Brynäs IF

723356 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1838238

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: Vill du prata om "säsongens" normala nivå så absolut. Förluster är förluster. Jag pratar om lagets, kapaciteten i truppen, som är bevisad så sent som förra säsongen.

Du menar att hockeyn utvecklats så mycket på så få månader? Att konkurrenterna har blivit så mycket bättre? Förstår inte ditt tredje stycke alls. Förstakedjan var inte dominant i 5 mot 5 i alla matcher i fjol heller. Kapaciteten är mycket högre i Jensen och Clark än de visat nu. Om du vill ge Lindblom hela credden för Jensens och Clarks framgång i fjol så är du helt enkelt fel ute. Det är bra spelare (nu har de inte varit bra spelare i de första matcherna, alltså har de högre kapacitet).

Jag har inte underskattat tränarens betydelse, jag säger ju att Mellin inte har fått stäm i grejerna. Det är ju just spelarmaterialet jag försvarar. Självklart kan laget prestera olika beroende på tränare med samma spelarmaterial. Det är därför jag säger att det finns mycket mer i den här truppen som vi inte fått ut ännu.

Bertilsson och Fälth borta, det skulle synas i vilken backuppsättning som helst. Ändå dömer du vår backuppsättning baserat på dessa fyra matcher, när de två saknats?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
honken21: Fast Brynäs har ju inte exakt samma trupp som förra säsongen. Lindbloms frånvaro i förstakedjan är oerhört markant; hans styrka på pucken var nyckeln för att etablera tryck i offensiv zon. Palushaj är en duktig spelare men borde, precis som Jensen och Clark, kompletteras av en Lindblom-typ snarare än agera ersättare åt densamme.

Alla lag har skador. Djurgården hade ungefär lika tunga avbräck som Brynäs senast. Men även med en backskada platsade Sunkan (som knappt spelat tävlingsmatcher på ett år) och Zanetti (kommentar överflödig) i SHL-premiären.

Angående hockeyns utveckling; Brynäs har ett sämre lag än förra säsongen. Kollektivt/taktiskt har man gått bakåt. Samtidigt har konkurrenterna bättre lag och spelar i många fall bättre kollektivt. Det betyder att fjolårssäsongens uddamålssegrar förvandlas till uddamålsförluster.

Det är bara att bita på det sura äpplet och inse att dagens Brynäs är ett bottenlag. Nu är det dags att sluta snacka om förra säsongen och inse att det kommer att krävas ett otroligt hårt jobb för att komma till slutspel den här säsongen. Jag tror att den insikten är viktig, allt det här snacket om att Brynäs är ett av seriens bästa lag på pappret har nog bara en destruktiv effekt på laget.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Känns bekant detta. Många likheter med säsongerna -95, -96. Finalförlust mot HV, och kräftgång året efter med ett kanonlag på pappret...
Kommentera