Brynäs IF

723789 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1117074

Sv: Djurgårn-Brynäs Hovet 24/1-09
AVGÅ: Ja för du läste otroligt många sidor om när vi (Djurgården) råkade ut för samma sak i Skellefteå. Vi hade matchen helt under kontroll, visserligen ett PP för hemmalaget med ca två minuter kvar. En skellefteåspelare tar sig förbi vår back på yttersidan och tar sig in mot mål då vår back hakar upp hans klubba. Straff tycker domaren vilket inte var ens nära en utvisning. Micke Holmqvist kastar då in en flaska på isen och får 2+10+10 (efter lite snack också). Med andra ord en straff samt 5-3 i mer än en minut. Vi tappar två poäng som vi idag får igen.

Det man dock ska komma ihåg är att Rådbjer eller vilken annan domare KAN göra misstag även i avgörande lägen och då gäller det att vara kall och inte göra saker i onödan vilket Hansen gjorde. Därav utvisningen. Dock tycker jag det är konstigt att han fick 2+2. Vattenflaskan är inte mycket att snacka om och jag håller med den personen som ville ha ett namn. För en sådan förseelse borde man bli avständ av engna klubben. Idotiskt tilltag som inte fyller någon funktion och påverkar bara egna laget på ett negativt sätt. Regeln i sig går självklart att diskutera och jag tycker den är idiotisk. Personligt straff borde det självklart bli, men det har ju inte Rådbjer något med att göra.

Vidare har jag sett att många härinne redan innan incidenten tyckte att Rådbjer dömde för oss, men tro mig vi känner likadant. Många situationer som jag tycker var utvisning på brynässpelare, men det känns rätt irrelevant när det är subjektiva åsikter som vädras.

Att stokholmsdomare skulle vara något positivt för oss är ett felaktigt påstående. För det första är Rådbjer och Lärking gnagare och att en sådan medvetet skulle ge oss fördelar känns inte rimligt. Dom två domarna är dom jag helst inte vill ska dömma våra matcher. I första hand Lärking som alltid dömer emot oss. Jag kan gärna ta Vinnerborg, Sjöberg osv i varje match före stockholmsdomarna om jag slipper de två nämnda.

Så på det hela taget jämnar det ut sig i längden. Nu är det bara att hoppas att vi snor två pinnar från Rögle så är allt frid och fröjd. Trist att matcher ska behöva sluta på ett sånt här sätt.