Brynäs IF

724791 inlägg · 7958 ämnen

Nicklas Danielsson Lånas Ut?

« · 431949 Till forumet


Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
bradberry:
Nä, det är tur att inte Zlatan började med hockey... då hade han inte överlevt a-pojksåldern...
ND behöver mogna, men det är det många som har behövt och gjort i Brynäs med rätt ledning!

Sedan måste det inte alltid vara så jävla svenskt, tyst och överens i ett lag heller.
Va fan, Inge vägrade ju att ta upp lagkompisar på vägen upp till rinken för att han inte vill ha in snö i nya bilen.

Skulle det var idag fick man ju sjuksriva halva truppen...

Men SM-guld blev det, gång efter gång!
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Huge: Överdriver! Jag?
Helt säkert satsar Gävle "ganska mycket". Det jävliga är att andra städer satsar ganska mycket mer. Kan inte Gävle höja insatserna då är det gonatt.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Hong Kong:
Jag förstår hur du tänker. Men problemet är om att du (och TJ vilket kanske är "viktigare") alltid bara ser nästa match så lär aldrig någon spelare (läs junior i det här fallet) kunna utvecklas och ta en plats. En coach måste kunna se och planera längre än en match annars tar bränslet slut och utvecklingspotentialen dör. Det är till att börja med i slutet på säsongen vi skall vara som bäst.

Jag tänker så här:

"Rackham funderar, del 1...

Brynäs har inte ett lag som kan slåss om SM-guld (varken före eller efter lockout). Det är tröstlöst, jag vet. Men sant. Inte undra på att sponsorerna är njugga. Vi får göra det bästa av läget...
Alltså måste föreningen bygga ett lag som kan konkurrera om SM-guld.
Vilka av dagens spelare skall vi ha med i en framtida SM-guld trupp?
Några kan nog platsa, trots allt (men jag gör för säkerhets skull en minnesanteckning att utöka scoutingen och samarbetet med andra klubbar för att öka tillgängligheten av SM-guld talang till laget, hålla Inge och Willy på tårna osv) men vi måste verkligen utveckla de talanger vi har i laget.
Hmmm... (läs funderar djupt)... Nisse är lovande, men lite instabil mentalt när det går emot och ibland lite trött på morgonen.
Trots det tryckte han in 6 kassar med lite istid förra året. Nisse är en sniper och det har vi ju ingen i laget egentligen, efter att "Tommie Gun" lämnade föreningen.
I rätt omgivning (läs en framspelare och speedkula/grovjobbare) och med regelbunden matchning borde han kunna göra dubbla antalet mål i år.
Hmmm... (läs funderar högt)... undrar om inte Nisse skulle må bra av att jag pratar lite målsättning och sånt också. Han har ju så höga krav på sig själv. Undrar om det inte därför han ibland visar det däringa juniorbeteendet.
Vem skall inte spela om Nisse skall spela nurå?
Hmmmm... (funderar igen, mycket funderade blir det)... ja, Kalle har ju tyvärr inte mycket kvaliteter vi kan använda om vi skall vinna SM-guld. Visst, han är ju snabb och så, men tekniken och samspelet med andra är inte hans starka sida. Visserligen har han en högre arbetskapacitet än Nisse, men det är inte så vi skall vinna SM-guld. Vi skall ju vara det mest spelande laget, det smartaste laget och det mentalt starkaste laget, det är ju det vår publik och våra sponsorer förväntar sig.
Hmmm...(kommer på mig själv med att tänka på alla skador som lätt gör att tankarna hamnar på en match i taget)... ja, just så är det ju. Det är lätt att glömma att vi håller på att hitta tillbaka till Brynäs sätt att spela hockey (gör en minnesanteckning att bjuda in Stigge och Tord till nästa träning för att basta med grabbarna och prata lite skit om det riktiga Brynäs, de lag som vann 12 SM-guld utan att någon visste hur).


Missa inte del 2 i Rackham funderar... fortsättning följer!"


