Brynäs IF

723775 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1088417

Sv: A propósito de nada
MickeB: ""Favorit" i repris är också att Widing kommer in efter högerkanten in i anfallszonen, i PP, och skickar pucken hårt i runden, så att pucken åker ur zonen på andra sidan, där aldrig backen hinner, av någon anledningen, att rädda pucken kvar i zonen."

Jaa, jag har retat mig på detta i flera år, inte bara knutet till Widing. Över lag har Brynäs backar läckt som såll på offensiva blå de senaste 8 åren. Till min stora glädje märkte jag i början av denna säsong att dom var täta som topplockspackningar på en Ferrari. MEN, de matcher det har gått dåligt nu så har dom börjat läcka igen. VILKEN skillnad det blir när vi kan hålla kvar pucken i offensiv zon och fortsätta gnugga. Inte sällan leder detta till uttröttade motståndare och mål för oss. I lördags var backarna sisådär på detta vill jag minnas. T ex de säsonger som det gått bra för Färjestad senaste åren har jag noterat deras backars nästintill magiska förmåga att mota tillbaka pucken på offensiva blå. Noterbart är att vi använder taktiken med extremt "släpande" back vilket jag aldrig varit någon större anhängare av. F*n ibland kan man se våran back på den "inaktiva" sidan ligga och hovra nere vid defensiva blå. Litar dom inte på sin egen förmåga att stå upp vid offensiva blå eller?

Sedan vill jag tacka Huge för ett nyanserat inlägg här senast där du t o m ställer krav på Sundlöv om lättande på plånboken och inköp av spelare. Way to go Huge!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
AVGÅ: Ja intressant med backar som står upp vid offensiv blå. Brynäs, främst Hietanen, har förbättrat detta denna säsong, även om det var sämre med den varan under svackan.

Mycket psykologi i detta i grunden handlar det, tror jag, om man betraktar sig själv och bygger sitt offensiva spel på att vara det spelförande laget. En liknelse är ju också ytterbackarna i fotboll, där topplagen har en spelidé och även en "fear factor" som gör att de helt enkelt tar kommandot och trycker upp backarna, och motståndaren backar, och därför ner i psykologisk brygga på en gång. Ex. Evra i Man Utd, ofta högst upp av alla, när de rullar på mittfältet.

Brynäs är väl dock tvärtom och bygger sin offensiv på en defensiv, med bra avvägningar och kontraslående, och kanske frivilligt fegar lite väl ofta, när de väl har tryck i anfallszonen.

Men ändå tycker jag att det är Widing som är den "skyldige" i de exemplet jag beskriv, han är snabb och högst upp, kommer tydligt först in i anfallszonen, måste försöka hålla i pucken, åka ner bakom förlängda mållinjen osv, än att slänga iväg pucken så tidigt. Massor av gånger har han gjort likadant.

Tycker att Widing borde byta nummer från 41, till 90, efter bombkapsel 90, för han spelar hockey på samma sätt, som en klusterbomb värkar. Pucken kan hamna lite var stans. Ingen precision utan en utspritt effekt av hans spel, allt kan hända, och gör det också. Ibland positivt men för det mästa pinsamt svagt och inte elitmässigt egentligen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hej jag har en idé !
Ändra icingregeln så att det bara blir icing om pucken slås från egen zon ända ner över förlängd mållinje på andra sidan rinken.
Det blir en massa onödiga icingar när det är misslyckade passningar som slås från mittzonen som går till icing.
Det som ska straffas med icingavblåsning är rensningar från egen zon inte kreativa passningar i mittzon.

Vad säger ni, skulle det bli kanon eller kalkon?
Kommentera