Brynäs IF

725320 inlägg · 7959 ämnen

Matchen I Kväll

134707 · » Till forumet


Sv: Matchen I Kväll
Lilljanne:

Ja. Ska jag sluta gnälla? Vilken sorts gnäll tycker du bäst om att läsa då? Läs mitt inlägg en gång till - jag står för allt jag skriver.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
westerlind: Ge fan i att gnälla på oss som gnäller! Jag gnäller för att jag är så jävla orolig. Jag har levt med Brynäs i högsta serien hur länge som helst och är beredd att offra vänster lillfinger för att hålla kvar Brynäs i högsta serien. Jag gnäller aldrig på Brynäs. Jag gnäller på otur, taskiga omständigheter och Gud. Jag stöttar laget och gnäller. Har du nåt problem med det?
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
westerlind: Samma gamla missuppfattningar från din sida! Tror du verkligen att "vi som gnäller" gör det för att vi tycker det är kul? Vi vill faktiskt inget hellre än att berömma vårt kära Brynäs. Men jag har svårt att se vad man ska berömma när laget inte vinner matcherna. Dessutom ska du ha en sak fullständigt klar för dej: Även om vi "gnäller" så stöttar vi och älskar Brynäs! Det finns fog för vår klagan och vår oro. Laget ligger faktiskt sist i tabellen, som du vet...
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
rafalski:

Om jag tror att några hejaramsor vänder det här? Nej. Det gör laget själv. Som supporter har jag däremot en viss möjlighet att påverka genom att välja om jag vill stödja eller motarbeta Brynäs: Naturligtvis får vi ett mycket bättre resultat om jag är kinkig, gnällig och grinig. Att hacka på allt och alla, vända kappan efter vinden och skapa dålig stämning är andra finfina framgångsrecept.

Sitta i SK? Javisst, det skulle jag gärna prova. Men tyvärr tror jag inte att jag har den erfarenhet, kontakter och hockeykunnande som behövs. Jag tycker däremot det skulle vara intressant ha dig som ordförande. Skulle vara spännande att se dina uppbyggande tankar och idéer tillämpas.

Jag antar att det är dig och de andra solstrålarna vi kan lita på den dag Brynäs skulle åka ur? Den positiva och helhjärtade kraft som startar vårt eget "Återtåget"? Nä, i BIFs fall är jag imponerad om det ens finns någon krake som förmår sig ge stöd för "Begravningståget".

Självömkan, grubblerier och gamnacke kan säkert utträtta stordåd - Men jag tvivlar. Nu vill jag se att alla brynässupportrar med jävlaranamma och stolthet kliver fram och stöttar våra spelare i Brynäs när de som bäst behöver det.

PS. En ordförande behöver kanske ett valspråk?
Jag bjuder på ett, inspirerat av John F Kennedy:

"Fråga inte vad Brynäs kan göra för dig, fråga vad du kan göra för Brynäs..."
 
