Brynäs IF

725765 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1192374

Sv: A propósito de nada
Huge: Innan du klappar dig på bröstet och säger att man "släppt fram" juniorer så får du se på omständigheterna. Det är snarare det ekonomiska läget som gjort Brynäs mer eller mindre tvungna att "Släppa fram" juniorer och "ge dem chansen". Hade man haft ett så stort förtroende för sina juniorer så hade man inte tagit in Kudden på en korttidskontrakt. Man skulle kanske kunna hävda att hans spelstil och fysik var något som saknades. Men varför har man då inte tagit in och prioriterat en sådan spelare från början? Hur många minuter per match får Löf när Lasse Jonsson är tillbaka? Jag skulle tippa på ca 15-20 minuter per match, i J20....

I de flesta lag runt om i ES så har man vågat satsa på sina juniorer på ett helt annat sätt. Ett exempel på det är SAIK där man har flera unga backar som får kontinuerlig speltid i PP och BP. Samma sak i DIF. Det finns säkert fler exempel men jag lyfter fram ett par.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
GävleLasse: Jag klappar mig inte alls för bröstet.
Tycker bara att ditt påstående om att Brynäs är dåliga på att släppa fram sina juniorer är överdrivet.
Att ta Kudrocvärvningen som ett exempel tycker jag är lite missvisande.
Där hamnade man i ett akut läge då Andersén blev satt ur spel på obestämd tid och då tog man det säkra före det osäkra.
SAIK:s backar är mkt lovande och får säkert mer istid men vad är det som säger att inte dom, och även DIF, också släpper fram sina juniorer pga det ekonomiska läget?
Du får det att låta som att när andra lag släpper fram sina junisar så beror det minsann på framsynthet och att man vågar men när Brynäs gör det så beror det på att man inte har nåt val.
Märkligt resonemang.
Och även om det nu skulle vara så att det till viss del beror på ekonomin så tycker jag ändå att vi har en bra balans mellan juniorer och seniorer i laget.
Och fler av den första kategorin bankar på dörren.
Kommentera