Brynäs IF

723789 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1117141

Sv: Djurgårn-Brynäs Hovet 24/1-09
GävleLasse: Tror du på fullt allvar att flaskan skulle till Markström? Då var det någon som inte ska hålla på med idrott som kastade. Den var väl 20 meter fel i riktning och det är endast ett löjligt försök att rikta ännu mer kritik mot Rådbjer.

Anger försökte gå runt. Jag sitter perfekt för att se den, men jag håller med Marcus här om att det enligt regelboken är en korrekt utvisning, men väldigt hård att ta i det läget.

Man blir ytterst sällan bestulen på poäng om man ser det objektivt. Domarna kanske inte håller en god elitserienivå alltid, men det brukar drabba eller gynna båda lagen. Vi är inte värda två poäng för det poängtappet, men för min del känns det skönt att få igen två poäng som vi förtjänade där. Du kommer garanterat känna likadant om ni får ett domslut med er i en annan match.

Att domsluten skulle vara gynsamma för oss under matchen är ju endast din subjetiva åsikt, alltså inte mycket att gå på. Jag tycker också att det var situationer där brynässpelare borde åkt ut, men Rådbjer valde att fria.

Du kan ju kolla på Hockeyligan.se på highlights så får du se att det varken var offside eller någon brynässpelare som hade KONTROLL över pucken. Ove Molin är inte direk den personen i Brynäs jag skulle förlita mig på för han är rätt bra på att snacka.

Det sista får du väl snacka med Rådbjer om. Jag har sett värre domslut även om den andra tvåan självklart är helt felaktig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Djurgårn-Brynäs Hovet 24/1-09
Longstaff: Jag är helt övertygad om att hockeyetablissemanget tycker att det är viktigt med ett stockholmslag i högsta serien. Se bara hur media brukar formulera det: katastrof om Djurgården också åker ur. Stockholm är Sveriges största hockeydistrikt, har ett enormt underlag för sponsorer, 1 miljon potentiella hockeysupportrar, nationalarenan Globen osv. Stockholmsmarknaden är helt enkelt fundamental för hockeyns överlevnad som publik- och sponsormagnet.

Hos en klantskalle och stockholmare som Rådbjer ligger det där ständigt på ytan. Och igår slog det igenom exakt 17 minuter och 1 sekund in i tredje perioden.
Kommentera

Sv: Djurgårn-Brynäs Hovet 24/1-09
Longstaff: Och du menar att du som djurgårdare skulle vara mer objektiv än mig ?

När det gäller vattenflaskan så framhöll jag bara vad som sagts, inte att det var så. Nog om den.

När det gäller "kontrollen" på pucken så är ju detta i allra högsta grad ett judgement call från domaren. I det läget så kunde varkligen Rådbjuer ge lite extra till DIF utan att behöva riskera någon skandal. För det måste ju ju hålla med om att det är hugget som stucket med denna "kontroll".

Att ta dubbla tvåor på Hansen för den situationen efter att ha släppt en solklar tvåa när Widing blev nerriven är ganska signifikativt för vilka Rådbjer ville ge fördel.

Givetvis så skulle JAG känna att alla poäng, förtjänade eller inte, är välkomna. Absolut. Men jag skulle i alla fall ha ben i k*ken och erkänna att det var felaktigt tilldelade poäng.
Kommentera

Sv: Djurgårn-Brynäs Hovet 24/1-09
Longstaff: det som frusrerar mest är att det finns situationer under hela matchen som är värre,brynäs vinner skotten dom tog över matchen om ett lag ligger på är det konstigt att man har fler utvisningsminuter.sen tycker jag att domarnivån är kass....
Kommentera