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Jompe: Alla som ser en match gör det ju mer eller mindre subjektivt och jag är säkert inget undantag, men några försköningar från min sida kan jag garantera att det inte är.
Bergqvists analys i AB tycker jag stämmer ganska bra med min egen. Spelarna brukar ju vara de bästa kritikerna, att lura sig själva har ju inte mycket värde. Att allt skulle vara frid och fröjd med alla spelare intakta behöver ju inte stämma, men förutsättningarna blir ju helt annorlunda iaf.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Magoo70: Både och kan man väl säga. Djoosen försöker ju alltid göra ngt konstruktivt istf att kanske bara rensa undan, ngt som straffar sig ibland när det börjar gå undan. Frånsett de här olyckliga minuterna tycker jag inte dessa var sämre än några andra. Läste f ö vår vän Keb´s kommentar. Iofs har han rätt i att orken tryter pga alla skador men påståendet att Ramen räddade oss i första måste nog förklaras med att karl´n (Keb alltså) gjorde ngt annat än tittade på matchen, åtminstone under denna del. SSK hade 1 målchans under denna tid kan jag ärligt säga.
AA och P3 kom ju in i slutet men bedömning blir svår, då dessa som jag tidigare nämnt, kommer in in ett tacksamt läge.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Huge: Jag såg inte SSK-matchen, men jag slås av hur komplett olika bilder och intryck de som såg den verkar ha. Visst är det hopplöst att försöka spela bra hockey med fem spelare borta--det här börjar låta som förra säsongen--och visst kan man ha oflyt. Så då är allt bra då, så snart de skadade grubbarna är tillbaka och pucken går stople in istället för stolpe ut? Hoppas Du har rätt, Huge.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Huge: Tackar för detta referat av match, man blev ju lite positivare.
Var verkligen Rehnberg och Djoosen så nonchalanta som man kan läsa om i GD?
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Jompe: Har läst Fredde´s rapport och kan inte se det glättade i denna. Sakligt och bra skrivet, skulle kunna tro att det var jag själv som skrivit... ;-))
Några djupintervjuer skulle iofs vara intressant men att analysera saken in absurdum tror jag inte hjälper. Tycker Bergqvist sammanfattar saken rätt bra i dagens AB.
Med risk för att verka tjatig, 5 ordinarie spelare borta, varav 2 centrar. Förhoppningsvis är Kyrö, Luovi och Wågen tillbaka mot Malmö, rejält spelsugna dessutom....
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Huge: På Brynäs hemsida, "Bergqvist tvåmålsskytt mot SSK".
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Jompe: Var kan man läsa denna matchrapport?
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Läste Freddie Gutsfassons rapport från SSK-matchen igår kväll och kunde inte låta bli att göra en jämförelse med de gamla östeuropeiska pressmeddelandena. Bergqvist "inledde målskyttet"; jovisst var det så, men nog finns det väl annat att nämna? Man skyfflade runt i femmorna och då började saker och ting att strula till sig. Man bänkade Djoos. Man förlorade med 6-3 efter tre mål på ett par minuter. Försvarsspelet funkar inte. Anfallsspelet funkar inte. PP funkar inte. BP funkar inte.

Du behöver inte krysta fram några glättade rapporter, Freddie. Bättre att skriva som det är. Att laget står knädjupt i kris just nu, och berätta för oss deppare hur man tänker inom laget på hur man ska ta sig ur det här läget. Ge oss några genomtänkta djupintervjuer med Esko och Gunnar Persson, med SK-folket, med spelarna. Jag tror de flesta läsarna här kan hantera några beska sanningar. Tydlighet är bästa sättet att föregripa ogenomtänkt kritik. Hjälp oss förstå vad i hyllebären det är som pågår.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
westerlind: Såg du matchen igår? Jag gjorde det och blir ordentligt orolig när det är hönsgård av värsta sort i BIFs försvarszon. Det ska tilläggas att SSK hade flyt och fick in några skitpuckar annars var SSK också ett lag med väldigt dåligt med självfötroende. Fram till 1-1 hade BIF bra kontroll på matchen. Sen åker Jobs på en felaktig 2 minutare och trots det sämsta PP man skådat lyckas SSK göra mål.

Hoppas dock att det kan vända mot MIF borta även MIF är ett lag med bristande självförtroende och i en sån här match tror jag faktiskt det kan vara en fördel med bortaplan och slippa pressen från publiken. Snälla BIF gör 2 tidiga mål mot MIF och börja VÅGA spela som (iaf jag tror) ni kan.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
westerlind: Du borde sitta i SK med den inställningen. Där får du fint sällskap av likasinnade strutsar som kört ner huvudet i sanden och tror att några hejaramsor vänder det här. Jag kommer att fortsättningsvis att "gnälla" när jag anser att laget spelar som ett gäng yra höns. Därmed inte sagt att mitt Brynäshjärta är mindre ån optimisterna på detta forum. Jag lider lika jävla mycket när Brynäs förlorar som jag gläds när dom vinner.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Jag sitter här och blir allt mer bekymrad. Inte över resultatet: Det kan jag stå ut med, även om jag inte sjunger och dansar. Men det är tamejf-n otroligt vilka fantastiska proffsneggon vi har förunnats i Brynäs.

Visst är det enkelt och bekvämt att bara hacka och kritisera, men vad är vitsen? Naturligtvis ska vi ifrågasätta och debattera, men vill ni bara skrika ut er frustration och självömkan, så stäng in er i garderoben och tjoa för er själv - då slipper vi andra höra eländet. Själv är jag inte så säker på att det hjälper att ligga under sängen och gråta och skrika över hur alla är så inkompetenta: Om nu Brynäs är stygga och förlorar, så kanske det hjälper bättre om vi klämkäckt skulle försöka stå upp och heja fram laget, istället för att såga och odugligförklara spelarna i den klubb vi påstår att vi stöder?

