Brynäs IF

723583 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1838219

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
honken21: Det fanns många olika omständigheter som kunde förklara fjolårssäsongens svacka. Att tränaren skrev på för en ny klubb mitt under säsongen var också en väldigt annorlunda omständighet som antagligen var svår för många att hantera. Men som sagt, det var uppenbarligen en tillfällig svacka.

Detta ÄR den här säsongens normala nivå tills de har visat någonting annat. Det finns ju inget belägg för att påstå något annat. Om laget vinner de kommande matcherna visar nya fakta på annat, men just nu är Brynäs ett bottenlag.

NEJ, Brynäs har inte samma lag den här säsongen som föregående säsong. Det syns framförallt i förstakedjan, som har gått från dominant i spel 5 mot 5 till ganska medelmåttig i 5 mot 5. Och det du glömmer är det som jag har tjatat om hela sommaren, att även om Brynäs hade haft EXAKT samma lag och spel, så hade man inte uppnått samma resultat 17/18 eftersom hockeyn utvecklas och konkurrenterna alltid blir bättre.

Tror också du underskattar tränarens betydelse. Brynäs blev ett helt annat lag när Bulan ersatte TJ, det hade ingenting med spelarmaterialet att göra utan endast om tränarna. På samma sätt kan ju Melins entré ha fått motsatt effekt.

Tycker dessutom det är mycket uppenbart att många har överskattat Brynäs nuvarande spelarmaterial. Seriens bästa backuppsättning, som många envist har påstått hela försäsongen? You've gotta be fucking kidding me (ber om ursäkt om det låter aggressivt, men gillar frasen).

Nu börjar vi dessutom se toppspelare ramla in i övriga lag, som redan är bättre än Brynäs i dagsläget. Bara de senaste dagarna har Lias Andersson, Welch och Hultström återvänt till ligan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: Vill du prata om "säsongens" normala nivå så absolut. Förluster är förluster. Jag pratar om lagets, kapaciteten i truppen, som är bevisad så sent som förra säsongen.

Du menar att hockeyn utvecklats så mycket på så få månader? Att konkurrenterna har blivit så mycket bättre? Förstår inte ditt tredje stycke alls. Förstakedjan var inte dominant i 5 mot 5 i alla matcher i fjol heller. Kapaciteten är mycket högre i Jensen och Clark än de visat nu. Om du vill ge Lindblom hela credden för Jensens och Clarks framgång i fjol så är du helt enkelt fel ute. Det är bra spelare (nu har de inte varit bra spelare i de första matcherna, alltså har de högre kapacitet).

Jag har inte underskattat tränarens betydelse, jag säger ju att Mellin inte har fått stäm i grejerna. Det är ju just spelarmaterialet jag försvarar. Självklart kan laget prestera olika beroende på tränare med samma spelarmaterial. Det är därför jag säger att det finns mycket mer i den här truppen som vi inte fått ut ännu.

Bertilsson och Fälth borta, det skulle synas i vilken backuppsättning som helst. Ändå dömer du vår backuppsättning baserat på dessa fyra matcher, när de två saknats?
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: håller med i en del men tror Brynäs kan gå långt i slutspelet med nuvarande trupp, gäller bara att få ihop det.

Ett exempel igår mot Djurgården är att jag tycker Brynäs försöker bygga ett konstruktivt spel där man ska vara spelförande medan Djurgården redan nu inriktat sig på att vara ganska destruktiva (lite igelkottsförsvar osv) det är ju vad man sätter för förväntningar på truppen från start. Tror säkerligen vi hade tagit fler poäng hittills om vi spelat som Djurgården men potentialen är inte särskilt hög i ett sådant spelsystem men man får och andra sidan en högre lägsta nivå generellt. Tycker Brynäs ska fortsätta och bygga på detta spel ett tag till, vill det sig inte får man ställa om. Det är dock alldeles för tidigt ännu.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja:

Exakt.

Tills annat bevisats så är vi ett bottenlag.

Precis alla siffror pekar ju på det.

Allt utom spelet i 5 mot 4 och 4 mot 5.
Som dock "bara" är högst 20-25 procent
av matchtiden. Så den "lilla" delen kan
inte kompensera på de bedrövliga siffrorna
i spel 5 mot 5.

Det kan ju också vara så att lagen lärt
sig att hantera Brynäs spel.

Jag hoppas att de är så pass prestigelösa
att de kollar på lag som går bra. Och tittar
på vad de gör bra.

Hade vi inte förra säsongen kompenserat
de rätt mediokra resultaten på hemmaplan
med att vara bästa bortalag. Ja då hade
vi inte hamnat topp-6 då heller. Så allt
var inte guld och gröna skogar förra säsongen.

Vi hade väl någon liknande match hemma mot
Djurgården även förra säsongen. Bra första
period från oss. Som Djurgården sen vände
och vann i andra och tredje perioden.

Lag som hamnar i botten på tabellen tidigt.
Brukar allt som oftast bli kvar där.

Att säga att det är en massa matcher kvar.
Det är att stoppa huvudet i sanden.
Låt oss säga att vi förlorar de två kommande
matcherna också. Då skulle det för att komma
topp-6 krävas att vi helt plötsligt på de
resternade 46 matcherna måste ha ett poängsnitt
som ett topp-2 lag. Och såna prestationshöjningar
sker nästan aldrig.
Kommentera