad syftet är med din retoriska fråga.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
lindberg: Stämmer bra det. De är ju egentligen bara att räkna i huvvet. Sedan kan du ju utgå ifrån att "Cloetta" är en sponsor. Dom står i kö storföretagen, för att få vara med och sola sig i glansen.
Men det är klart har man tillgång till de bästa ekonomerna (kan betala vad det kostar) de bäst utbildade inom alla områden som rör företaget, då blir det resultat. Det är inte bara Linköping som har insett detta. Det gjorde dom för länge sedan.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: "Mest pga att hela regionen har varit svältfödd på hockey under lång tid"

Tyckte mig du lade tyngdpunkten på detta när du analyserade varför LHC blivit bra.......

Därav det senaste inlägget.

:)
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
El Aka Ali: Reagerade på det där i en sammanställning som någon av kvällsblaskorna gjort där det stod att LHC skulle gå +-0 denna säsong inkl nhl-spelare. Bara publiken bör väl vara 300-4000 fler per match än tidigare.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Beezer: "Och detta har ett samband med tillväxt, men det har du väl redan insett?"

Hade jag ingen aaaning om..... ;-)
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: Och Gävles näringsliv går mot/åt vad??
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
El Aka Ali: Håller med angående LHC.
Tror dessutom att Malmö har potential att komma tillbaka, då regionens näringsliv går mot ljusare tider.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
El Aka Ali:

"Fundera lite på "Cloetta" och titta på vilken laguppställning de har idag."

Är det LHC:s farmarlag eller ;-)
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Vi har iallafall den (h)ärligaste bannern på hockeysnack, om Brynäs kunde fått använda alla 40 spelare kanske det gått.. ;-)

När jag spelat bordshockey mot en kompis som spelar sm i denna sport har han fått handikapp genom att inte få ha målvakten med, något sådant kanske man kunde införa för Brynäs motståndare i varje match, eller ha utröstning om vilka motspelare som inte får vara med, eller.. När börjar kvalserien egentligen?
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: OK!!
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: "PENGAR är det viktigaste."

Och detta har ett samband med tillväxt, men det har du väl redan insett?
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Hong Kong:"Risken finns väl att LHC gör en Malmö"

Nja det är jag lite skeptisk till att de gör, det var mycket fifflande med löneutbetalingar från öriken och sådant på den tiden numera sköts detta mycket mera proffsigt.

Jag bor nästan i kommunen Linköping och följer deras utveckling på nära håll.

Tror att LHC kommer att tillhöra toppen i många,många år. Den som lever får se......Heja Brynäs iaf!!
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Hong Kong: Det kan du glömma fort. LHC är professionella rakt igenom.
Till skillnad mot för vissa andra. De kommer att hålla många år. Ta bara en titt på vilka som sitter i club-ens styrelse. Fundera lite på "Cloetta" och titta på vilken laguppställning de har idag. Finns det så många som kan konkurrera mad det laget. Tror du att dom blir ändå bättrr nästa år?
Tror du att vinsten för det här budgetåret understiger 10 millar?
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
rullis: Kul att du håller med, men det var väl även det som "70Igor" försökte framhålla: PENGAR är det viktigaste.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
bradberry: Det är bara så att Brynäsare aldrig lär sig något. Så enkelt är det. Lycka till mot Leksand i kvalet....
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Beezer: haha, jadu, borde väl finnas både och... syftade mest på dina förstnämda havsvarelser...
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Hong Kong: De gick upp 82-83, vann SM 84-85, åkte ur igen 91-92. (se SSK´s hemsida, länk)
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
rullis: Är du Veiron i ottan eller ;-))

Just det där med spekulationen om pengar och bättre lag. Ha ha ha. Ja den är verkligen djärv. Och det ska komma från en Frölundait. Om ni hade 4500 pers i snitt på era matcher tror du verkligen att era juniorer skulle räcka då. Hur många mål gjorde dom idag förresten.

Antingen är du superironiker eller från en annan planet.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos: TORSKAR eller tillväxtkommuner?
:/
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Hong Kong: Nej nu måste du ha fel om Tälje???? Vann SM gjorde dom -85. (med Masken bl.a.) Då hade de väl varit uppe några år? (två eller tre)
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: Helt rätt analys. Då krävs det bland annat att det finns publik på arenan.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Beezer: Finns gott om sådana runt västkusten... :)
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: Risken finns väl att LHC gör en Malmö. Alltså går upp genom att köpa ihop ett lag, köpa lite till så dom får ett eller två sm-guld. Sen efter några år så kommer motgångarna och sponsorerna drar sig tillbaka. När Malmö gick upp så sa jag att dom skulle göra en SSK. Dom gick upp -85 och fick ett sm-guld -86 och åkte ur några år senare. -93 så sa jag att Malmö inte kommer finnas kvar i ES om tio år. jag fick fel men kanske bara på något/några år.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
bradberry: När vi får någotsånär likadana ekonomiska förutsättningar som Frölunda...
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Man vinner skotten med 16-11 i första perioden men ligger ändå under med 3-0.....