Tack och lov finns det många brynässupportar som fortfarande tror på och helhjärtat håller tummarna för att det snart ska vända för Brynäs - supportrar som stöder klubben även i motgång. Härligt att ni finns, det värmer och gläder mig att se...

Musiktips: Östen med resten - Pessimistkonsulten
"Så det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall..."
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
DanS:

Klockren analys.

Ok att skadorna orar men det som oroar mig mest är Ove. Det ser ut som han tar några skär får upp farten och sen bara lixom ger upp det är han som måste ta tag i det här nu ihop med Janne. Efter att ha sett 13 K.K i kväll undrar man om han skulle tillfört Skutskär nått i BIF gör han det iaf inte möjligtvis att Valbo skulle haft nått + med att ha honom i laget. Ok ge gubben lite tid men jag är skeptiskt.

Jag försöker vara optimist men efter denna match kommer en kort analys (som tar emot att skriva) på blott 3 ord:

God Natt Brynäs.....
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Sylf: EPA traktorer????? mycket märkligt påhopp ;o) ,men det är väl såna man cruisar med på sveavägen..eller.,, , men jag förstår om du är besviken.. det är inte kul att ligga sist, SSK låg där för inte så länge sedan och jag hoppas att jag slipper uppleva det något mer..Alla lag kommer att ha sina toppar och dalar så hav förtröstan..
Hoppas på en het fight den 16/11.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
rafalski: Det var väl ändå en sanning med viss modifikation.
Jag bara tycker att det är lite synd att när vi börjar hitta lite av spelet så får vi samtidigt möta 2 av topplagen (FBK och SSK) som samtidigt börjar komma igång. Leksand och Timrå bl.a fick ju istället möta ett FBK som kanske inte vaknat riktigt, därmed utan att förta vare sig Leksands eller Timrås prestation....
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
vill bara säga en sak, gör er av med per djoos, kommer ihåg tiden då han spelade i frölunda, tom jag hade slått honom i ett skridskorace tvärs över hockeyplanen.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Huge: Märkligt att samtliga lag som Brynäs möter är på uppåtgående, då törs man ju inte tänka tanken hur det skall gå mot ett heltaggat Malmö härnäst. För Brynäs kan väl inte överraska oss med att för en gång skull inte agera språngbräda för ett lag på väg ur en svacka. Nu har vi ju hjälpt alla andra lag.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Bissett: Jo jag var och så matchen i kväll och kunde konstatera att Djoosen gjorde ett oerhört osäkert intryck, rent bedrövligt faktiskt. Nu är jag inte riktigt säker på detta men jag tror att Petré kom in först i 3:e och jag måste säga att han såg riktigt stabil ut, snabb på rören och hårda klockrena pass, samt åkte runt och tog för sig och smälld på. Mitt tips är att han går in i första 5:an tillsammans med Johansson (åckså rätt ok) eller Sjödda. Djoos ner i 4:e.

I övrigt finns massor att önska av Miettinen, Anger och Molin som inte korrer till alls i avsluten. Dom hamnar i fel position hela tiden, steget efter eller väder åt fel håll, jobbigt att se.

Vete fan men jag tror det kan vända så småningom men vi får nog räkna med en del inspelningstid på sjuklingarna också. Plus att Esko behöver hitta fungerande formationer som känner sina platser.

Kort sagt, Jag tror inte vi får se så mycket av Djoosen i vinter...
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Saxat ur Aftonbladet:Brynäs däremot är nu nere på sista plats för första gången den här säsongen.
- Vi måste börja inse att vi har en stenig och tuff väg framför oss, sade Nokelainen.

