Brynäs IF

723689 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1838197

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: sent svar, men här kommer det:

"Håller inte med. En svacka mitt under säsongen, som dessutom kunde förklaras med olyckliga omständigheter (tränaren blev klar för annan klubb, Paille blev tvungen att dra hem till Nordamerika etc), är en helt annan sak än att få en dålig säsongsinledning."

- Visst kunde svackan i fjol förklaras med olika omständigheter. Vill du lyfta Pailles frånvaro som en omständighet så kan vi lyfta Bertilssons nu. Vill du lyfta osäkerheten kring tränare så är det väl definitivt en möjlig omständighet nu också där ny tränare inte har hittat rätt ännu.

"Och, eftersom Brynäs låg i toppen innan förra säsongens formsvacka, visste vi ju också att det laget hade kapacitet för toppen. Den kapaciteten vet vi inte om den här säsongens lag."

- Vi har ju nästan EXAKT samma lag i år? Det kan som sagt inte, verkligen inte, handla om spelarmaterialet. Det är uppenbart att flera spelare inte har nått upp i samma nivå som de visat tidigare att de kan. Dvs precis som Brynäs, som du pekar på, vid fjolårets formsvacka tidigare hade visat att de kunde vara i toppen.

"Det kanske är detta som är den normala nivån för den här säsongens lag? Hur vet vi att det bara är en formsvacka?"

- "Form"-svacka har jag inte uttryckt, bara svacka. Behöver inte bero på form och det tror jag inte heller (beror på hur man definierar ordet form). Hur jag VET det, nej, det vet jag inte. Jag tror det däremot. Har svårt att se att Brynäs ska fortsätta förlora varenda match hela säsongen, om det här nu är vår normala nivå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
honken21: Det fanns många olika omständigheter som kunde förklara fjolårssäsongens svacka. Att tränaren skrev på för en ny klubb mitt under säsongen var också en väldigt annorlunda omständighet som antagligen var svår för många att hantera. Men som sagt, det var uppenbarligen en tillfällig svacka.

Detta ÄR den här säsongens normala nivå tills de har visat någonting annat. Det finns ju inget belägg för att påstå något annat. Om laget vinner de kommande matcherna visar nya fakta på annat, men just nu är Brynäs ett bottenlag.

NEJ, Brynäs har inte samma lag den här säsongen som föregående säsong. Det syns framförallt i förstakedjan, som har gått från dominant i spel 5 mot 5 till ganska medelmåttig i 5 mot 5. Och det du glömmer är det som jag har tjatat om hela sommaren, att även om Brynäs hade haft EXAKT samma lag och spel, så hade man inte uppnått samma resultat 17/18 eftersom hockeyn utvecklas och konkurrenterna alltid blir bättre.

Tror också du underskattar tränarens betydelse. Brynäs blev ett helt annat lag när Bulan ersatte TJ, det hade ingenting med spelarmaterialet att göra utan endast om tränarna. På samma sätt kan ju Melins entré ha fått motsatt effekt.

Tycker dessutom det är mycket uppenbart att många har överskattat Brynäs nuvarande spelarmaterial. Seriens bästa backuppsättning, som många envist har påstått hela försäsongen? You've gotta be fucking kidding me (ber om ursäkt om det låter aggressivt, men gillar frasen).

Nu börjar vi dessutom se toppspelare ramla in i övriga lag, som redan är bättre än Brynäs i dagsläget. Bara de senaste dagarna har Lias Andersson, Welch och Hultström återvänt till ligan.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
honken21: Mkt bra inlägg, håller med till punkt och PRICKA......
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
honken21: 2-1 igår efter flera kanonlägen istf orättvisa 1-2 på en flytstyrning och vi hade förmodligen bärgat 3p. Hade lossat många nervknutar, större är nog inte marginalerna just nu.
Första och tredje igår var spelmässigt ett rejält kliv framåt jämfört med tidigare.
Tror på islossning mot Örebro, dom känns inte lika stabila och organiserade som DIF.
Kommentera