Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1139565

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK Kvart 3 -09

Huge: Nu ska jag dela upp detta så det inte blir så rörigt.

För det första, ribban gäller endast vid mål, inte målsituation, utan mål. Axel gäller vid alla andra situationer.

För det andra, det ska, precis som du säger, inte blåsas av om pucken går till en motspelare. Här finns det en regeltolkning som kan ses som bedömningssak. Att pucken slås till motståndare innebär enligt praxis, det står alltså inte skrivet någonstans, att motståndaren skall få kontroll på pucken.

Fast, även om man, mot gängse praxis, påstår att pucken gick till en motståndare och att det därför inte ska anses som ett brott mot regel 492 (spel med hög klubba) så träder fortfarande regel 471 a, punkt 2 in i bilden och gör att det aldrig kan bli mål.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK Kvart 3 -09
Poffa: "Att pucken slås till motståndare innebär enligt praxis, det står alltså inte skrivet någonstans, att motståndaren skall få kontroll på pucken."

Ja, vi är helt eniga och just biten med kontroll på pucken måste vara den springande punkten.
Dvs att när pucken slagits med en hög klubba till en motspelare och denne i sin tur anses ha pucken under kontroll så är hela situationen förbi och en ny situation uppstår, där spelaren som fått pucken ex kan slå densamma i mål och då ska målet självfallet godkännas.

Mao: det hade krävts att Gustavsson på nåt sätt bedömts ha haft kontroll på pucken för att målet skulle ha godkänts.
Och det är väl det resonemanget som domaren måste ha fört.
Nåt annat kan jag inte tänka mig.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK Kvart 3 -09
Poffa: Men Proffa, om pucken då skulle ha gått till en Färjestadsspelare (wash-out) och de kontrat, tappat pucken i mittson och Brynäs vänt spelet och gjort mål?

Det kan ju vara så att efter wash out (alltså i detta fall när pucken tog på Gustavsson) så är den höga klubban preskiberad. Eller gäller någon viss tidsrymd från att klubban är över ribban tills mål får göras? Annars kan ju spelet fortgå i minuter efter en wash-out och ett mål fortfarande underkännas.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK Kvart 3 -09

"i det här specifika fallet" skulle jag vilja lägga till på slutet, ser jag nu.

Kommentera