Jaså Esko!!!!
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Sylf: Undertecknad har ikväll också besökt Epatraktorernas hemstad och det var tydligen det enda vi hade gemensamt.
Av din matchrapport att döma verkar det som om du stått utanför och beundrat de fina fordonen och då och då kastat ett öga i ngn matchmonitor.
Första perioden spelar Brynäs bra och disciplinerat, SSK har i stort sett ingenting. En bit in i andra får Brynäs PP och spelar halvhyfsat, inte mer. Precis när SSK blir fulltaligt lyfter deras back ut pucken i mittzon med en lyra som dimper ner på bladet på egen fw, 2 mot 1 och Lind sätter pucken under Ram ur liten vinkel.
I detta läge har man juniorerna inne, Jobs och Floberg med Nylander i mitten. De går bort sig ett par gånger men kämpar och sliter föredömligt. Tyvärr blir ju kreativiteten hämmad när vi bara har 2 centrar idag eftersom både Kyrö och Wågen är skadade.
SSK börjar ta över mer och mer och 2-1 kommer efter att back slänger in ett skott mot mål och Norbäck får stå och raka in returen. 3-1 otagbart för Ram då SSK kommer i numerärt överläge
och släpande fw kan sätta dit den.
Direkt i tredje, precis när vi blir fulltaliga tar Kösa en idiotutvisning genom att interfera målvakten vid checkning. SSK får bra press och kan sätta 4:an efter kalabalik framför Ram. 5-1 på slagskott från blå, där jag sitter exakt i skottlinjen. Tjockt med folk framför mål och jag blir lättad när jag ser karl´n skjuta eftersom jag ser att den köttmuren finns det ingen chans i världen att en puck skall kunna passera. Naturligtvis slinker den in bakom en skymd Ram.
Det som ändå är bra är att grabbarna inte ger upp utan sliter på,
utdelningen kommer också, naturligtvis lite beroende på att SSK går ner sig en bit och slappnar av en smula. 5-1 på slagskott från blå av Laitinen och därefter 5-3 av Berka på styrning efter Adam
Anderssons slagskott. Nu är det helt plötsligt match igen och SSK ser lite skärrade ut. Vi har jättebud på 4:an och plockar Ram men SSK kan sätta 6:an i tom kasse.
Nu skall man betänka att SSK idag spelade MYCKET disciplinerat i försvaret och bjöd på i stort sett ingenting, samtidigt som man är effektiva när man får chansen. Har ju tippat SSK som topplag och spelar man som idag så kan man vara lugna. Både FBK och SSK har ju börjat lite trögt och ganska typiskt så får vi möta dessa båda lag när de börjar hitta spelet.
Sammantaget tycker jag att vi spelade OK idag bortsett från 2:a perioden där oskärpa tillsammans med lite onödiga utvisningar avgör matchen. Det blir tungt med bara 2 centrar som sagt,
Kyrö, Luovi, Danielsson och Wågen är efterlängtade nu när det iaf börjar se bättre ut spelmässigt.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
rafalski: Ja det är ju tragiskt,låt han sitta mot MIF,använd honom endast i PP!!!
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Bissett: Alla, tills han vart bänkad.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
rafalski: Hur många var baklängesmål var Djoos inne på ???
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Finns det idrottspsykologer åt oss Brynässupportrar oxå..........????

