Brynäs IF

723789 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1117078

Sv: Djurgårn-Brynäs Hovet 24/1-09
Longstaff: Att du som Djurgårdare hoppar in här och försvarar Rådbjer känns ju ganska överflödigt och onödigt.. Klart att du tycker helt annorlunda, det var ju ditt lag som blev serverade 3 gratispoäng av Herr Rådbjeeeeeer...

Flaskan hade aldrig kommit in på planen om inte Råbjer agerat som en idiot när det gällde Hansen.. Jag förstår, trots att det var riktigt onödigt gjort, att han slängde ut en flaska. Han ville helt enkelt säga ifrån, ingen annan verkar ju granska och ifrågasätta domarna när de gör dåliga insatser.

Men som jag skrev tidigare här, strunta i flaskan. Det är inte det som är det centrala i den här debatten. Rådbjers beslut att ta ut Hansen 4 minuter är skandalen. Han hade jämn nivå hela matchen och friade alla möjliga grejor från båda lagen, hur kan ha få för sig att sänka nivån när det är 3 minuter kvar? Snälla, han är ju körd i skallen. Det fanns 10-20 liknande situationer åt båda hållen i matchen som inte renderade i utvisning. Har man satt en nivå får man hålla den matchen ut..

Sätt inte din fot på isen i Läkerol Arena på mycket länge Rådbjer, du är inte välkommen!

MarcusElving: Jag försvarar absolut inte Rådbjer utan jag tycker ju liksom er att han gjorde fel. Dock måste man ju kunna se lite nyktert på saken också. En domare kan göra fel som vilken person som helst och att han tar ut Hansen är konstigt med tanke på vad han släppt, men knappast felaktigt. Dock är det självklart konstigt att han tar för 2+2, men jag har inte sett situationen sen den skedde så det är svårt att uttala sig. Vad jag däremo är helt säker på är att ingen visste om att Hansen skulle tas ut för fyra minuter, i alla fall ingen som hade tillgång till vattenflaskor. Därför är det än mer idiotiskt att kasta in vattenflaskan. Att domare tar ut spelare ologiskt sker i var och varannan match, nu var det oturligt att det skulle ske i ett så avgörande läge av matchen, men man måste ju kunna behärska sig. Jag kommer ihåg exakt vad jag tänkte både under tiden och efter vår situation i Skellefteå. Från början tyckte man det var en stor skandal att vi åker på en straff och utvisning, men i efterhand var det bara onödigt att det kastades in en flaska. Riddarn räddade straffen och vi kunde därmed haft en minut i BP istället för en minut i 5/3. På samma sätt hade ni varit tre minuter från att rädda er poäng i BP, men så fort flaskan kom in minskade era chanser radikalt.

För övrigt var det inte tre gratispoäng.