Brynäs IF

725756 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1192347

Sv: A propósito de nada
GävleLasse: Skulle nog vilja påstå att juniorsatsningen kan vara livsviktig för vår del istf att bara vara "inressant på sätt och vis".
Sen vet jag inte vilka realistiska krav du har på våra ledare när det gäller att släppa fram juniorerna och låta dom utvecklas.

Bertilsson.
Rödin.
Löf.
Silfverberg.
Sandin.

Spelare som håller på och som redan har spelat sig in i A-laget den här säsongen.
Tycker inte att det visar på nåt större motstånd från tränarnas sida mot att släppa fram våra juniorer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Innan du klappar dig på bröstet och säger att man "släppt fram" juniorer så får du se på omständigheterna. Det är snarare det ekonomiska läget som gjort Brynäs mer eller mindre tvungna att "Släppa fram" juniorer och "ge dem chansen". Hade man haft ett så stort förtroende för sina juniorer så hade man inte tagit in Kudden på en korttidskontrakt. Man skulle kanske kunna hävda att hans spelstil och fysik var något som saknades. Men varför har man då inte tagit in och prioriterat en sådan spelare från början? Hur många minuter per match får Löf när Lasse Jonsson är tillbaka? Jag skulle tippa på ca 15-20 minuter per match, i J20....

I de flesta lag runt om i ES så har man vågat satsa på sina juniorer på ett helt annat sätt. Ett exempel på det är SAIK där man har flera unga backar som får kontinuerlig speltid i PP och BP. Samma sak i DIF. Det finns säkert fler exempel men jag lyfter fram ett par.
Kommentera