Hörde Wikegård Hockeykväll, han sa att de äldre måste ta tag i det här nu. Larsson,Molin,Djoos och Sjödda......På söndag vill jag se en tredjeline med Kyrö/Luovi/Danielsson, det är för fan bara att bita ihop!!
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Bissett: Esko måste gilla läget, träna ner laget och ladda inför kvalserien.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
70 Rodrigues: Vilken jävla hönsgård i försvaret. Djoos och Rehnberg bänkade, inte undra på att Djoos inte hade lust att dra några floskler i spelargången. När man jämför med andra matcher på hockeykväll så ser man paniken i Brynäs uppträdande.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Emson: Vad ska Esko göra åt läget egentligen, finns ju ingert att laborera med........hela tredjekedjan sitter ju på läktarn!!!
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Usch vad jobbigt att se matchbilderna på hockeykväll!
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
70 Rodrigues: Nån som vet om Mårs fick spela nåt ikväll?
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Sitter o tittar på hockeykväll och som vanligt så läggs fokus på Djurgården!
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Magoo70: Ok, Utlands-proffs, om det passar bättre..
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Magoo70: Frustration var ordet. Detta forum är en säkerhetsventil så att man inte går lös på fru, barn och inredning. Jag känner en förbannat stor oro inför fortsättningen av serien. Just nu skulle man vilja att skiten var över så att man kunde få sova igen.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Emson: De är proffs, spelar bara hockey året om och tjänar bra med kosing.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
ååå fan en förlust till brynäs måste gö nått åt det här krismöte kanske...
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
rafalski: Jo det är sant, men om man tittar på laget så är det spelare som antingen väntar på Proffs kontrakt eller så har de varit proffs....
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
rafalski: F-n du är het ikväll, du skulle vart med på isen. :o)
Ja du lättar upp stämningen i alla fall.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
rafalski: Jag hoppas att du får fel i dina profetior, men får väl hoppas att något händer innan månaden är slut antingen att en frälsare värvas (vem tusan skulle det vara?) eller att serien stängs omedelbart, men detta hade nog bara varit möjligt om både SSK och DIF riskerade att åka ur.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Emson: Man skulle kunna tro att samma trupp fortfarande spelar.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Lulekickan: Vad som behövs i Brynäs nu är bättre ledning, spelarna är riktigt bra om de bara får rätt motivering så blir det nog annan fart på grabbarna.
Ensamma om att ha varit i högsta serien sedan 1962
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Magoo70: Vid jul är det 2 årsjubileum för uselt spel från Brynäs sida. Kan knappast enbart skyllas på skador. Helt plötsligt har marginal spelare som Wågström och Luovi blivit fixstjärnor som vänder det här. Brynäs har inte i dagsläget ett lag för elitserien. Innan Esko vänder den här skutan så har den förvandlats till Kursk för länge sedan.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Lulekickan:
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Jag tror att ni kan behöva lite tröst, och kanske en Toporowski. Jag känner igen den panik man kan utläsa i så gott som varenda inlägg i eran gästbok - jag upplevde nämligen samma panik i fjol vid den här tiden som ni gör nu. LHF hade vid den här tidpunkten i fjol bara 5 poäng och det såg helvetes mörkt ut. Oförmågan att göra mål trots flest skott av alla ES-lag satte sig i skallen på grabbarna, och till sist var den enda lösningen att värva någon ny, någon som inte hade den där mentala låsningen som hela laget då hade och som kunde göra mål. Toporowski blev räddningen i det läget, och det blev ju slutspel för oss till sist. Det är långt ifrån kört för er ännu, serien har ju just börjat.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
rafalski: Det blir ett riktigt och jävligt viktigt bottenmöte på söndag!
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
70 Rodrigues: Jaha, då kanske man skall hålla sig från den här siten ett tag ooch återkomma ner Esko vänt skutan på rätt köl igen för inte tusan blir humöret bättre av att läsa allt bös som skrivs om Brynäs nu. Tycker väl själv att det kunde vara värre!

Tänk om de hade haft ett lag utan alla dessa evinnerliga skador som spelade lika dåligt då hade det inte funnits något försvar för den mediokra början av serien då hade nog jag oxå tagit fram motorsågen. Det är ändå 5 bra spelare borta.
År jag naiv?
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Sylf: Ja då känns det skönt att möta Malmö nästa match som tydligen vart rejält bortdömda mot skansen. Brynäs kommer att få äta upp det.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
Efter matchen mot Modo i lördags så skrev jag att man kommer att få en knapp torsk mot FBK,för att sedan bli överkörda av SSK.Då blir man kallad tokpesse och icke supporter å vette fan allt.Facit finns att hämta nu !! Jag åkte ut till Epa-traktorernas hemstad ikväll bara för att få se med egna ögon hur det egentligen såg ut.Och jag har absolut ingen anledning att bli gladare nu.Det jag såg där ute var ett lag i spillror.I total avsaknad av såväl anfallsspel som försvarsspel,ingen vilja och inget av nånting.När SSK kvitterade i andra perioden så var det kört.Efter det uppträdde man som ett pojklag och släppte till 2 mot 1 och 3 mot 2 lägen hela tiden.Det var jävligt ledsamt och tråkigt att se.Har sagt det förr och säger det igen.Agerar inte SK nu så behöver dom inte göra det sen heller,för då är det för sent.Det här är en stor kris,sen får alla optimister här på HS säga vad dom vill.
Kommentera

Sv: Matchen I Kväll
70 Rodrigues: Ja då får du väl en känga att du bara är på forumet när det går dåligt för Brynäs. Med andra ord skulle du inte aldrig få skriva här. Men som sagt var blir det intressant att höra hur nära Brynäs var denna gång och att snart vänder det. Fan vad livet känns meningslöst just nu.
Kommentera

134707 · »