Brynäs IF

725772 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1192380

Sv: A propósito de nada
GävleLasse: Jag klappar mig inte alls för bröstet.
Tycker bara att ditt påstående om att Brynäs är dåliga på att släppa fram sina juniorer är överdrivet.
Att ta Kudrocvärvningen som ett exempel tycker jag är lite missvisande.
Där hamnade man i ett akut läge då Andersén blev satt ur spel på obestämd tid och då tog man det säkra före det osäkra.
SAIK:s backar är mkt lovande och får säkert mer istid men vad är det som säger att inte dom, och även DIF, också släpper fram sina juniorer pga det ekonomiska läget?
Du får det att låta som att när andra lag släpper fram sina junisar så beror det minsann på framsynthet och att man vågar men när Brynäs gör det så beror det på att man inte har nåt val.
Märkligt resonemang.
Och även om det nu skulle vara så att det till viss del beror på ekonomin så tycker jag ändå att vi har en bra balans mellan juniorer och seniorer i laget.
Och fler av den första kategorin bankar på dörren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Mitt resonemang bygger på den enkla anledningen att I både SAIK's och DIF's fall så har juniorena som släppts fram KONTRAKT med respektive lag., Det han varken Löf eller Rödin. Vilket i mina ögon är en ganska markant skillnad i "satsning".

Så om man nu har ett akut läge och så bra juiorverksamhet som Brynäs har. Varför Kudroc och inte ta upp en av juniorerna? Den som ligger närmast till hands efter Löf är Berglind. Hur stor tilltro har man på sin egna juniorverksamhet när man tar in "konsulter" på korttidskontrakt när man har så många lovande juniorer?

Personligen så tycker jag att det var ett bra drag av Sundlöv att få in mer fysik i backbesättningen men det visar att man inte har så stor tilltro till sina produkter som du vill göra gällande.

Sedan tycker jag att speltiden är på tok för liten för att man skall se det som att de verkligen får "chansen". Rödin har varit hetast av samtliga spelare i flera perioder under matcherna men har fortfarande inte belönats för detta genom mer speltid. Det talas även om att det är viktigt för spelare att få kontinutet och därför kan man inte "röra om" i laget allt för mycket... gäller detta inte våra juniorer? Är det några som verkligen behöver kontinutet så är det väl just våra spelare som står på "utveckling" sas. Spelare som Dackell, Molin, Hansen, Dixon, Kahnberg och Somervuori som dessutom borde ha mer krav på sig än vad de levererat så här långt är ju i det närmaste cementerade i sina respektive kedjor och positioner. Nu har iofs Cz rört om lite i kedjorna under de senaste matcherna men frågan är om han gjorde det på grund av Dackells frånfälle eller om det berodde på något annat.
Kommentera