Brynäs IF

723789 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1117087

Sv: Djurgårn-Brynäs Hovet 24/1-09
MarcusElving: Jag försvarar absolut inte Rådbjer utan jag tycker ju liksom er att han gjorde fel. Dock måste man ju kunna se lite nyktert på saken också. En domare kan göra fel som vilken person som helst och att han tar ut Hansen är konstigt med tanke på vad han släppt, men knappast felaktigt. Dock är det självklart konstigt att han tar för 2+2, men jag har inte sett situationen sen den skedde så det är svårt att uttala sig. Vad jag däremo är helt säker på är att ingen visste om att Hansen skulle tas ut för fyra minuter, i alla fall ingen som hade tillgång till vattenflaskor. Därför är det än mer idiotiskt att kasta in vattenflaskan. Att domare tar ut spelare ologiskt sker i var och varannan match, nu var det oturligt att det skulle ske i ett så avgörande läge av matchen, men man måste ju kunna behärska sig. Jag kommer ihåg exakt vad jag tänkte både under tiden och efter vår situation i Skellefteå. Från början tyckte man det var en stor skandal att vi åker på en straff och utvisning, men i efterhand var det bara onödigt att det kastades in en flaska. Riddarn räddade straffen och vi kunde därmed haft en minut i BP istället för en minut i 5/3. På samma sätt hade ni varit tre minuter från att rädda er poäng i BP, men så fort flaskan kom in minskade era chanser radikalt.

För övrigt var det inte tre gratispoäng.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Djurgårn-Brynäs Hovet 24/1-09
Longstaff: En ligt uppgifter så var inte vattenflaskan kastad i ilska utan den var menad till Markström. Jag säger varken bu eller bä om det. Bara att Rådbjer ändrar spelreglerna i ett nafs, och passar dessutom på att ändra den satta nivån när Hansen gör sig skyldig till nåt som kanske skulle missuppfattas som holding. Hansen står vid sargen. den isen han befinner sig på ägen han. Om Anger hade försökt att gå runt Hansen så hade det varit holdning.

Att du tycker att ni blivit bestulna på poäng genom en dplig bedömning uppe i Skellefteå måste ju vara den lamaste ursäkt för att på nåt sätt göra DIF "värda" två extra poäng är ju bara löjlig. De flesta lagen lag blir bestulna på poäng flera gånger under en säsong och man kan inte annat än beklaga sig när det händer. Men att komma med snack om att ni skulle få några slags kompensationspoäng på Brynäs(eller något annat lags) bekostnad är endast patetiskt.

Det var även ganska intresseanta domslut åt ert håll under andra sekvenser av matchen. Under den avvaktande utvisningen där ni gjorde 1-1 så hade en brynäsare kontrollen över pucken. Det var det Molin var framme och påvisade för Blåbäret. Att det dessutom slank med en missad offside i samma situation gör ju inte saken bättre, men det är ett judgementcall från linjedomaren och inte mycket att orda om.

Handen på hjärtat. Hur tror du Rådbjer hade agerat om han fick göra om samma situation igen?
Kommentera

Sv: Djurgårn-Brynäs Hovet 24/1-09
Longstaff: Du och jag kan diskutera den här saken i evigheter! Så klart att det är korkat att slänga ut en flaska, det håller jag med om. Försvarar absolut inte att bete sig så, men förstår samtidigt att det kan hända i stridens hetta, och personen i fråga ångrar sig säkerligen nu.

Rådbjer som är så pass rutinerad som domare borde ha en ganska bra fingertoppskänsla och veta själv vilken nivå han känner att han hållt under hela matchen. Kollar man regelboken så var det såklart Holding, men sett till hur han dömt de tidigare 57 minuterna så tycker jag att man kan kalla det felaktigt att ta en utvisning in den där situationen. Att han sedan tar ut Hansen ytterligare 2 min för interference eller flyttad målbur eller vad han svamlade om är HELT felaktigt.

Sedan är det ju så att det är slutrusch i elitserien, som är jämnare än någonsin och att de två lagen han dömer spelar om så otroligt viktiga poäng. Båda lagen är indragna i bottenstriden/slutspelsstriden och riskerar till och med kvalseriespel. Hellre fria än att fälla i tveksamma lägen heter det väl när det gäller otroligt viktiga skeden. Bättre att fria en sådan sak när han inte tagit en liknande utvisning på hela matchen och låta lagen göra upp om poängen.. Rådbjer vill vara i centrum och vara större än matchen.. Inget snack om saken!
Kommentera