Nu har jag bara "tänkt" kring en (eller två) spelare.
Förstår du lite hur jag menar att han TJ & Co skall resonera?
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Lilljanne: Du har helt rätt i ditt resonemang angående juniorerna.
Sedan tycker jag ändå du kanske överdriver lite grann vad gäller kommunerna och deras inställning till elitverksamhet. Jag tror att de flesta, om inte alla kommuner/städer där man har ES-lag, är väl medvetna om värdet av "sitt" lag och att man satsar ganska mkt på att uppehålla detta värde.
Du drar upp fallet SSK och här har man ju ett par stora tunga sponsorer i sta´n som vet värdet av ett ES-lag i bygden.
Mkt tack vare dessa kan man få ihop ett bra lag. Plus att man också har traditionen av hockeystad.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
rackham: Dina 4 punkter stämmer alldeles utmärkt, inget fel på dom.
Problemet är ju sedan att alla ändå inte riktigt når ända fram.
Det sista steget är svårast att ta och här lyckas bara de som har mest vinnarskalle, tjurighet och djävlaranamma. Det räcker oftast inte med bara talang, det finns det otaliga exempel på.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
bradberry: Fel! Brynäs ska bli ett lag med så mycket resurser att man har råd att hålla sej med minst en landslagsmässig femma och två femmor av hög elitserieklass. Då är det en baggis att spela in en handfull egna juniorer (som frölunda, typ). Visst kan man spela med juniorer nu också men det kan kosta elitseriekontraktet till våren.
Brynäs själ sitter i den tunga traditionen, skit samma vilka som spelar i tröjorna bara dom för traditionen vidare.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Jompe: Självklart är det pengarna som är den springande punkten.
Fallet Timrå är nog inte så väldigt svårförståeligt om man tänker efter lite grann:
När dom etablerade sig så gjorde man det med en relativt hemmavävd trupp och lyckades, tack vare bra inställning, mkt hjärta och rätt spelartyper. Truppen var således relativt billig från start och har sedan byggts på med smarta nyförvärv.
Framgångarna har gjort att man kanske haft lite lättare att få hem spelare.
De hemvändande proffsen du nämner är ju alla bördiga från trakten.
Bra tränare spelar också en stor roll i sammanhanget.
Det här är naturligtvis inte hela förklaringen men ändå några aspekter man bör ta i beaktande...
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Lilljanne: Som det har gnällts på MIF, Linköping med flera tidigare. Dessa köplag.... Annat med Brynäs! Där har man kvar sin själ! Nu verkar fler å fler på detta forum vilja förvandla Brynäs till ett Team Percy, ett lag lovande juniorer flyr med vetskapen att de inte släpps in i A-laget.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Jompe: Juniorerna tillför knappast något. Skälet till att låta dom spela är långsiktigt, alltså att fostra blivande elitseriespelare. Frågan är om Brynäs av dom senaste årgångarna kan ha råd att spela in unga, sämre spelare. Steget från junior till senior är så pass stort att Jakob J. och andra halvdana spelare ändå är klart bättre än juniorerna. Här, som med allt annat, handlar det också om pengar (det alternativet missade du, rackham!). Frölunda och andra skitrika lag kan utan risk stoppa in några juniorer och ändå vara bättre än oss skitfattiga lag.
Alltså är vi åter på ruta 1: dom ekonomiska förutsättningarna. Gävle är tydligen den sista stan med ett elitserielag där man inte fattar att uppskatta det man har. Ett skitlag som ssk har fler sponsorer än man har åskådare. När sportchefen lyfter luren tvekar inte sponsorerna att lätta på lädret. Och ändå klagar sponsorerna på att man inte får nåt för pengarna, men betalar gör man.
Ett annat tänkvärt exempel från tokstan hittar vi från fotbollen. Assyriska FF (i allsvenskan nästa år) letar efter en annan hemmaplan än Södertälje, pga. taskigt stöd i stan. Se och lär, Brynäs IF.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
rackham: Ikväll blir det med stor säkerhet tre kedjor. Möjligen får Soling tre-fyra byten. ND bänkas garanterat.

Man har liksom sett den här säsongen som sista chansen för ND att visa sig som blivande storspelare. Jag har ställt mig till skeptikerna vad gäller honom men nu har han ju inte ens fått en ärlig chans.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
rackham: Håller med dig i alla punkter, utom kanske i punkt 4:2.