När ska Brynäsare lära sig göra mål på Frölunda......? När ska Brynäsare lära sig göra mål på Henrik Lundqvist.........? När ska Brynäsare lära sig göra mål.......? När ska Brynäsare lära sig.....?
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
70Igor: Vänta lite nu! Vad är det du spekulerar i? Mer penger ger ett bättre lag??? Det handlar väl ändå om vilken slags kultur och inställning föreningen har, eller. Se på Malmö, Modo etc etc. Och var händer med Linköping när proffsen dragit iväg. Tar dom upp sina juniorer? Förlåt vilka juniorer har dom? Se på handbollen i Sverige som exempel. Vilka 2 klubbar i detta land har den absolut bästa ungdomsverksamheten?
Jo Skövde ocf Sävehof, och vilka pengar lägger dom upp tror du? Och VAR ligger lagen resultatmässigt i både herr- och dam elit??
Skärp till dig för f-n.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Beezer: Nu räknar jag iofs inte LHC till de stora ännu, även om det verkar som att dom har potentialen.
Mest pga att hela regionen har varit svältfödd på hockey under lång tid.
Det uppdämda behovet i kombination med att man gick upp i ES har möjliggjort deras kometkarriär.
För vår del har det lunkat på i gamla hjulspår lite för länge, men inget säger väl egentligen att även vi inte skall kunna hänga med i tranedansen.
Vi har bara kommit lite på efterkälken...
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: "Tittar man på topplagen så har det ändå tagit rätt lång tid för dessa att komma dit dom är i nuläget."

Det ligger en del i detta men ett undantag heter Linköping. Deras resa från bakgården har gått relativt snabbt. Brynäs är på väg att göra en omvänd Linköpingsresa....

Nyckeln till deras framgång tror jag ligger i kommunen som helhet. Linköping stoltserade med skyltar när man kom in i kommunen.

Skyltarnas budskap var: "Årets tillväxtkommun 200?"

Minns inte riktigt vilket år men kommunen har en tillväxtattityd som jag tyvärr inte tror finns i Gävle.......

För övrigt undrar jag om inte TORSK räknades i kvällens fisketävling?
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
prosten: "Det var det dummaste man läst på länge. Hur många sponsorer tror du tänker så?"

Alltför få, tyvärr....

Jag hårddrar ju det hela en aning. I begreppet "spendera på bästa möjliga sätt" ingår naturligtvis också sponsorvård.
Min åsikt är dock att en bra sponsor som har ett riktigt Brynäshjärta inte frågar så mkt i en prekär situation, utan stöttar lite reservationslöst sas.
Typ...
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos: Jag håller helt med dig att det skulle behövas mer karismatiska personer i ledningen. Jag vände mig nog mest mot förslaget Wikegård som jag tycker är överskattad. Sundlöf har varit en steg framåt jämfört med den sorgliga "sportkommitten" eller vad den nu hette även om det finns mycket kvar att jobba på för Sjödda när han tillträder.

Problemet för vilka som än sitter i Brynäs ledning i framtiden är att föreningen nu verkar förknippad med så mycket negativt att det blir svårt att vända.

Vem/Vilká finns det som skulle kunna symbolisera ett nytt Brynäs i så fall så att de stora skarorna sponsorer och Gävlebor skulle ta Brynäs till sina hjärtan (för första gången?).

Börje Salming, Rolf Lassgård, Mora Träsk ;-)
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
prosten: Anledningen med att sponsra en förening är flera. Naturligtvis är det så att många företag vill synas genom reklam men en hel del företag framförallt mindre gör det för att hjälpa föreningen.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
rackham: "Skulle väl vilja påstå att VFHC strukturerat byggt upp laget med spelare där stommen kamperat tillsammans i tre-fyra säsonger. Kallas kontinuitet.
Saknas fullständigt i Brynäs där de akuta åtgärderna och enkla (och billiga)lösningarna avlöser varandra..."

Ge oss också 12.000 pers på varje hemmamatch och en idrottstokig befolkning i en stad som härbärgerar 450.000 invånare, och du skall snart få se på kontinuitet...
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: Helt riktigt!
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
Huge: Det var det dummaste man läst på länge. Hur många sponsorer tror du tänker så?
Kommentera

500565 · »