En tränare måste i Brynäs fall alltid sätta det bästa spelarna för dagen på isen. Sen spelar det ingen roll om dom är 18 år eller 39 år. Så som läget är så finns det ingen tid och möjlighet att skola in juniorer i a-laget. Självklart så vill jag att det ska vara så. Hade vi efter halva serien varit på en 4-5 plats i serien och hade gott om poäng ner till strecken, så vore det tjänstefel av TJ att inte ge juniorer mer speltid även om dom inte för dagen är bäst. Helt enkelt låta dom göra misstagen alla spelare kan göra utan att bli bänkade.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
bradberry:
Kan någon köpa en väckarklocka till Lille D så att han inte missar matchvärmningarna framöver, det vore ju synd på en sån talang om han missar Elitkarriären i Brynäs pga dålig klocka :-)
Eller ännu bättre är kanske att köpa en klocka till flickvännen... öööh...

Gillar din coachingliknelse!

Han matchar laget som en fruktsallad!
Det kan bli en klassiker, Brad!

TJ ger inte ett speciellt gott betyg till den egna juniorverksamheten när han hellre kör ner laget på knäna i match efter match än han använder några fräscha juniorer som åtminstone kan gå in och spela 0-0 i några byten per period (fler byten blir det ju inte eftersom den ena i fd duon Kling och Klang skall utvisa sig hela tiden).

Wackfelt är ju (tillsammans med Nicklas "mini-Bäckis" Bäckström, cf, 87) den smartaste spelaren i J20 laget.
Hur kan TJ inte spela honom när det är skador?
Vad säger kompisen och utvecklingschefen Thelin om det, tro?

Tror du att det blir något spel för "det fjärde ytterforwardsparet" Soling + ND ikväll, Brad?
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Hong Kong:
Jag tycker att raden av lovande juniorlandslagsspelare som inte lyckas etablera sig i Brynäs, ett Brynäs som desutom inte har varit speciellt bra de senaste åren, börjar bli lite väl lång!

Jag kan se några faktorer som bestämmer om en junior skall lyckas etablera sig:

1. Brynäs har rätt person (läs Thelin) som väljer rätt spelare till juniorlagen, dvs spelare som har potential att spela i Elitserien i enlighet med Brynäs sätt att spela.
2. Brynäs har tränare i juniorlagen (läs Tommy Jonsson, Stefan Pöllä) som kan utveckla spelarna till Elitspelare.
3. Brynäs kan erbjuda en stimulerande utvecklingsmiljö (inympningen av Brynäs-andan, vem står för den?).
4. Brynäs tränare och ledare (läs Thelin & Co) lyckas tillsammans med spelaren hitta den individuella stilen att passa in i Brynäs (processen kallas med ett finare begrepp Socialisering till elitdrott).
4. Brynäs (läs Tomas Jonsson) ger lovande juniorer ISTID i A-laget, inte BÄNKTID.


Var det så enkelt, rackham :-)

Vad tror du, Hong Kong?
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Huge: Det är enligt min mening en öppen fråga vad som är bäst--att köra på tre femmor eller att ha med en fjärdeformation med hubudsaklingen juniorer som kan avlasta de andra femmorna. Jag gillar N. Danielsson skarpt och det är beklagligt att både han och Rönnkan nu är på väg ut ur laget samtidigt som vi är kort på folk. Hellre en frisk lille-Danielsson än en sjuk Wahlberg.

Sen till denna eviga, eviga diskussion om varför vi inte har pengar (för det är nämligen där och ingen annan stans skon klämmer). Titta på Timrå som förstärkt med Zetterberg, Kiprusoff, Modin med flera. Där har vi en bra jämförelsepunkt. Alltså: Vad har Timrå som inte Brynäs har? Är det

1. En bättre marknadsavdelning som cyklar runt i lilla Timrå och säljer reklamplats?
X. En större befolkning, större näringsliv?
2. Ett näringsliv och en kommun som fattat vad det betyder att ha en elitserieklubb som marknadsför stan?

Go figure.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
bradberry: Jadu, om det vore så enkelt som att stoppa in en junior varje gång det fattas en spelare någonstans, då hade ju alla lag massor av juniorer i varje match.
Varför kör inte alla topplag som har drösvis med NHL-förstärkningar isf med fler juniorer? Dom är ju ändå säkra på att gå till slutspel..
En klok filosof anpassar sig efter verkligheten och omständigheterna.
Vi har spelat 6 omgångar av 50. Att redan nu börja experimentera med juniorkonstellationer vore verkligen att gräva sin egen grav.
Utan lockouten är jag dock övertygad om att juniorerna fått betydligt fler chanser. Nu är verkligheten en annan och det gäller att hänga på tåget så vi inte blir kvar på stationen.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Makkan: Snacket verkar ju gå om att Lill-Danielsson gått tillbaka i utvecklingfen i år och inte klarat detta mentalt. Killen är ju en blivande artist, inget snack om det, men om han klarar av den här motgången kan ha bli en bra spelare också...
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Det är inte lätt att leverera om aldrig får spela. Att Lill-Daniel har talang och kapacitet för att bli en riktigt bra elitspelare tvivlar jag inte det minsta på. Men som vanligt när det går lite knackigt så är det junisarna som får stå på sidan och hänga på sargen, tyvärr.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Killen sov över träning i veckan och fick därför inte ens vara ombytt mot Frölunda.

Tror för övrigt TJ begår ett misstag som inte spelar med fyra femmor redan nu. Varför använder han Jacob Johansson som ytterforward? Tycker inte han är annat än en center! En med tvekan godkänd fjärdecenter.

Har man en "filosofi" som går ut på att gå runt på mycket folk så tycker jag man ska stå fast vid det. Blir någon skadad/sjuk, som i det här fallet en viktig center, löser man det genom att ersätta med juniorer. Det finns många som växer med förtroende. Viktigt är att vaska om så lite som möjligt för att få kontinuitet i femmorna. Som TJ hållit på nu börjar han likna Gunnar P. mer och mer. Med det menar jag att han envisas med endast tre kjedjor, han har svårt för att våga ge junisarna chansen och dessutom kör han "fruktsallad" inför varje match med att blanda om i kjedjorna.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
rackham: Att gå från lovande junior till en bra a-lagsspelare i elitserien är väldigt långt. Får vi fram en vart annat eller vart tredje år så är det bra.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Tordan:
Nu är det väl så att Niklas inte lyckas leverera det som förväntas för att spela ordinarie i Brynäs.
Ännu en lovande junior som inte lyckas etablera sig i Brynäs A-lag?
Det börjar bli många nu...

Dags att någon med ansvar börjar agera nu!
Annars är det ju ingen idé att lägga 3-4 MSEK per år till juniorverksamheten?

Den summan motsvarar ju 1-2 riktigt bra backar tex...
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Det är inte Johan Wackfelt eller Calle Eriksson som ska lånas ut till Almtuna för att få spela lite seniorhockey då ? Om TJ har tänkt att spela på 4 kedjor så kan det inte finnas en chans att låna ut Lill-Daniel. Men iof som det har sett ut hittills så verkar säsongen bli på 3 kedjor.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Hong Kong: Spelar inte Almtuna i Uppsala då? ;-)
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Hong Kong: Självklart menade jag att han ska spela i Almtuna inte Uppsala.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
70Igor: Tycker jag låter klokt. Bättre spela mycket i Uppsala än att sitta på bänken och bara spela något byte i Brynäs. Men det bör väl då vara ett kort lån, eftersom Walle snart bör vara tillbaka.
Kommentera

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Tordan: Vad jag har förstått så kan man tänka sig att låna ut Niklas för att få matchträning men han kommer vara ombytt/spela med Brynäs också. Killen ska vara i form för ES-spel när Walle kvicknar till helt enkelt.
Kommentera

Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Enligt dagens Uppsala Nya Tidning så har Almtuna eventuellt en forward på ingående från Brynäs, svar från TJ väntas efter dagen match……. Kan det möjligen vara Niklas D, som är bördig från Uppsala?
Om så är fallet, undrar jag om man redan nu bestämt sig för att köra på tre femmor resten av säsongen. Eller har ni andra någon annan vinkel/uppfattning i ämnet?
Kommentera

« · 431949